Šta je novo?

iOS 8

Nema 3g switch zaista, mada meni to ne znači puno pošto mi je ionako uvek uključen.
Ista priča i kod mene

Odradiš apdejt iz iTunes, umesto OTA i ne treba ti prostor.
Kao što Ninoslav kaže, iTunes je jedini način da izbegnemo download i raspakivanje na telefonu. Ja ću ovako da ga instaliram kad nađem vremena, sutra uveče ili u subotu

Priest moj savet je da niposto ne stavis ios 8, kontam da ces puniti bateriju svakih par sati!
ja nikad ne gasim 3G i nemam nikakvih problema...

zanimljive novine iOS 8 po mišljenju Verge-a:
http://www.theverge.com/2014/9/17/6237271/best-ios-8-features-you-may-not-know-about

sličan tekst je napisao i iMore:
www.imore.com/coolest-new-ios-8-features-need-to-know

Anand Tech iOS 8 review:
http://www.anandtech.com/show/8321/the-ios-8-review

Instalirao na ipadu (mini, retina) i ok radi za sada. Vidim da gomila aplikacija sada nudi widgete. Neki su korisni, neki bas i ne. Malo me nervira Safari sa onim fleksibilnim headerom koji se skupi kad skrolujes. Imam cell verziju ipada i imam samo Enable LTE switch. Ostavicu cell ON da vidim sta radi bateriji.

Instalirao na ip5, imessages prikazuje imena, nema 3g off a trenutno sam na zlatiboru gde mi je signal u hotelu katastrofa-1 crtica. Bicu ovde duze pa javljam za par dana utiske o bateriji. I da control center je bas ruzan bio lepsi pre.

Poslednja izmena:
Ja ne mogu da aktiviram whatsapp? Da li kod vas radi?

Код мене шљака без проблема.

Sinoć oko 00h instaliran iOS8 sa 100% pri čačkanju AppStore,itd... na spavanje otišao sa 97%,jutros baterija na 86%

Jedno početničko pitanje. Sinoć sam na dva iPad-a uradio update na IOS8. Jedan OTA, drugi preko računara. Za oba mi se čini da nešto brljave, kao da još nešto svlače sa neta, usporeni su.... Da li i kod Apple uređaja postoji neki hard reset ili tako nešto kao kod Androida koji bi trebalo da se uradi posle svakog update-a SW-a? I još nešto, ovaj koji sam radio OTA negde je spustio taj update i raspakovao ga i sve to... Da li ja to mogu negde da pronađem i obrišem da mi ne zauzima memoriju? Možda glupa pitanja, al' čisto da znam.

A kad caller id ne radi?! Meni su svi brojevi u +381xxxxxx formatu i nikada problem nisam imao!
Prist kralju,cekam impresije ili kuknjavu za par dana ;)
To npr u Grckoj gde sam trenutno ne pije vodu ;)

Jedno početničko pitanje. Sinoć sam na dva iPad-a uradio update na IOS8. Jedan OTA, drugi preko računara. Za oba mi se čini da nešto brljave, kao da još nešto svlače sa neta, usporeni su.... Da li i kod Apple uređaja postoji neki hard reset ili tako nešto kao kod Androida koji bi trebalo da se uradi posle svakog update-a SW-a? I još nešto, ovaj koji sam radio OTA negde je spustio taj update i raspakovao ga i sve to... Da li ja to mogu negde da pronađem i obrišem da mi ne zauzima memoriju? Možda glupa pitanja, al' čisto da znam.

Imaš naravno, Settings->General->Reset, ali ne treba raditi posle svakog update-a, nije to android. U svakom slučaju, probaj, ako misliš da će pomoći. Možeš da probaš i restore preko iTunes-a.

Je l probao neko neku custom keyboard? Ja instalirao SwiftKey jer je free ali nema podršku srpsku tastaturu pa nema ništa od predikcije. Nije mi jasno zašto nisu ubacili sve jezike koje imaju za svoju Android verziju aplikacije.

Мени генерално доста тога ради врло лепо али се тачно види да много тога је прављено за 5Ѕ и новије. Рецимо, Bing Web Results ми не ради.

Meni nije jasno zasto moram da ima ukljucen Passcode da bi mi radio Fingerprint u 1Password?
Zar ne bi trebalo da svaka aplikacija sada sama ima nezavisno pristup tom Touch ID?
Cim iskljucim Passcode u settings (jer mi pored slide to unlock ne treba nista drugo), odmah mi nestane opcija za Fingerprint u 1Password

Inace sto se tice Caller ID-a treba da se zahvalimo nasem najboljem iOS devloperu Aleksandru Vacić koji je prijavio taj problem u Apple.

