Šta je novo?

iOS 8

Leksa samo da pitam jel ti ful signal tu gde zivis radis?! Ja prvenstveno necu da radim update zato sto 3g mrezu hvata samo sa 2-3 tacke dok je 2g 4-full ovde u stanu gde sam,a i ovako mi je usage u najboljem slucaju nesto preko pet sati (sa tim da je kod mene usage prakticno screen on time,mnogo akam fon ovih dana)!

Ne bih znao tačno da ti kažem pošto nije nikad full u smislu svih pet tačkica, uvek je 3 ili 4 tačkice, najčešće 3, a nikad nije bio ispod 3. E sad, na android telefonima i onim matorim non-smart uvek je bilo svih 5 tačkica i retko 4, dakle po nekim telefonima je full, a po iphone merilu nije. Dalje, meni je uvek bio uključen 3g (na bilo kom telefonu), pošto mi je takav paket da mi to nije problem, ali nije mi se do sada nikad pojavila "low signal" stavka u Usage. E sad, poslednjih par nedelja često cepam Real Racing 3 i on baš srče bateriju (odprilike nekoliko sati igranja i to je to). Bez igranja, može da izdrži i dan i po bez problema, u smislu, ujutru skinem sa punjača, popodne-uveče idućeg dana ga stavim na punjenje. Moj subjektivni utisak je da sa ios8 nekako se baterija malo duže "razvuče" (opet pričam kad ne igram RR3), lupio sam 10%, ali tako nešto, možda sat duže izdrži nego ranije sa normalnom upotrebom. Opet, to je čisto subjektivno, nisam merio niti eksperimentisao, mrzi me da se bakćem pošto sam sasvim zadovoljan.

Da kucnem u drvo, meni ovaj iOS8 radi odlično za sada (na 5s). Radi glatkije od 7-ice pa se stiče utisak da je brži, a čak imam utisak da mi je i baterija za nekih 10-ak % bolja nego ranije.
Yeap, oseti se u radu da je brži.
Anand Tech je uradio nekoliko testova na 5s i iPadu 3 na 7.1.2 i 8:
1.jpg

na novijim uređajima rezultati su definitivno bolji, na starijim uglavnom lošiji posle update-a

Evo kod mene iphone 5 za sada na 50% baterije a videcemo jos kad se isprazni ...
tura9u8e.jpg

Koji je zakljucak na kraju, updateovati ili ne s obzirom na manu sa 3g?

Po meni ne jer je se brze trosi baterija ... Tako mi je bila i na 7.1.2 kada sam probavao danima koristiti non stop 3g . Telefon se brzo prazni a ni ne koristim ga.. Pronasao sam i jedan bug doduse na Viberu je i ne radi lupa kad se pogresi pri pisanju , sto se tice lagovanja imam ga samo pri scroll u dropboxu kad se radi odabir slika za upload i po malo u Tapa Talku ostalo sve manje vise radi kao na 7.1.2 sa jb sto znaci da ipak ima nekih sitnih zastoja . Govorim sve iz iskustva jer sam do neki dan koristio 7.1.2 sa jb i samo par tweakova tipa ccsettings auxo2 i callerid fix , pre toga sam dugo dugo koristio 7.1.2 bez jb :)

Poslednja izmena:
Rajko hvala na savetu,definitivno ne diram nista inda jos neko vreme ;)

Evo jednog video reviewa third party keyboards na iOS 8:
[YOUTUBE]_hVxYXQNY2c[/YOUTUBE]
review je rađen na iPadu Mini.
Ja sam probao samo Swiftkey. Još uvek nema podršku za srpski, tako da je trenutno beskorisna za nas. Neko sa isrbije je već kontaktirao developera i rekli su mu da će doći podrška i za srpski.
Na engleskom stvarno radi odlično. Neki se žale na mali lag pri prebacivanju na swiftkey, ali to je nešto što će da se ispegla. Meni malo smeta i to što nema onaj "klik" koji ima default tastatura na iOS.

