Šta je novo?

iOS 8

Kada sam unutra uglavnom imam dve crtice signala jer sam bira 3G mrezu ali dobra stvar je sto za sada to nema nekog bitnog uticaja na potrosnju i ne moram vise stalno da ga prebacujem na 3G kada nemam wifi jer na GPRS uzasno sporo otvara bilo sta.

Hm, instalirao sinoć na ipad 3 i onako na prvi pogled, apsolutno nikakvu razliku nisam primetio ni u kozmetičkom smislu ni u funkcijama.

Šta bi tu moglo da mi bude korisno a da nisam imao u 7-ici? Čitao sam reviewove ali ništa mi tu nije posebno za opravdanost reklame kako je najveći iOS apgrejd ikada.

Kozmetički nema nikakve razlike, ali ćeš vremenom primetiti razlike u funkcionalnosti. Pogledaj na US AppStore kategoriju Extensions, ima svakakvih ekstenzija za notification center, sharing, custom tastature...
Safari je promenjen, sada pored dodavanja ekstenzija možeš da biraš i koje će biti prikazane i koji redosledom. Baš zbog ovoga sam počeo da koristim Instapaper koji se doda kao ekstenzija u Safari.

Jedino što mi se ne dopada je što sam primetio da poneke tranzicije malo seckaju, i to na iPad Air. Čak i skrolovanje u App Store nekad nije smooth kao što je bilo na iOS7.

E ste primetili da nema vise camera roll u photos/albums vec je tu recently added koji prikazuje samo slike poslednjih 30 dana.

Ukoliko zelite da vidite sve slike mora preko photos/photos gde je pregled podeljen datumima. Ne svidja mu se ovo uopste i idalje mi control center bode oci - odvratan je.

@falcon kakva kategorija extensions?? Ja to ne vidim nigde

I ja se sad ubih trazeci...Jedino sto sam instalirao i sto mi znaci na iPad-u je Yahoo Weather :/

1pswd sam ocekivao da je integrisan sa Safari browserom ako nista drugo, ne da koristim 1psw kao broswer. Cross-app sharing jos nisam u potpunosti ukapirao kako radi ali vjerovatno ce leci na svoje kad se vecina app koje koristim update-uju.

Meni se ne svidja da najvise potrosnje odlazi na Phone-low signal. Telefon njakam 5 sati i vec je na 60%..

Kozmetički nema nikakve razlike, ali ćeš vremenom primetiti razlike u funkcionalnosti. Pogledaj na US AppStore kategoriju Extensions, ima svakakvih ekstenzija za notification center, sharing, custom tastature...
Safari je promenjen, sada pored dodavanja ekstenzija možeš da biraš i koje će biti prikazane i koji redosledom. Baš zbog ovoga sam počeo da koristim Instapaper koji se doda kao ekstenzija u Safari.

Jedino što mi se ne dopada je što sam primetio da poneke tranzicije malo seckaju, i to na iPad Air. Čak i skrolovanje u App Store nekad nije smooth kao što je bilo na iOS7.

Uh, ne dopada mi se to za scroll.

Dakle, u suštini najveća razlika je u tome što se može malo više customizovati preko tih ekstenzija. U default varijanti, izgleda isto.

Ne znam, nekako su mi siri/icloud u petici, pa čak i uboge mape u 6-ici, veće unapređenje. Ali možda je to ono što su korisnici - notorni po tome što im je kozmetika bitna stvar kod izbora telefona - zapravo najviše želeli sve vreme.

Džobs je stalno pričao kako je suštinski definišuće za Apple što je pre svega softverska kompanija. Ovaj put, ipak su veći ekrani čini mi se "ukrali show".

Poslednja izmena:
Hahha, good one. :D Koristim ga uobicajeno, samo sto cesce gledam u potrosnju. :)

1pswd sam ocekivao da je integrisan sa Safari browserom ako nista drugo, ne da koristim 1psw kao broswer.
Naravno da je integrisan sa Safarijem, samo treba da ga namestiš da ti bude vidljiv - onaj kvadrat sa strelicom, pa more, pa uključiš switch za 1password i pomeriš ga "naviše" na listi opcija koje se pojavljuju i to je to.
Funkcioniše na sledeći način - u Safariju odeš npr na benchmark forum, umesto da ručno kucaš svoj user i pass ideš na tu ikonicu dole, izabereš 1password, on će ti ponuditi pass za benchmark forum ako si je prethodno store-ovao, i to je to.
Sve se vidi i na ovom klipu koji sam postovao ranije u ovoj temi:

Poslednja izmena:
Ne radi meni na iPadu tako jer mi non stop trazi master psw koji sam iskljucio ... !?

Pa da, povezujes TouchID sa master psw-om i vise ne trazi. Malo je komplikovano ovako, pogotovo ako imam tezi psw zbog stvari koje imam u 1Password app, treba mi minut maltene da se logujem.

Pokusacu sa LastPass da vidim da li je nesto bolje.

Malo je komplikovano ovako, pogotovo ako imam tezi psw zbog stvari koje imam u 1Password app, treba mi minut maltene da se logujem.
kapiram, ja sam ciljano kupio ovu aplikaciju baš zato što sam hteo da objedinim na jednom mestu passworde, od sajtova, preko wifi rutera, mejlova do šifre kreditne kartice na bankomatu, itd.
Pritom se sinhronizuje u realnom vremenu između ajpeda i ajfona preko iclouda, što je cool

Poslednja izmena:
Tako je, sve na jednom mjestu i gotovo. Ja koristim sync preko dropbox-a sa androidom i to radi perfektno.

LastPass radi tacno kako hocu, medjutim free je samo 14 dana...:/

Poslednja izmena:
Dosta siromasna sekcija, bice za par mjeseci sigurno kvalitetnog software-a.

Danas baterija katastrofa!

29C37D9D-0FF0-4E8A-B036-2E015A8628F3.png

Proverite sva podesavanja na vasim uredjajima, meni su neka bila vracena na default, ili ukljucena iako sam ih ja ranije iskljucio. Posebno podesavanja o lokaciji, notifikacijama, pristupu mrezi van wifi-a na instaliranim aplikacijama i sl.

Isto kalibrisite i brightness!

Meni baterija na ipad mini retina traje znacajno duze. Isplatio mi se upgrade vec na pocetku.

Koliko sam za sad primetio na mom 5S imam značajan lag pri javljanju na poziv i nekoliko puta me je izcacio iz Setings-a...

Da kucnem u drvo, meni ovaj iOS8 radi odlično za sada (na 5s). Radi glatkije od 7-ice pa se stiče utisak da je brži, a čak imam utisak da mi je i baterija za nekih 10-ak % bolja nego ranije.

Leksa samo da pitam jel ti ful signal tu gde zivis radis?! Ja prvenstveno necu da radim update zato sto 3g mrezu hvata samo sa 2-3 tacke dok je 2g 4-full ovde u stanu gde sam,a i ovako mi je usage u najboljem slucaju nesto preko pet sati (sa tim da je kod mene usage prakticno screen on time,mnogo akam fon ovih dana)!

Ovako je kod mene Iphone 5S i IOS 8

Prilozi

• picture.jpg
    picture.jpg
    106.1 KB · Pregleda: 164
Nazad
Vrh Dno