Poslednja izmena:
Da li neko moze da potvrdi da je sredjen problem sa identifikacijom kontakata za iMessage kada u messages ispisuje samo broj a ne i ime? Ne bitno da li je upisan kontakt sa prefiksom drzave ili ne...

Hvala! ;)

Konačno su rešili i problem sa Facebook login iz Settings app.

Taj log in kao da je namerno postavljen da bi ljudi prešli na iOS8 :D
Meni je zevzečio poslednjih 15 dana...

Mene je zezao od početka. Pošto sam uradio backup na starom ipadu i restore na novom, od prvog dana mi to nije radilo, što i nije problem samo po sebi nego što mi je često iskakao prozor da nije dobar password za FB, da treba da ga unesem. Nije prihvatao pravi password, nisam mogao da obrišem login, tako je bio zaglavljen. Rešenje je bilo ili da uradim clean install, što mi se nije radilo, ili da sačekam fix kroz neki update iOS-a, što se konačno i desilo.

ImageUploadedByTapatalk1411035159.516552.jpg
Radi li kome bing u spotlightu? Kada ga izaberem izadjem i kad ponovo udjem opet su iskljucene obe opcije. A super je fora da ti izbacuje web rezultate direktno u spotlightu.

Meni ne radi ni to a ni Spotlight suggestions.

Podigao na ios 8 (Iphone 5) još juče odmah posle 19 h.
Prvi utisak je šok zbog "isparenja" opcije 2G-3G.
Stavio ga noćas na punjač, skinuo jutros oko 9 i posle slabijeg korišćenja (fejs, tviter, par poruka, whatsapp) trenutno je na 94%. Čini mi se da je baterija nešto "jača". Ali to je samo prvi utisak. Videću do kraja dana.
A što neko gore reče vizuelno mi je sve ružnije od ios 7.

A koje su pogodnosti tog imassagesa posto vidim da ga dosta vas koristi?! Od skora sam u ios vodama,ne zamerite sto pitam,nikada ga nisam upalio.

A koje su pogodnosti tog imassagesa posto vidim da ga dosta vas koristi?! Od skora sam u ios vodama,ne zamerite sto pitam,nikada ga nisam upalio.
Ma kao i svaki mesendžer. Spika, fotke i tako to... Jedino što to može samo sa Apple proizvodima. Ništa spec.

Besplatne multimedijalne poruke između iOS uređaja.

Meni nije jasno zasto moram da ima ukljucen Passcode da bi mi radio Fingerprint u 1Password?
Passcode uvek mora postojati kao alternativna opcija ako koristiš Touch ID, da bi mogao da pristupiš svojim podacima u slučaju da fingerprint senzor nešto zabaguje, rikne, da povrediš ruku npr.

kako ekipa sa twittera doživljava "over the air" instalaciju iOS 8 :d
http://mashable.com/2014/09/17/ios-...kiOiJfdXdraXlhYTFoYXNiNXoyZGV5cXJwemh6ZzJfIn0

Na App Store se sad pojavila mogućnost kupovine "app bundles" - umesto kupovine pojedinačnih aplikacija, kupovina paketa aplikacija određenog proizvođača po sniženoj ceni:
www.appadvice.com/appnn/2014/09/fol...roduces-app-and-game-bundles-on-the-app-store

dobra vest za jailbreakere - PanguTeam najavljuje da već radi na iOS 8 jailbreaku ;)
http://www.iphoneinformer.com/17906-huge-ios-8-jailbreaking-news/

Preko neta drushkela ;). Ali ako taj kome saljes imessage tog momenta nema net, poslace mu obican sms posle par minuta automatski. Tako da, vodi racuna sta radis tamo u roamingu :).

Poslednja izmena:
Ne radi bing u Srbiji... globalno radi... sto je bas bzv jer je search onda mnogo laksi i lepsi :)

Preko neta drushkela ;). Ali ako taj kome saljes imessage tog momenta nema net, poslace mu obican sms posle par minuta automatski. Tako da, vodi racuna sta radis tamo u roamingu :).
Nije automatski, postoji opcija da se uključi slanje SMS ako je nemoguće slanje preko iMessage (Settings > Message)

U jes, itekako treba obratiti pažnju na to. Ja tako par puta poslao i uopšte nisam provalio da umest imess ode SMS. I to u Ameriku. :wall::D

Nazad
Vrh Dno