Poslednja izmena:
Ajde bas me zanima. Ja sam se bacio na testiranje 2g vs 3g na 5s; mislim da nije mnogo veci napad na bateriju 3g rezim,ali ponovicu jos par puta u svakom modu cisto da budem siguran! Inace probao sam i lokacije da gasim i refresh aplikacija u pozadini i nista mi nije bog zna popravilo trajanje baterije. Ponekad i 3x na dan moram da punim tel :(

8f638181def75316a309ff2ecf3087a0.jpg
5b7f9e1c0eb49eb1f3ee7be5f00d8932.jpg

Jel ti podesen autobrightnes ?

Rajko hvala na savetu,definitivno ne diram nista inda jos neko vreme ;)

Proday što se tripuješ toliko...za tebe i ostale vezano za 3G,nema nikavog problema jednostavno su inkorporirali u sistem da automatski prebacuje 2G/3G bez pitanja user-a ( generalno mislim da je Srbija jedina zemlja još uvek sa 2G mrežom u funkciji kakava je sad).A ubacili novu LTE tehnoligiju...nikakav problem.Meni 5S radi sa manjim bug-ovima ali baterija je sigurno za 20% bolja u odnosu na iOS7.

A inače do oktobra Apple izbacuje update...

Poslednja izmena:
Svaki put ista prica cim izadje novi sistem pricate da je baterija bolja i da sistem brze radi a sa druge strane sve je kontra . Znas li koliko mi je trajala baterija na 6.1.2 pa 2 dana i cim sam presao na 7 icu smanjilo se na 1 i po dan i svakim update sve manje i manje ...

Jel ti podesen autobrightnes ?

Normalno da jeste, doduse kao i na svakom telefonu pre ovoga!

Mickk ti sa + 20% si definitivno pobednik do sada. I da zivis u oblasti gde je prilicno slab 3g signal verovatno bi razumeo!! Pitam se samo kako je onima koji su u jos goroj situaciji tj da jedva imaju 3g signal pa im telefon stalno (kako ti kazes bez pitanja usera) prebacuje 2g-3g!?

Poslednja izmena:
Kao sto sam obecao
4agu7a4y.jpg

Btw baterija nije originalna vec je neka zamenska zaboravih kako se zove i malo je slabija od originalne ...

5s. Скинут с пуњача у 7 ујутро, био на 3G до 5 поподне, после тога накачен на wifi.

ImageUploadedByTapatalk1411313884.969667.jpg

Mašite poentu vi koji potencirate 3G. Ja telefon iP5 držim dve godine na 2g jer mi trebaju informacije koje stižu na mejl a i druge aplikacije preko kojih se razmenjuju poruke (Whats App, Viber, Hangouts). U takvoj postavci mi je baterija držala oko 28-30 sati!!! Sada sa uključenim 3G jedva 10 sati!!! To što vama koji ste koristili 3G sat vremena gore dole ne znači ništa, meni 20 sati znači i te kako! Vidim da su se mnogo aplikacije pojavile u zadnjih 24h pa su možda i potrošnju (tj pozadisnsku aktivnost) rešili.

Inače, drug moj je instalirao iOS8 na iP4s i kod njega postoji 2G/3G opcija a LTE ne postoji. Znači nije ista opcija za sve verzije.

Poslednja izmena:
Verovatno nije radio update carrier sto je pisano 100x u temi vec

Cefftroaxone: jel ti auto brightness, upaljene lokacije i background refresh?! Ja bi ovo dobio samo kada bih pustio muziku da slusam sedam sati!!

Apple: 4s je druga prica;i kad uradis update carriera nema lte,bar moj kolega nije dobio.

Naravno da nema LTE kad taj telefon ne podrzava LTE ;)

Ja nisam dobio nikakav update za carrier. Kada se to dobija?

