Šta je novo?

iOS 8

A gde uopšte vidite kolika je jačina 2G/3G signala? Ja samo vidim da postoje tačkice za jačinu GSM signala ali to ne znači da ako je slab GSM da nema 3G opcije, to je nešto sasvim drugo.
pa imas 3G switch, ako je On koristi 3G mrezu ako je ima ako ne prebacuje na 2G, to prebacivanje najvise trosi bateriju. a ako je 3G switch Off telefon je uvek na EDGE nema prebacivanja u zavisnosti od jacine signala (dostupnosti 3G signala)

pa imas 3G switch, ako je On koristi 3G mrezu ako je ima ako ne prebacuje na 2G, to prebacivanje najvise trosi bateriju. a ako je 3G switch Off telefon je uvek na EDGE nema prebacivanja u zavisnosti od jacine signala (dostupnosti 3G signala)
Nisi razumeo, svi pominu jačinu GSM mreže kao jačinu 2G/3G signala što ne mora da znači, možeš da imaš očitavanje 2 tačkice i da je kvalitet 3G 100% ili da imaš očitavanje 5 tačkica a da je kvalitet 3G mreže 15%. Hoću reći da to nema veze. Ja koristim isključivo 2G i dešava se da imam 5 tačkica a da nemam transfer, onda prebacim na 3G na trenutak i transfer se pojavi, vratim na 2G i nastavi da radi ali sporije nego obično. Hoću reći da jačina GSM signala nema veze sa pokrivenošću i kvalitetom 2G ili 3G.

heheheh Illidian u ulozi padobranca :D

Jel probao neko da posalje mms?
Ja ne mogu da posaljem ni sa 5s ni sa 5c.

Kad odeš u roming iskljuci data skroz...

Nisi razumeo, svi pominu jačinu GSM mreže kao jačinu 2G/3G signala što ne mora da znači, možeš da imaš očitavanje 2 tačkice i da je kvalitet 3G 100% ili da imaš očitavanje 5 tačkica a da je kvalitet 3G mreže 15%. Hoću reći da to nema veze. Ja koristim isključivo 2G i dešava se da imam 5 tačkica a da nemam transfer, onda prebacim na 3G na trenutak i transfer se pojavi, vratim na 2G i nastavi da radi ali sporije nego obično. Hoću reći da jačina GSM signala nema veze sa pokrivenošću i kvalitetom 2G ili 3G.
evo onda da pojasnim sta sam napisao.
GSM signal ima 1-5 tackica, imas 3G prekidac, stavis ga na On, telefon se zakaci na 3G i GSM signal bude 2 tackice, ako GSM signal bude losiji i padne ispod 1 tackice telefon automatski prebaci sa 3G na EDGE i woila jacina GSM signala 5 takcica, u slucaju da se GSM signal 3G mreze popravi telefon ce automatski prebaciti na 3G. jeli tako?

e sad ako iskljucis taj 3G switch, telefon je uvek u EDGE i tada je recimo signal 5 tackica... u slucaju da padne ispod 1 tackice nema signala i ne radi telefon.

to automatsko prebacivanje 3G/EDGE/3G najvise trosi bateriju i to je uzrok loseg GSM signala u podrucju 3G mreze gde je telefon.

Poslednja izmena:
Samo napomena, iako je jasno šta si želeo reći, pod GSM signal-om se podrazumeva da je 2G. Tako da za 3G, ne možeš reći da je GSM signal.

ne GSM signal je GSM signal bio on na 2G, 2.5G, 3G mrezi. sve je to GSM signal

Zanimljivost sa iOS8 na iPad3. U petak sam skinuo iPad sa punjača i nisam ga koristio do malopre i vrlo prijatno se iznenadih baterijom:

ImageUploadedByTapatalk1411400795.060882.jpg

ImageUploadedByTapatalk1411400816.842309.jpg

Isti slučaj i na iPad Air, jutros skinut sa punjača, i dalje drži 100%

Jel može neko da potvrdi nešto. Da li vam se desi da pukne Settings app kada isključite Frequent Locations? (Settings > Privacy > Location Services > System Services > Frequent Locations)
Na dva iPada mi se desilo da je pukao Settings kada sam ovo isključio, ali samo prvi put kada sam isključio...

Da, i meni puca Settings na iPad 3 kad pokusam da ugasim Frequent Locations. Inace, za bateriju ne mogu da poredim posto mi 89% baterije ode na Skype audio. 44% posle tri dana.

evo onda da pojasnim sta sam napisao.
GSM signal ima 1-5 tackica, imas 3G prekidac, stavis ga na On, telefon se zakaci na 3G i GSM signal bude 2 tackice, ako GSM signal bude losiji i padne ispod 1 tackice telefon automatski prebaci sa 3G na EDGE i woila jacina GSM signala 5 takcica, u slucaju da se GSM signal 3G mreze popravi telefon ce automatski prebaciti na 3G. jeli tako?

e sad ako iskljucis taj 3G switch, telefon je uvek u EDGE i tada je recimo signal 5 tackica... u slucaju da padne ispod 1 tackice nema signala i ne radi telefon
Ne bih se složio, zato što sam na par planina, gubio internet vezu i uključivao 2G ili 3G tačkice se nisu mrdale a čas je bilo prenosa podataka, čas ne.
Dobro, sve i da je tako, šta ako ti pokazuje 3G sa tri tačkice i onda isključiš Cellular Data, šta onda pokazuju tačkice?

Sad već sumnjam da nešto nije u redu sa baterijom :d

Prilozi

• IMG_0248.PNG
    IMG_0248.PNG
    227.5 KB · Pregleda: 140
Probaj da resetuješ iPad...verovatno se nešto zabagovao...

Posle reseta 99% :) Izgleda da su poradili na potrošnji u standby režimu. Nije da je do sad bio neki potrošač kad je u standby, za noć nikad nije gubio više od 2%, ali ovo sad je odlično.

Pa to je onda odlicno...i ja sam primetio na iP5s da je mnogo bolja baterija u standby...verovatno sto su skoro sve pogasili po default-u u app refresher-u...

Meni je na iPad-u bila brutalna baterija i sa 7-icom ali ako bude kao sa iPhone-om dobra...stvarno su možda po prvi put odvalili sa štedljivošću sistema.Ali ima dosta bug-ova koji me nerviraju,nadam se da će patch izaći do kraja decembra kako najavljuju.

Do oktobra ce izaci prvi update za ios8.

To se piše ali zvaničan Apple nije definitivno najavio...tako da im dajem maalo vremena :)

Apple has announced that iOS 8 adoption has already reached 46%

Prilozi

• 198839.png
    198839.png
    133.7 KB · Pregleda: 108
To je koliko vidim za HealthKit...ja pričam o komplet sistemu i bug-ovima

@Falcon: kod mene u originalu ta slika izgleda ovako :p
btfewdsvfg.0.jpg

http://www.theverge.com/2014/9/23/6832403/ios-8-adoption-rate-statistics

Naprotiv,očekujem da bar 90% reše u prvom update-u...po mom mišljenju previše je uloženo u iOS8 da bi ga sve malo ispravljali.Samo ne verujem da će biti pre decembra...

Nazad
Vrh Dno