Šta je novo?

iOS 8

Ios 8.0.2 ip 5s, prvi utisci:
- sistem je fluidan kao i ranije (autosugestija kaze da je brzi :) )
- za sada nisam primjetio bug-ove (tek 24h ga koristim)
- mana je sto se ne moze iskljuciti 3G
- poredio sam 7.1.1 i 8.0.2 sa ukljucenim 3G-om; 8.0.2 neuporedivo duze traje baterija. Evo ss od juce:
8arymu6a.jpg

Ni pola dana? Pa bruka stvarno... kada se setim 2G i 28-30 sati...

covek je koristio telefon vise od sest sati, pitanje je brightness koliki je bio, ali definitivno, upotreba 5s preko 6 sati je zadovoljavajuca, nema sta. Telefon ako se "drnda" manje od 3 sata uz neki manji brightness sigurno drzi ceo dan. Moje iskustvo je da ako je preko 4h koriscenja, imas 18 sati bez ikakvih problema. Autonomija od 28-30 sati je smesna, jer recimo, ako ga sinem s punjaca u 8 ujutru, sta mi znaci da ga cuvam do sutra u 12h, ako i sutra idem, na primer, na posao? Na 5s ti je autonomija u stand by po mom misljenju poboljsana, izrazeno u procentima mozda i preko 10%, siguran sam da ako samo drzimo telefon dok se baterija ne isprazni i da mu ne upalimo ekran, sigurno drzi 30 sati.

Ne zaboravimo da se polako povecava i broj ciklusa punjenja kod koriscenih telefona, i da vremenom, baterija po malo popusta, pa nije isto porediti 5s stariji od godinu dana i nov 6, jer 5s sigurno ima neko smanjenje kapaciteta baterije, lupam, 10%, sto opet moze drasticno da utice na konacan utisak koliko baterija traje.

Ima li ko ideju kako da sa androida prebacim sms na ios 8?

Autonomija od 28-30 sati je smesna, jer recimo, ako ga sinem s punjaca u 8 ujutru, sta mi znaci da ga cuvam do sutra u 12h, ako i sutra idem, na primer, na posao?
Baš to, zašto bih ga punio jednom dnevno kada mogu 2 puta u tri dana, umesto 350-360 ciklusa godišnje, imam 200-220? Radim od kuće ili sam na putu u kolima pa mi nije problem da ga napunim u 12h bilo gde da sam. Meni znači.

Baš to, zašto bih ga punio jednom dnevno kada mogu 2 puta u tri dana, umesto 350-360 ciklusa godišnje, imam 200-220? Radim od kuće ili sam na putu u kolima pa mi nije problem da ga napunim u 12h bilo gde da sam. Meni znači.
Jasno, kad si u mogucnosti, to je svakako prednost. Ali opet, kazem, zavisi od same upotrebe i sta i kako. evo ti upravo sta je kod mene danas:
IMG_3579.PNG
Jel primecujes kolike su "razlike" u stand by varijanti?

Ima li ko ideju kako da sa androida prebacim sms na ios 8?
ako mislis na to da sve poruke prebacis sa android uredjaja na iPhone, u Messenger aplikaciju, kao da si slao sa iPhone-a, mislim da to nije moguce...

Poslednja izmena:
ako mislis na to da sve poruke prebacis sa android uredjaja na iPhone, u Messenger aplikaciju, kao da si slao sa iPhone-a, mislim da to nije moguce...

Da, na to sam mislio, ako postoji neki alat koji je besplatan ili "besplatan".

ajde da upotpunimo nakon tacno 24 sata od punjenja...
IMG_3580.PNG
Brightness generalno izmedju 10-20%, relativno lagana upotreba, nisam imao neke pozive, mozda samo 10-15 minuta, malo chata, fb, upalio na 15-20 minuta ove dve igre za zanimaciju, znaci nista specijalno...

Sto se onih ciklusa tice, vrlo je kompleksno pitanje, i zavisi najvise od potrosnje. Ako je recimo na kraju dana za 16h koriscenja, ostalo 40-50% baterije, i puni se tokom noci 8 sati, ispasce da cu imati manje ciklusa punjenja nego ti, koji si ga drzao 36 sati do 1% i onda punio 2-3 sata. Naravno, u teoretskom slucaju, da svakog dana imamo isto koriscenje. Dobra strana toga da se uvece puni je da onda u toku sutrasnjeg dana nemas ona 2 sata dok se puni kad ne mozes da ga nosis sa sobom... Sve to ima neke svoje prednosti i mane, ali svodi se na isto na kraju - ko vise trosi bateriju, imace i vise ciklusa punjenja, cekao ti jedan ili jedan ipo dan da ga stavis na punjac. Jer nije ciklus od punjenja do punjenja, nego kad baterija prodje 100%, bilo to od jednom ili u delovima tipa 50+50, 40+40+20 itd...

Cu katastrofalne,pa ja ovoliko jedva izvucem sa 5s od 100-10%

Cu katastrofalne,pa ja ovoliko jedva izvucem sa 5s od 100-10%

Aaaa, izvinjavam se, mislio sam da je do nule :D
Pa dobro, očigledno je da smo (uz časne kineske izuzetke sa 5k mha baterijama) osuđeni na jedan (siguran) dan baterije...