Mene nervira ovaj 1Password jer sam mislio da cu se otarasiti kucanja parola ali pored toga sto me obavezuje da imam ukljucen Touch ID za otkljucavanje ekrana da bih mogao da koristim Touch ID u 1Password, radi kako treba samo na pocetku. Ako prodje recimo sat vremena i ponovo pokrenem 1Password uopste mi nece nuditi opciju da trazi otisak prsta vec moram rucno da kucam pass.
Kako radi kod vas?

Poslednja izmena:
Kao sto rekoh a ponovicu opet nije odradio update carrier ....

Cefftroaxone: jel ti auto brightness, upaljene lokacije i background refresh?! Ja bi ovo dobio samo kada bih pustio muziku da slusam sedam sati!!

Сигнал у Италији је бољи него код нас :)
У то сам се лично уверио. Мислим да чак и кад код нас показује пун сигнал, он није ни изблиза квалитетан као у иностранству.
Осветљење аутоматско, за локације нисам сигуран, и ово последње укључено.

Normalno da jeste, doduse kao i na svakom telefonu pre ovoga!

Mickk ti sa + 20% si definitivno pobednik do sada. I da zivis u oblasti gde je prilicno slab 3g signal verovatno bi razumeo!! Pitam se samo kako je onima koji su u jos goroj situaciji tj da jedva imaju 3g signal pa im telefon stalno (kako ti kazes bez pitanja usera) prebacuje 2g-3g!?

Ajd da razjasnimo za ostale..vidim da mešamo stvari :)

Meni je signal kod kuće 1 ili 2 crtice,znači slabiji.Pre updatea u glavnom nisam vodio računa o on/off 3G-WiFi.Stalno je uključeno manje-više obe opcije,sad je u iOS 8-ici ubačen LTE svič koji funkcioniše kao 3G svič pošto je sistem najnovije generacije.A 3G opcija je ostala na AUTO bez mogućnosti kontrole nas(user-a :D ) već sistem sam određuje po jačini signala da li da koristi 2 ili 3G mrežu.

Unutar svega posle update-a sa istim korišćenjem meni je baterija bolja...možda je placebo efekat ali recimo sa istim korišćenjem pre iOS8-ice tel je u 8 ujutru skinut sa punjača u glavnom oko 12 uveče mi je baterija na nekih 30% a do jutra bude na 10-17%.
Sada na iOS8 u isto vreme...00h ostaje mi 60%.

A gde uopšte vidite kolika je jačina 2G/3G signala? Ja samo vidim da postoje tačkice za jačinu GSM signala ali to ne znači da ako je slab GSM da nema 3G opcije, to je nešto sasvim drugo.

Ja nisam dobio nikakav update za carrier. Kada se to dobija?

Mene nervira ovaj 1Password jer sam mislio da cu se otarasiti kucanja parola ali pored toga sto me obavezuje da imam ukljucen Touch ID za otkljucavanje ekrana da bih mogao da koristim Touch ID u 1Password, radi kako treba samo na pocetku. Ako prodje recimo sat vremena i ponovo pokrenem 1Password uopste mi nece nuditi opciju da trazi otisak prsta vec moram rucno da kucam pass.
Kako radi kod vas?

Imaš u Settings-Security-Request After podešavanje da ti Master Password traži nakon 30 dana, a TouchID nakon 1, 2, 10... minuta.
Tako sam ja namestio jer me nerviralo kao i tebe da stalno ukucavam MP. ovako neće mi biti problem na skavih 30 dana da ukucam.

Poslednja izmena:
Imaš u Settings-Security-Request After podešavanje da ti Master Password traži nakon 30 dana, a TouchID nakon 1, 2, 10... minuta.
Tako sam ja namestio jer me nerviralo kao i tebe da stalno ukucavam MP. ovako neće mi biti problem na skavih 30 dana da ukucam.

Hvala! To nisam video, sada radi kako treba.

Nazad
Vrh Dno