Šta je novo?

iOS 27

Ja sam kad je public beta izašla čekao možda 15ak minuta, tako da to ne bi trebao da bude problem, mada moguće da je sada "gužva".

Govoriš o Siri AI? Dobio si tu opciju? Kako, prebacio store na USA?

Rade Raiff app i wallet besprekorno još od iste te public bete.

Top, ovo mi mnogo znači. Hvala na info.

Držite na punjaču noću i brže će završiti indeksiranje.
Na beti je trajalo oko 15h na 17 pro
Za starije uređaje treba više vremena.

Ne mogu da verujem da su najzad omogucili da se razdvoji volume ringtone-a, notifikacija i alarma. 😵😎
Kao sto rece Jerryrig… tehnologija od juče, za sutrašnje cene.

Prvo 26.7
Pa sad 27
IMG_5162.webp

Poslednja izmena:
Meni ovaj final 27 bi nekih 900mb, vjerovatno zato što sam imao poslednju public betu prije ? Inače, nikakvih bagova nisam imao u beti sem što je nekad onaj clean up tool znao da zaglavi u "preparing clean up" loading. I developer beta je radila odlično.

Izneverovah da sa zvaničnim ažuriranjem nisu pustili Siri AI, već moraš da se prijaviš i čekaš za Betu. Ovo postaje krajnje razočaravajuće, vrhunac je definitivno postignut sa 16 pro, sve potonje je degradirajuće.

Pitanje: da li je neko ranije na ios 27 imao problem sa Raiffeisen/Wallet app? Ne bih da me neprijatno iznenadi u inostranstvu sad za koji dan...

I: neće ni biti dostupan za Evropu...
Staged rollout. Da su svima odjednom pustili Siri AI pukli bi serveri i uopšte ne bi radila online komponenta.

Preko 100 miliona uređaja ažuriraju softver u prvih 24h. Vidiš da im se CDN serveri raspadaju iz godine u godinu. Meni je trebalo više od 3h da skinem macOS update.

Što se tiče EU, odlično. Solidan penal za budalaštine koje dolaze iz Brisela.

Gde se prijavljuje na tu waiting listu za Siri AI?

U podesavanjima za Siri, baner skroz gore treba da imas. Meni je podeseno na English (UK) jezik i Americki Store ako to uopste nesto ima vez

Snasao sam se, hvala! Inace sada mi u prefered languages izbacuje Srpski (latinica) pre mi se cinilo da je pisalo Serbian (Latin) jel to dodali srpski UI ili jos uvek ne?

Meni za Siri app izbacuje ovo

Naravno na ios27 sam i probao sam reinstall aplikacije.

Doduše nisam imao siri do sad, i ajde kao da instaliram sad kad ovo.

Prilozi

• IMG_3561.webp
    IMG_3561.webp
    12 KB · Pregleda: 77
Od problema slovo S umesto mt:s, pritom imam 2 kartice, jednu sim i jednu esim i na obe pokazuje samo S, primetio sam da notifikacije za wa dok je zakljucan ekran baguju, odnosno desi se da čujem notifikaciju, ali kad je zaključan ekran nema notifikacije… i sto se tice Siri ja nemam Srpski?
IMG_5201.webpIMG_5202.webp

Siri i srpski? 2035. mozda.

Ovaj Clean Up sto se tice uredjenja fotki i dalje katastrofa. 🤦‍♂️😏

Ne bih se složio, postavi na high quality obavezno (da se editovanje radi na njihovim serverima a ne lokalno na telefonu) dobijam skroz zadovoljavajuće rezultate čak i u nekim kompleksnijim situacijama. Nije na nivou Samsung Clean AI-a, ali drastično je poboljšano u odnosu na clean tool iz IOS 26

Šta je bre ovo? Kakav OS Name 27? Gde je ios 27?

Prilozi

• IMG_6873.webp
    IMG_6873.webp
    17.8 KB · Pregleda: 70
To je samo placeholder bug. Kod mene pise ios.

Meni za Siri app izbacuje ovo

Naravno na ios27 sam i probao sam reinstall aplikacije.

Doduše nisam imao siri do sad, i ajde kao da instaliram sad kad ovo.
A pored ovoga, ja nemam one nove opcije za edit slika?

Koliko dugo vam radi Optimizing Search and Siri? Jutros u 7 sam instalirao iOS 27 i jos uvek ga optimizuje.

Koliko dugo vam radi Optimizing Search and Siri? Jutros u 7 sam instalirao iOS 27 i jos uvek ga optimizuje.
Sve zavisi koliko imaš podataka u telefonu. Ako si u prilici, drži telefon na punjaču i možeš da ubrzaš indeksiranje.

Ja kad sam video ono s mislio sam da je to zbog mojeg imena koje je na slovo S 😂

Ne bih se složio, postavi na high quality obavezno (da se editovanje radi na njihovim serverima a ne lokalno na telefonu) dobijam skroz zadovoljavajuće rezultate čak i u nekim kompleksnijim situacijama. Nije na nivou Samsung Clean AI-a, ali drastično je poboljšano u odnosu na clean tool iz IOS 26
Gde to da podesim?

Idi u photos,izaberi sliku,ikona desno od i ,kao settings i u donjem redu ikonica,imas sada novu tools,skroz desna opet.
E sad sam skontao zasto nema, jer je moj poslovni iphone 15, a on ne podrzava Apple Intelligence.

Nema veze, svakako ga ne koristim, nego sam cisto hteo da probam.

Instalirao na iPhone 15 Pro, Siri AI se aktivirala, a još uvek indeksira od sinoć.

Nema neke razlike u odnosu na kasnije verzije iOS 26, osim što je utegnutije sve.

Videću kako je posle indeksiranja Siri i par dana korišćenja.

Ali koji mozak u Applu gura ovaj glass ja ne znam, providne/jedva citljive lock screen notifikacije su uzas, cak i kad se glass efekat podesi na minimum. Sve je bilo ok na v26.

Nazad
Vrh Dno