Šta je novo?

iOS 8

"New ‘All Photos’ album, ‘Recently Added’ album is gone"

Fala Bogu, ovo sad je nejveca glupost i recently deleted bi mogli da izbace.

IOS 8 normalno izbacuje imena kontakata u romingu, oduševio sam se što je to napokon sređeno

imam ipad3, normalno mi se pojavi obavestenje za update, ali ne mogu da odem dalje od Agree?? kad kliknem na install pojavi mi se terms and conditions, ali ni makac odatle...kliknem na agree, i ništa...nikako da krene instalacija...?

imam ipad3, normalno mi se pojavi obavestenje za update, ali ne mogu da odem dalje od Agree?? kad kliknem na install pojavi mi se terms and conditions, ali ni makac odatle...kliknem na agree, i ništa...nikako da krene instalacija...?

Meni se sam updateovao, tj. skinuo update (zauzeo jedno 5 GB prostora) pa sam ga instalirao kad je vec okupirao pola memorije slobodne, preko wi-fi, nije pravio problem... Moj ti je savet da ne zuris sa updateom, neces nista dobiti, izgleda sve isto, nove funkcije ti nece znaciti nista u 99% slucajeva, a cini mi se da je sa 7.1.2 radio jednu mrvu bolje tj. fluidnije.. Takodje, izgleda da (zvanicno) nemas povratka na verziju 7, nakon updatea na 8...

Naravno, ne znaci da ne radi odlicno sa 8.0.2, ali mi je nekako bio bolji sa 7.1.2... mozda se to malo ispolira u nadolazecim verzijama, ja nisam probao 8.0, nego sam se nadogradio na 8.0.2, navodno radi malo bolje na trojci s tom verzijom nego pocetnom...

koliko sam video ovaj update je više za probleme sa telefonima, tako da mogu i da ga preskočim, nadam se da će neki sledeći već moći normalno da se instalira...ali svejedno je zbunjujuće, prvi put imam ovakav problem...nisam napomenuo, problem imam sa apdejtom na 8.0.2, ko što rekoh traži agree ali nakon toga ne kreće instalacija...?

Vise nije moguce vratiti se na 7.1.2 verziju; ko se vratio - vratio.

Meni ostao glich sa settings-om....

Drugar, koji radi iOS aplikacije mi se žali da ima problema sa korišćenjem kamere iz aplikacije. Ako pozove sistemsku kameru i rotira uređaj, Ui od kamere pobrljavi. Da li se to dešava i kod vas?

Kao da je tesko pisati brojeve u +381xxxx formatu ;)

Ja nikad nisam do kraja izmenio sve kontakte već samo one koje često koristim, veliki i dosadan posao. Btw, baterija definitivno bolje drži na 8.0.2

Zar nije bio neki app koji to odradjuje ?

Realno ako imas 5000 kontakata u imeniku onda si poznati biznismen; u tom slucaju plati lepo nekome neka ti tri dana radi editovanje brojeva!! Ili ako su svi iz srbije (tj +381) onda postoji neki single klik app 100%

Kao da je tesko pisati brojeve u +381xxxx formatu ;)
Nije stvar u formatu već to kada si u romingu matične srpske mreže nisu bile podržane (na spisku) pa kada neko iz SRB zove izbacuje broj +381 XXXXX iako ti imaš upisan taj broj u imeniku.

Inače, brojevi se u formatu +381 unose još od kada postoji roming a to je negde 1999 ako se dobro sećam :) pa ko nije bio dovoljno pametan...

Maticne srpske mreze su problem za svasta...koliko se secam prijatelj je isti problem imao kada je koristio imassages na 7.1.2, sada sa osmicom kaze da su mu i to ispravili.

Realno ako imas 5000 kontakata u imeniku onda si poznati biznismen; u tom slucaju plati lepo nekome neka ti tri dana radi editovanje brojeva!! Ili ako su svi iz srbije (tj +381) onda postoji neki single klik app 100%
Da li bi ti tek tako dao nekome sve svoje kontakte na izvolite?