Ne znam, potreban mi je dobar phone, iOS mi je totalna nepoznanica, pa mi se ne sviđaju sve ove masovne pljuvačine u zadnje vrijeme, a ne bih baš da puknem apre bzv.

Poslednja izmena:
Aaaa, izvinjavam se, mislio sam da je do nule :D
Pa dobro, očigledno je da smo (uz časne kineske izuzetke sa 5k mha baterijama) osuđeni na jedan (siguran) dan baterije...

Ne znam, potreban mi je dobar phone, iOS mi je totalna nepoznanica, pa mi se ne sviđaju sve ove masovne pljuvačine u zadnje vrijeme, a ne bih baš da puknem apre bzv.

Ja sam posle G2 i njegove brutalne baterije uspeo da se naviknem na 5S,posle update-a na iOS8 baterija se značajno popravila ali bukvalno.Sad ja imam uvek sa sobom externu bateriju koja mi stoji u kolima ili torbi tako da mi je uvek na dohvat ruke 3000mAh :) jeftino ulaganje a sigurica...

Koji bre jedan dan,pa ja u najboljem slucaju punim 5s dva puta na dan (ne retko i 3x)!!!

Poceo i ja tako na svojoj 5-ici :S:

Da ali 2/3 ljudi ne koristi kompletno sve moguće uključeno,svaka aplikacija na max kao i osvetljenje kao ti...ja ni na G2-ci nisam tako koristio telefon...

Šta vi radite kada gledate min 12h u ekran dnevno kada ga punite 3x u istom danu?

Kako znas koliko se gleda u ekran kad nigde nema te informacije?
Meni se desavalo da ne pipnem telefon uopste a on ima 1,5h usage.

^^ kako ga to koristis leba ti? Meni sa svim mogucim sinhronizacijama i svim ostalim zezalicama 6h usage za 24h.
Punim ga jednom dnevno

Da ali 2/3 ljudi ne koristi kompletno sve moguće uključeno,svaka aplikacija na max kao i osvetljenje kao ti...ja ni na G2-ci nisam tako koristio telefon...
Ukljuceno je ono sto treba da bude tj sto se koristi, a osvetljenje je na nekih 30%
Šta vi radite kada gledate min 12h u ekran dnevno kada ga punite 3x u istom danu?
Ja trazim posao po nemackoj + facebook, viber, ttalk itd.
^^ kako ga to koristis leba ti? Meni sa svim mogucim sinhronizacijama i svim ostalim zezalicama 6h usage za 24h.
Punim ga jednom dnevno
I ja sam imao preko 7 sati usage jednom kad je telefon uspeo skoro 20 sati standby da izgura!!...uglavnom standby bude 7-8 sati!
Pa evo nocas recimo; dopisivanje viberom sa bratom i jos malo ttalk,fb i pozdravio bateriju za 3,5 sata! :( ...da imam wifi u stanu tj net dosta toga bi zavrsavao preko laptopa,ovako bukvalno sve preko mobilnog ide.

Pa onda jedino rešenje za tebe je externa baterija i vozi...a nije i omanji akumulator na odmet :D
Ne znam šta da kažem...samo mi reci da li je 5s ili 5-ica u pitanju?

Meni baterija uvece bude od 5 do 20% u zavisnosti dal sam koristio gps taj dan. 5S na 7.1.2 jb-ovan. Wifi non stop, 3g po potrebi.

stavio sam 8.0.2 na ipad3 i prestao da dobijam mailove sa telekom adsl naloga? jednostavno neće da dovuče mailove, slanje radi...pogledao sam podešavanja i za incoming stoji 995 port...probao sam da namestim port 110 ali me upozori da možda neću moći da šaljem i primam mailove, što se i dešava...sad ne znam jel ima nekog rešenja, jer ne radi dolazni mail sa oba porta...do sada nije bilo nikakvih problema sa primanjem mailova...

Pa onda jedino rešenje za tebe je externa baterija i vozi...a nije i omanji akumulator na odmet :D
Ne znam šta da kažem...samo mi reci da li je 5s ili 5-ica u pitanju?

Da znas da se i razmisljam da pazarim neku sony externu bat;ima bas lepih od 15-35€.
5s je u pitanju.

Meni je radila posao ali stvarno reetko mi je trebala i to u glavnom kad sam na putu ili radim spojene smene pa ne mogu da čekam da se napuni u štekeru...

Meni je ipad3 bolje radio sa iOS 7.1.2, tj radio je savrseno... pustio sam ga bio da se nadogradi na 8.0.2, kad je vec skinuo 5 GB.. Pretpostavljam da nema sanse sad da vratim na 7.1.2??

ista prica i kod mene, ipad mini pre osmice radio bez glitchovanja, sada zna da stucne, i u nekim aplikacijama i igrama isto se desi da shtucne... takodje baterija mi je daleko vise drzala, tipa jednom u nedelju dana sam ga punio sa non stop ukljucenim wifi-em, sada moram da ga punim na 3-4 dana...

Vrh Dno