Šta je novo?

iOS 26

Ja sam instalirao sada ios 26.0.1 od kada sam uzeo nov telefon,do tada sam imao 14.2.1 na 12pm jb.
Ovaj glass mi se uopste ne svidja.

Imam 2 pitanja.
Kako da namestim da mi notifikacije maila stizu?Nikako to ne mogu da namestim.Sve mi je ukljuceno i notifikacije mi stignu samo kada telefon povezem na punjac.Nisam radio backup,vec sam stavio set up as new phone.

I drugo,da li moze prednja kamera da se iskljuci da te ne prati kada pricas sa nekim?
Ista prica za mail....Ne znam vise sta da podesim da mi stizu notifikacije. Samo kada udjem direktno na aplikaciju skine mi nove mejlove...

Koji mail provajder koristite?

Koristim gmail i yahoo.Mada koji god da ubacim nece,samo radi icloud.

Pa naravno. Moras namestiti interval kad on proverava da li ima nesto na serveru. Icloud radi push a ostali fetch.. Namesti na 30 minuta,to ti je valda dovoljno ili na manje,ako treba. Ispod 15 min ne moze.

Prilozi

• IMG_0678.jpeg
    IMG_0678.jpeg
    11.7 KB · Pregleda: 77
Pa naravno. Moras namestiti interval kad on proverava da li ima nesto na serveru. Icloud radi push a ostali fetch.. Namesti na 30 minuta,to ti je valda dovoljno ili na manje,ako treba. Ispod 15 min ne moze.
Zapravo skoro sve sem gmaila radi push. Za gmail koristim nativnu aplikaciju, za ostale nativnu aplikaciju baš zbog push-a

Ja koristim Outlook i sve radi na vrijeme. Imam 3 racuna i sve je apsolutno uredno.

Stavio sam sada ovo na 30 minuta pa cemo videti.

Pa imam i Ja njivoe aplikacije,ali sam mislio sve u jednoj da bude a ne da imam 3 aplikacije samo za mail.

Ja koristim samo jedan gmail nalog i ulogovan sam preko mail aplikacije na telefonu, nisam skidao gmail. Da probam da promenim i stavim Fetch New Data na 15 min pa da vidimo hoce biti promena

Kako da namestim da mi notifikacije maila stizu?Nikako to ne mogu da namestim.Sve mi je ukljuceno i notifikacije mi stignu samo kada telefon povezem na punjac.Nisam radio backup,vec sam stavio set up as new phone.

Ista prica za mail....Ne znam vise sta da podesim da mi stizu notifikacije. Samo kada udjem direktno na aplikaciju skine mi nove mejlove...

Ja koristim samo jedan gmail nalog i ulogovan sam preko mail aplikacije na telefonu, nisam skidao gmail. Da probam da promenim i stavim Fetch New Data na 15 min pa da vidimo hoce biti promena

Praktično godinama, a rekao bih više od decenije, gmail nema nativnu podršku za push notifikacije za Apple mail aplikaciju. Nakon ukidanja, ko je imao jailbreak, mogao je da se snađe. Jedini normalan način da se prikažu novopristigli mail-ovi je da se za notifikacije u okviru gmail naloga prebaci, kao što je @DGoran pisap, na fetch. Nebitna je minutaža, stavite koliko vama odgovara 😃

Ili jednostavno prestanete da koristite gmail i google servise 😃

Preporucio bi Outlook za resenje svih problema. Radi besprekorno i ,rekao bih,najbolje od svih aplikacija. Razlog sto je ja ne koristim je sto mi je glomazna,ima svega i svacega sto mi ne treba pa onda mi greota koristiti takvu feature packed aplikaciju.

Ja sam takodje predlozio Outlook. 3 mejl imam i sve stize na vrijeme. Spark sam dugo koristio i nesto me pocelo zezati sa tom aplikacijom, ne mogu se sjetiti sta sto je uostalom i bio razlog da predjem na Outlook.

Spark dobar, takodje koristio.. ali uveli ai pa guraju pretplatu, stalno nesto izbacuje..

Outlook radi posao 101%, samo ima malo bedniji interface.. klasika za office. Mislim da je jedini bez smaranja za kupovinu full app

Spark je bio dobar dok nije prodat, a imali su gomile probijanja pprivatnosti, jer imaju vase kredencijale koje stoje na njihovim serverima.

Outlook radi posao 101%, samo ima malo bedniji interface.. klasika za office. Mislim da je jedini bez smaranja za kupovinu full app
Imam "familijarnu" pretplatu za Office 365 i koristim između ostalog i Outlook na iPhone 14 Pro, super radi, nemam zamerke.

Imam "familijarnu" pretplatu za Office 365 i koristim između ostalog i Outlook na iPhone 14 Pro, super radi, nemam zamerke.
Ja na 16 pro.
Zalio mi se knjigovodja pre neki dan da ne moze da mi posalje mail.
Probah sa zeninog telefona (isto outlook) sebi da posaljem, i sa mog drugog (gmail) sve ok.
Ne znam kako da pomognem coveku da mi posalje mail

Ko zna sta je sjebao kod sebe. Kazi mu da kuca komplet tvoju adresu ponovo a ne da je doda kad outlook prepozna da je vec slano.
Mogunosti su neogranicene sta je mogao da pokvari. Reci mu da ovo uradi,za pocetak.

Imam "familijarnu" pretplatu za Office 365 i koristim iymešu ostalog i Outlook na iPhone 14 Pro, super radi, nemam zamerke.
Ja na 16 pro.
Zalio mi se knjigovodja pre neki dan da ne moze da mi posalje mail.
Probah sa zeninog telefona (isto outlook) sebi da posaljem, i sa mog drugog (gmail) sve ok.
Ne znam kako da pomognem coveku da mi posalje mail
Prvo pitanje, koji mail klijent koristi.
Ja na poslu moram da koristim Mozilla Thunderbird, ono je potpuni raspad od softvera.

Kod mene je jedini nazovi problem kad je tel na punjacu da fabricka radi push za Gmail. Isto tako se desava kad udjem u fabricki da ne odradi update nego ostanu ne otvoreni mailovi. Kako to i zasto ne znam... Inace koristim Gmail app za mailove.

Prilozi

• IMG_7865.png
    IMG_7865.png
    104.8 KB · Pregleda: 47
Izašla iOS 26.1 Beta 2 verzija i mnogima ključno 😃

iPadOS 26.1 Beta 2 Reintroduces Slide Over Multitasking

To use Slide Over in iPadOS 26.1, you'll need to tap on the green icon of an app's window to open up the window sizing controls. From there, you can tap on the "Enter Slide Over" button.

When an app has been put into Slide Over mode, it transitions into a Slide Over window that stays over your other open apps. You can swipe to hide the Slide Over app from view, and then swipe to bring it back again. The Slide Over window can be resized as needed, which is new in iPadOS 26.1.

Slide Over in iPadOS 26.1 beta 2 supports a single app, so it's not quite the same as the older version of Slide Over, but it should be a welcome addition to those who were missing the option

Nije kao pređašnji Slide Over, pošto se odnosi na samo jednu aplikaciju, ali je pomak napred 😃

Ne znam jel neko pisao, ja sam danas provalio, za Apple Car Play i Widgete, postoji opcija da se podese ali se mora ici na Car Play u Settings pa izabrati Ime Automobila i onda imate da odredite aplikacije i podesite Widgete kako zelite, sto ih onda cini stvarno upotrebljivim...

Nazad
Vrh Dno