Sa ovom verzijom iOS-a brojevi su prepoznati bez obzira u kom su formatu uneti (bar dok sam u maticnoj mrezi). Aplikacija za koju ja znam zvala se CallerID fix ali problem je sto telefon mora da bude jailbrake-ovan tako da ti fakticki onemogucuje update kada izadje nova verzija iOS-a. Mozda se nesto promenilo u medjuvremenu vec neko vreme sam na android i blackberry kombinaciji ali sa povecanjem ekrana mozda opet uzmem iphone u razmatranje. U svakom slucaju raduje me sto je problem sa Caller ID resen.

E ovako.....Pratim ovaj forum ali nikada nisam ucestvovao u nekoj polemici i raspravi.Imam iphone 5.Apdejtovao sam softver na 8.0.Pojavio mi se problem sto nemam edge, nego uvek 3G.Nisam primetio da li mi baterija slabije drzi,ali zato mi signal ne prelazi tri crte.Ja iskljucim cellular data,ali opet isti problem sa signalom,opet ne prelazim tri crte.Vratio sam se na 7.1 dok je jos moglo.Interesuje me da li je neko imao taj problem i da li je sa novim softverom 8.1 i 8.2 taj problem resen.

Ios 8 nema mogucnost da biras egde/3g vec to sam radi telefon za tebe. Znaci kada si u predelu sa slabim 3g signalom telefon ce automatski da prebaci na gsm. Time sto ukljucis ili iskljucis cellular data normalno da nista ne dobijas po pitanju poboljsanja signala.
Svako ko je stavio ios 8 ima taj "problem",a procitah danas da je u verziju 8.1 za developere vracen 2g/3g switch.

Hvala na odgovoru.A reci mi sta ti znaci to "verzija za developere".Jel ce svako da ima tu opciju za 2g i 3g ko god apdejtuje ili ne?

Ako do sada nisi vodio racuna kako upisujes brojeve i ako imas vise od 5000 kontakata u telefonu i te kako jeste problem...

Odes na icloud.com i exportujes sve kontakte u onaj bese csv fajl? Taj fajl otvoris , i zatim ides na replace +3816 sa 06. Ovaj novi fajl sada ubacis ponovo preko iclouda (prethodno naravno izbrises na icloudu stari imenik). Detaljniji tutorial imas na isrbiji, ali poeneta je da 5000 kotakta mozes srediti za par minutia.

Poslednja izmena:
Sa toliko brojeva na mnogo mesta u broju imam 06 npr 0648406xxx. Morao bih malo da razmislim kako da parsiram sve to sa nekom skriptom, izvodjivo je ali nikako nisam nasao vremena da se pozabavim time...
EDIT: Evo upravo sada treba da pozovem coveka sa kojim sam juce sedeo na sastanku i em sam ga pogresno upisao em sa ga u zurbi upisao sa 06xxxxxx iako vecinu sada pisem sa +381... A to mi se desava bas cesto da upisem u obliku 06xxxxx.
EDIT2: sada kada sam razmislio shvatam da ljudi obicno diktiraju brojeve u obliku 06x xxx xxx a bar ja po automatizmu krecem da kucam ono sto pricaju i nikada vise ne izmenim.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru.A reci mi sta ti znaci to "verzija za developere".Jel ce svako da ima tu opciju za 2g i 3g ko god apdejtuje ili ne?

Znaci da ljudima koji prave aplikacije salju verzije na test i prilagodjavanje aplikacija pre nego nama obicnim smrtnicima. Evo neko je potvrdio da ce 8.2 imati prekidac u finalnoj verziji!! Nesto se ovaj apple zaleteo sa zakrpama samotako!!

Mislite 8.1 ce imati taj prekidac, jer 8.2 nije jos u planu

Kazu da istovremeno rade i na 8.1 i na 8.2,juce bila negde vest.

Moguce da nisam video...

P.S. Niko mi nije odgovorio da li vama radi iCloud photo sync na PC?

Nazad
Vrh Dno