Šta je novo?

iOS 26

Sad će izgleda da puste novu 26.0.1 verziju: ….https://9to5mac.com/2025/10/13/new-ios-26-0-1-release-might-be-coming-for-iphone/

ip15 pro max, pređoh ipak danas na 26. Šta znam, nije to toliko loše koliko sam mislio. Ovaj mi lepše radi od 18.7.1 koji je po mom mišljenju bio sporiji od 18.7.
Promene najviše estetske prirode, neke mi više leže neke manje ali stvar navike prvenstveno. Bateriju ćemo videti..

Kako ti se cini ?
Za početak telefon hladniji konačno, fluidnost je mislim još bolja brže otvara zatvara aplikacije, kada se spusti kontrolni centar ima neke zanimljive bouncy animacije. Za bateriju je još rano 😂
Sve u svemu samo da se ne greje ko furuna, inače ip 16 pro je u pitanju.

Koliko je bezbedno da predjem na betu i čekam 26.1 stable? Šta može da pođe po zlu?
Reset telefona mi nije opcija.

Napravi backup i miran si. Ako si već prešao na iOS 26, možeš i na ovu beta verziju koja je očigledno stabilnija i bolja od aktuelne verzije.
Generalno nije preporuka da se na glavni telefon stavlja beta verzija, to je ono uopšteno, što uvek mora da se napiše, ali ako te to suviše brine, budi strpljiv i sačekaj.

Imam pitanje,
dok sam bio na 18.nesto alarm mi je zvonio jako,nevezano za pojacano zvono,ali sada na ios 26 alarm mi zavisi od pojacanog zvona.Moze li se to nekako ispraviti?Kada navijam alarm pojacam do daske ono,ali opet zvoni tiho.

Koliko je bezbedno da predjem na betu i čekam 26.1 stable? Šta može da pođe po zlu?
Ja sam na beti godinama, desava se da poneka app zabaguje, tastatura takodje.. (pricam o prvim verzijama)
Posle toga je sve bolje i bolje.. cak i bagove koji su u zvanicnim verzijama na beti prvo otklone.

Evo, ja nisam cuo do sada da je nekome ko je na beti telefon bio neupotrebljiv.

Teško je predvideti. Ja sam uvek instalirao Public Beta verzije i nisam imao nekih problema. Ništa dramatično se neće desiti, ovo je već 26.1 BETA, nije tipa Pre-RC beta. Mogu neki sitniji bagovi da se pojave, pitanje je šta očekuješ da dobiješ sa ovom betom.

@shiza napravi u Health aplikaciji sleep schedule koji posle povezes sa alarmom u okviru kog ti se pojavi linija gde mozes da se igras sa podesavanjima koje u normalnom alarmu nemas. ja ovo koristim godinama.
biras jacinu, tonovi koje te bude ne postoje u standarnom alarmu, krene polako da te budi rastucom jacinom.
biras dane takodje, recimo ako ustajes svaki dan u 6, i hoces jedan dan da promenis na 7, kad udjes da pomeris on te pita da li samo za naredni dan da napravi promenu posle koje vraca na staro...

Pazi, jedini bug na koji sam naleteo je kada aktiviram tajmer ima vizuelni bug. Nestane iz aplikacije, ne prikazuje otkucavanje tajmera dok se ne zakljuca telefon. Prikazuje ga regularno na zakljucanom ekranu i kada se otkljuca telefon opet ga prikazuje u aplikaciji kako otkucava.

Osim toga i debilnog slajdera koji su ubacili za alarme i za tajmere sve je bolje na 26.1 beti.
Vise mi se svidjalo samo dugme.

Mozda ima jos nekih stvari koje brljave, ali kod mene je krajnje spartanska postavka. Obrisao sam vecinu eplovih aplikacija. Sve mi to deluje kao spajver i bloat za moju upotrebu.

Svakako napravis backup na kompu sa regularnim (ne beta) softverom pre nego sto predjes na betu i miran si.

Ažurirao mi se jedan telefon na 26 sam. Ne rade mi obični pozivi i poruke, ni da zovem ni mene niko ne može da dobije, radi samo interent. Neki predlog?
Reset network settings sam probao odmah i ništa.

Nazad
Vrh Dno