Šta je novo?

iOS 27

Ja cekam 18pm socialu u petak, a do tada, cekam i na meku na waitlist-i.

Mojoj devojci baš baš fali nešto između 200gb i 2Tb.
200 joj je malo a 2tb previše...

Apple je oduvek znao, a i dalje zna, kako da manipuliše sa količinom memorije koja najviše odgovara korisnicim i na taj način izvuče dodatne paree 😃

Provalio sam da su to namerno uradili...
Zato sam ja kod nje, pošto je pre 4 godine prešla sa androida na IOS, ostavio 200gb za GPhotos pretplatu i 50 za icloud za backup aplikacija i fora i tako joj je već 4 godine.
Hteo sam da joj sve prebacim na icloud da to bude nekako više u syncu sve, ali sam tek onda video prazninu u memoriji i ostavio ovako..

Jutros mi se pojavili ovi procenti i vreme od kada je poslednji put ažurirano

Prilozi

• IMG_6568.webp
    IMG_6568.webp
    17.3 KB · Pregleda: 112
Da,svima je tako. Moj se zaglavio na 33%.

Ja nisam imao te procente.. Ali mi je svakako zavrsio to iphone 15 za neka 24h (uz drzanja preko noci na punjacu)

Apple je u iOS 27 promenio Core Image RAW processing na novu generaciju RAW 9. Apple navodi poboljšanja u demosaicingu, redukciji šuma, detaljima, lokalnom kontrastu i reprodukciji boja, a RAW 9 je dostupan aplikacijama koje koriste Appleov RAW engine.

Update sam uradio u ponedeljak kasno uveče, indeksiranja više nije bilo jutros posle skidanja s punjača. 15 Pro 256GB.

Da li neko koristi aplikaciju poštanske štedionice Bpš mBank?
Od poslednjeg ažuriranja izbacuje mi kao da je Vpn konekcija aktivna a nije?
Probao sam da i DNS profil obrišem, ne radi.
Da li je moguće da zeza beta 27?
Meni se ovo dešava. Nisam instalirao betu, ažuriranje sam preksinoć odradio. Juče sam uspeo da platim 2 računa, ali posle toga čim uđem u aplikaciju izbacuje me sa tim upozorenjem. Nema ni V od VPN, niti je developer ikad bio aktivan (15 Pro Max).

Ja jos cekam da me obavesta za ova icloud +, apple tv i arcade..Izgleda ne ide odmah svima. Mene samo nervira u gornjem levom uglu gde treba da stoji mts stoji samo s.

Kod mene toga još nema. Verovatno se uvodi postepeno. Primarni region na kome placam icloud je Srbija.

Stize do kraja meseca.

Ja jos cekam da me obavesta za ova icloud +, apple tv i arcade..Izgleda ne ide odmah svima. Mene samo nervira u gornjem levom uglu gde treba da stoji mts stoji samo s.
Zar bese nema opcija da se skloni ime carrier-a?
Nemam iphone pa ne mogu da proverim, al' mislim da sam video ovo.

Stize do kraja meseca.

Zar bese nema opcija da se skloni ime carrier-a?
Nemam iphone pa ne mogu da proverim, al' mislim da sam video ovo.
Iskreno bas nisam video ovu opicju, cak ni na netu nisam nasao, ako neko zna neka pise ili ako ima slican problem 🙂

Dobro da je samo carrier ime pogrešno napisano, da nije vreme i datum. Nemam reči.

Ja ću da verujem da je slovo s "Slobodan" kao moje ime, hahahahaha.
E jutros otkako sam na iOS27 sve top ali dva puta mi se desilo da slučajno pozovem nekog i sreća odmah izgooglao i stavio onu "Unfield" opciju da kad kliknem na nečije ime da ne krene da zove odmah telefon kao neka budala već da otvori kontakt.

Promenili su sad da se vraća stranica na gore sa jednim tapom na statusnu traku. Na telefonu može i sa 2 tapa kao pre ali na ipadu ne može. Ako se tapne dva puta smanjuje se prozor a sa jednim se vraća stranica na gore. Mnogo je bolje sad.

A ljudi kakvo vam je stanje sa memorijom? Meni je IOS 16,62 GB, a Apple intelligence 9,52 GB, a Apple intelligence i siri ugaseni od kad sam uzeo telefon u januaru, ne znam zasto jede 9 gb nesto sto nikada nije ukljuceno

Meni se ovo dešava. Nisam instalirao betu, ažuriranje sam preksinoć odradio. Juče sam uspeo da platim 2 računa, ali posle toga čim uđem u aplikaciju izbacuje me sa tim upozorenjem. Nema ni V od VPN, niti je developer ikad bio aktivan (15 Pro Max).
Ma haos su, zvao korisničku podršku počela da mi priča bajke žena totalno ne poznavanje materije.Neće ni da sasluša.
Posle restarta telefona imaš fore tipa minut do dva kako kad da se uloguješ i odradiš uplatu ili šta već.
Za sada koristim web site https://onlinebanking.posted.co.rs/webapp/Identity/Login
tamo radi normalno sve.

iOS 27, nekako mi je tastatura spora u pojedinim trenucima. I na primer kad u Safariju hoću da ukucam novi link, kad kliknem da kucam, nekad mu treba skoro sekunda da se pojavi tastatura. Baš iritirajuće...

Meni je takođe tastatura na ios 27, na kojem sam od prve public bete, jako loša ali posebno swiftkey. Tako da koristim fabričku sad. Nije najsjajnije ali je bolje. Ok jeste, imam ip13 ali to ne znači da tastatura treba da bude kao da kucam na tosteru.

Mislio sam da svi Apple korisnici imaju isti problem, tema je iOS 27... Svima je 200GB malo, a 2TB puno. Znam za Goolge 400GB plan, koristim baš taj tier, pored iCloud+ i M365 1TB OneDrive-a.

Ipak, dobra vest za srpske korisnike iCLoud+ naloga - od septembra bi trebalo da u okviru istre pretplate bude AppleTV i Apple Arcade. Napominjem srpske, pošto ponuda neće važiti, za sada, za US naloge.

Ceo dan gledam šta iOS27 ima dodatno u odnosu na iOS18 i ovo sam našao jedino što ga izdvaja funkcionalno:
Volume Control: iOS 27 adds independent volume sliders for alarms and timers by letting you turn off "Match Ringtone Volume" in Sound & Haptics, a feature missing in standard iOS 18 setups.
Ali koja je to budalaština da predjem zbog ovoga što je bilo na Androidu pre 15 godina. Sa iOS17 na iOS 18 predjoh zbog Control Center gde su se mogle dodavati custom ikonice i što su se ikonice mogle pomerati, opet nesto sto je bilo na prastarim Androidima. Osećao bih se kao magarac da predjem sada zbog slajdera za zvukove i notifikacije, a da mi smanji prostor i život baterije tako da ostajem dok budem mogao...

Nazad
Vrh Dno