Šta je novo?

iOS 27

Meni curi i u standby rezimu,i taj problem nisam imala na prethodnom.
I ono sto me ubija u ponam je povecanje ikona gore u stats baru- kao da sam corava pa nisam videla ranije ikonice. Bodu mi oci.

Ja sam ga instalirala danas. Prvi put otkad imam 17 PM telefon se nenormalno greje,i jos nenormalnije prazni. Baterija bukvalno curi. Ok znam da to sve treba da se indeksira,ali cak i surfovanje po forumu cini telefon mlakim. Na punjacu bukvalno gori.
A baterija,pa mislim da bi se ovim tempom punio dva puta dnevno. 😵‍💫
normalno da se vise greje, kako drugacije da dokazu da ce 18 manje da se greje, i duze da traje baterija 😀
15pm takodje pro najbicnijem koriscenju bude vruc. Ranije mi je bar samo dok koristim kameru ili nesto zahtevnije..

Једино да пређеш на нови модел, нема другог решења. 🙂
На 15 PM све ок са новим IOS.

hvala, ne 🙂 zavrsna izrada i izgled 17 i 18 su na nivou tetrisa u poredjenju sa 15p i 16pm
ceka se sl godina

Meni je baterija odlicna, a i grejanje je osetno manje na 27. Rad manje visi identican, ali definitivno manje graje. Pre mi je npr nofusion app posle 3 fotke grejala tel, sad je tek mlak i nakon 10tak u najjacem rezimu. Tastatura zna nekad da omane tj preskoci slovo pri kucanju jer dodje do nekog usporenja na sekund

Meni na ip13, prvi put posle prve ios 26 public bete, subway surfers ne zabada. Uzela sam onaj sa arkada da igram malo i prvi put da ne zabada. Prestala sam da igram tu igru jer je bilo loše. I ne mogu da verujem kako je tako loša baterija na ipad pro m1. Kupljen je posle ip13. Korišćen je duplo manje od telefona. 6 meseci skoro da nije ni korišćen. I baterija je u mnogo lošijem stanju. Na ipadOs 27 nista nije bolje.

Meni Air M1 isto radi bas traljavo. Sve secka,baterija nije bas nesto a cini mi se da je poceo opet problem sa ram menadzmentom,svaki cas reloaduje.

Neku znacajniju razliku u brzini i bateriji ne primecujem ali je 15pm osetno hladniji.

Razume ako tekstualno pišeš, glasovno ne.
Jutros vidim da mi se pojavila ikonica Siri, i probao sam sto kaze kolega ovde= otkucao na srpskom "koji je danas datum" i na srpskom odgovorio.

Nego ako ima neko ko se bolje razume, jer sam ocigledno propustio dosta= jel je ovaj Siri zamisljen kao chatGPT?

Kad budem imao vise vremena videcu sta radi, ali ako je neko vec isprobavao, slobodno podelite iskustva i sugestije.

16pm sve fluidno i super ali jedeeee bateriju ubija a siri optimizacija je završena pre dva dana

Šta ako joj na engleskom kažeš "please continue cinverastion on serbian..."? Malo joj udariš na ego da je glupa ako ne zna srpski 😸😸😸
Mislim da nije toliko Glupa Siri 🙂
Evo probao sam, vidi sliku:

Prilozi

• 2026-09-18 13.06.15.webp
    2026-09-18 13.06.15.webp
    40 KB · Pregleda: 115
Toliko drugih AI-a ne znam sta su ljudi poludeli za Siri kad je svake god promašaj....

Ja sam bas pokusao juce da vidim za neke stvari kako funkcionise, i dosta puta se samo iskljuci i ne odgovori nista... Ne znam jel neki bag ili je do mene.

Jel moguce da od utorka jos uvek radi optimizaciju i da je i dalje na 93%? 🙄

@Despot92 Da može da traje i 5 dana ako imaš gomilu GB ili TB podataka, i koliko koristiš telefon. Što ga manje koristiš i što je više na punjaču i povezna na WIfi pre će da završi.

@Despot92 Pa to ti je problem telefon ostavi na punjaču i poželjno je da bude na wifi povezan dok ne završi. Svaki dan što više, a ne svaki drugi.

Ne znam kako da objasnim ali ovaj ios 27 na 15 pro deluje kao da si u auto stavio motor od mlaznjaka i on jadnicak nabije potisak i u trenutku da krene ono popucaju nosaci motora... vidi se da je ios namunjinjen da leti ali za 15pro mislim da mu fali jos "lečka" snage ili cega vec. Da mogu da se vratim na 26, vratio bih se... ili mu jos treba vremena 🥹

Svi koji se mucite sa performansama, nakon indeksiranja odradite hard reset, 1, 2x i proradice. Cak i tad pa treba dati fore par dana, pogotovo starijim uredjajima.

Nazad
Vrh Dno