Šta je novo?

iOS 27

Meni je takođe tastatura na ios 27, na kojem sam od prve public bete, jako loša ali posebno swiftkey. Tako da koristim fabričku sad. Nije najsjajnije ali je bolje. Ok jeste, imam ip13 ali to ne znači da tastatura treba da bude kao da kucam na tosteru.
SwiftKey je i dalje miljama ispred fabričke. Probao sam fabričku da koristim par puta ali nisam izdržao duže od sat vremena.

Ne može kod mene swiftkey da radi. Sve sa leve strane gde spada i slovo A ima loš odziv. I zvuk tastera kad se uključi ima delay.

Stiglo obavestenje za apple tv da je od sada u paketu sa icloud

I meni, ali nisam detaljno citao, da je to sada defoult i da li to znaci da konačno i kod nas podržavaju TV+?

Prebacite se u temu Apple tv,tamo diskutujemo o tome.

A da li je neko prijavio ovaj problem sa prikazom mt:s naziva mreže. Kako se to uopšte prijavljuje Apple-u?

Jeste, pisali smo o tome 😀 Isto je bilo i na beti za 26, ali su već u beti narednoj i ispravili.

Kod mene na 15 pro max nije bas sve fluidno sto se tice animacija, valjda ce da ispeglaju u sledecem apdejtu… takodje imao problema sa touch sensitivity na ios 26 ni ovde nisu reseni koliko vidim, bas sam nesto razocaran, ovo mi je prvi Apple uredjaj ikada jos je flagship u pitanju :3

juce sam install iso 27icu, na 17 proju, telefon leti, mada sam i sa poslednjim updateom na 26 imao isti utisak. Srce bateriju, videcu malo dok legne

Sačekaš da završi sinhronizaciju.

nekako mi je tastatura spora u pojedinim trenucima. I na primer kad u Safariju hoću da ukucam novi link, kad kliknem da kucam, nekad mu treba skoro sekunda da se pojavi tastatura. Baš iritirajuće...

takođe tastatura na ios 27, na kojem sam od prve public bete, jako loša ali posebno swiftkey. Tako da koristim fabričku sad. Nije najsjajnije ali je bolje. Ok jeste, imam ip13 ali to ne znači da tastatura treba da bude kao da kucam na tosteru.

Bilo bi čudo da im je bar jednom tastatura dobra, ne štuca, ne kasni, ne trza, preskače 😃 Ovo im dođe normala za njih 😁

SwiftKey je i dalje miljama ispred fabričke.

Kad radi, a ni ona ne radi, koliko čitam, kao na android telefonima 😃

iOS 27 bug, ne rade DNS bazirani adblokeri kao što su NextDNS i AdGuard, dok god se ne isključi "connectivity assist".

Settings > Wi-Fi > Connectivity Assist

1789623003245.webp

15Pro prešao sa iOS18 na 27 (preskočio 26), instalacija završena u ponedeljak oko ponoći, Optimizing Search and Siri trenutno na 37% i tako stoji već duže vreme (na iPad Air M4 završio za otprilike dva dana). Prvi utisci su mi OK, koristim default tastaturu i nemam problem sa kucanjem. Sve ostalo mi deluje utegnuto i ispeglano. Promenili položaj polja za pretraživanje u kontaktima (spustili ga na dno ekrana) pa mi malo neobično....

Sačekaš da završi sinhronizaciju.

Bilo bi čudo da im je bar jednom tastatura dobra, ne štuca, ne kasni, ne trza, preskače 😃 Ovo im dođe normala za njih 😁

Kad radi, a ni ona ne radi, koliko čitam, kao na android telefonima 😃

iOS 27 bug, ne rade DNS bazirani adblokeri kao što su NextDNS i AdGuard, dok god se ne isključi "connectivity assist".

Settings > Wi-Fi > Connectivity Assist

Pogledajte prilog 553646

Ja ne vidim reklame, a imam next dns I uključen mi connectivity assist.

Zato sto koristis Adblock,to je ozbiljna masina. One sirotinjske NextDNS i AdGuard ne rade.🤣🤣🤣

Kod mene, obična 15-ca, pomenuto malo "s" od mts i na zaključanom ekranu kada poneki put povučem levo ne prikaže odmah vidžet za vreme.
U Safariju mi je jedan od sajtova baš pravio urnebes sa reklamama u odnosu na 26. Ovo gore za WiFi, Connectivity Assist je uključeno.
U Settings/Apps/Safari. Za safari pod General gde je uključen Block popUP, morao sam opet da aktiviram pod Extensions AdBlock, bilo je na Off. Reklame nestale samo tako. AdBlock sam odavno isključio kao aplikaciju, bacao me sa lokacijima stalno po nekim njivama u okolini.

Koliko dugo ste čekali na AI Siri? Juče sam sređivao supruzin 15 ProMax pa da od prilike vidim kad će. Kako vidite procenat za Optimising Search and Siri?

Juce ujutru mi je bilo na 33%,nocas oko 3 je stigla.

Sta radi Ai Siri? Koji fazon je ukratko?
Mora jezik telefona, regija da bude na US? To sam prebacio ali trazilo mi je onda i onu adresu iCloud naloga pa nisam mogao promijeniti jer placam Apple Care. Pa ako ne gubim mnogo, da ne pravim jos jedan nalog...

Koliko dugo ste čekali na AI Siri? Juče sam sređivao supruzin 15 ProMax pa da od prilike vidim kad će. Kako vidite procenat za Optimising Search and Siri?
Instalirao sam iOS 27 u utorak ujutru i prvo je pisalo samo Optimizing Search and Siri bez procenata, pa su se sledeceg jutra u nekom trenutku pojavili procenti, i evo stoji na 93% od juce ujutru. AI Siri jos uvek nisam skinuo.

Instalirao sam iOS 27 u utorak ujutru i prvo je pisalo samo Optimizing Search and Siri bez procenata, pa su se sledeceg jutra u nekom trenutku pojavili procenti, i evo stoji na 93% od juce ujutru. AI Siri jos uvek nisam skinuo.
Meni je Optimizing Search and Siri trajalo jedno 2 dana sigurno. AI Siri jos sam na waiting listi, nakako da krene

Posle instaliranog iOS 27 na Ip15 nestao zvuk poruka na Viber-u.
Morao sam iznova da instaliram Viber.

Nazad
Vrh Dno