Šta je novo?

iOS 26

SwiftKey je dobio update 180mb :)

Ako može još malo blagog ranta. Baš je glupo što ne postoji nikakva lokalizacija na srpski. Naravno da govorim engleski, i naravno da pola opcija ne bih mogao da pronađem da mi je telefon na srpskom, ali i dalje je bezveze što nema srpska lokalizacija na nivou celog iOS interfejsa. Bugari i Slovenci su skoro dobili lokalizaciju, ovde iz okruženja ostadosmo jedino Albanci i mi bez (i BiH i CG sa svojim varijacijama).

To i meni nije jasno... Osim ako neko u Apple misli da je srpski i hrvatski identican...Ja gledam kod moje prijateljice, ona je stavila hrvatsku lokalizaciju...bas je komplikovano snaci se... Ne znam stvarno zbog cega nema lolalizacije....najbedniji android to ima.

Ovo je prvi put da mi stvarno dodje da uzmem neki drugi telefon.... Samo ne mogu zbog ekosistema. Zna li neko kad će sledeći "stabilan" update? Zakuca mi bez veze iz čista mira, svaki put kad pokušavam nekog da pozovem zabaguje i minimizira mi se poziv da nemam pojma da li sam okrenula broj ili nisam. Kupujem-prodajem katastrofa od aplikacije. Ne znam ni do čega su više ovi bagovi, niti me zanima. Na ipad-u kad umanjim youtube prozor, jer tako pratim predavanja, uvek ali uvek samo vrti, nema slike i onda 100x uđem u video i izađem da mi normalno pusti video. Od prve bete sam na 26 i ovo nije tad bilo ovako iritantno. Bitne funkcije su uvek radile.

Ovo je prvi put da mi stvarno dodje da uzmem neki drugi telefon.... Samo ne mogu zbog ekosistema. Zna li neko kad će sledeći "stabilan" update? Zakuca mi bez veze iz čista mira, svaki put kad pokušavam nekog da pozovem zabaguje i minimizira mi se poziv da nemam pojma da li sam okrenula broj ili nisam. Kupujem-prodajem katastrofa od aplikacije. Ne znam ni do čega su više ovi bagovi, niti me zanima. Na ipad-u kad umanjim youtube prozor, jer tako pratim predavanja, uvek ali uvek samo vrti, nema slike i onda 100x uđem u video i izađem da mi normalno pusti video. Od prve bete sam na 26 i ovo nije tad bilo ovako iritantno. Bitne funkcije su uvek radile.
Ja zaista ne znam odakle toliki problemi... Kod mene, mog sina, i priajteljice, radi kao i uvek do sada. U pitanju su 17 pro, 16 pro i obican 15. Svi smo na razlicitim store ( US, hrvatski i srpski ) . Na dva us a na jednom hrvatska lokalizacija... I viber nam je savrseno radio ( sada kada su ljudi masovno prijavljivali problem ). Da li je do nekih specificnih podesavanja samog telefona, sto se posle reflektuje i na njegov rad?

Verujem ti ja nekad zazalim sto sam azurirao od 18 na 26 sve koci i sporije mi radi telefon. Kada srede i ako srede vise nikad nema da azuriram

Trebao bi danas izaći Release candidate 26-ice. Videćemo ali znajući Apple tek će 26 biti upotrebljiva kroz par vecih ažuriranja. Tipa 26.4 😩

Ja zaista ne znam odakle toliki problemi... Kod mene, mog sina, i priajteljice, radi kao i uvek do sada. U pitanju su 17 pro, 16 pro i obican 15. Svi smo na razlicitim store ( US, hrvatski i srpski ) . Na dva us a na jednom hrvatska lokalizacija... I viber nam je savrseno radio ( sada kada su ljudi masovno prijavljivali problem ). Da li je do nekih specificnih podesavanja samog telefona, sto se posle reflektuje i na njegov rad?
Ne znam stvarno do čega je. Pozive na telefonu koristim jedva. Znači ja sam onaj tip "Kad mi zvoni telefon ja sam sigurna da je spam poziv" i ni tad ne radi kako treba. Na youtube slušam predavanja već 2+ godine svaki dan, nikad nije bilo, do 26, da ovako baguje. Preksinoć sam popila lek ranije i nema šanse da označim u health aplikaciji. Izađem iz aplikacije, očistim je iz ram memorije, vratim se...I ne može. Dok nije sam zvonio da me podseti na lek nisam mogla da označim da sam ga popila. Znači osnovne, vitalne, najbitnije funkcije mi ne rade. Restart radim 100x a da vraćam na fabrička mi ne pada na pamet.

To i meni nije jasno... Osim ako neko u Apple misli da je srpski i hrvatski identican...Ja gledam kod moje prijateljice, ona je stavila hrvatsku lokalizaciju...bas je komplikovano snaci se... Ne znam stvarno zbog cega nema lolalizacije....najbedniji android to ima.
Mislim da je tu ona klasika - malo smo tržište, zanemarljiv broj korisnika, a i generalno to nije prioritet. To naravno ne opravdava, ali tako je kako je. Hrvatski je dosta sličan, ali ako svi drugi imaju, što ne bi i mi.

Ja imam dnevno po 2-3 sata poziva. KP app ne koristim, nemam zasto niti cest kupac niti prodavac. Youtube radi normalno. Nikad nisam bio na beti. 16PM
Nista od problema nemam.

Mislim da je tu ona klasika - malo smo tržište, zanemarljiv broj korisnika, a i generalno to nije prioritet. To naravno ne opravdava, ali tako je kako je. Hrvatski je dosta sličan, ali ako svi drugi imaju, što ne bi i mi.
Mislim da nije veci broj korisnika u San Marinu nego kod nas :D ili recimo u Sloveniji....ali ok...Tu smo, gde smo....

Ja imam dnevno po 2-3 sata poziva. KP app ne koristim, nemam zasto niti cest kupac niti prodavac. Youtube radi normalno. Nikad nisam bio na beti. 16PM
Nista od problema nemam.
Baš kupujem-prodajem aplikacija pravi problem. Kad uđem u aplikaciju, budem u njoj par minuta i probam da izađem, tad zakuca ceo telefon na minut-dva.

Skolski primer kada je potrebno vratiti telefon na fabricka podesavanja. Nesto se tu gadno zaglavilo, jer evo ni kod mene nema ni jedan od tih problema.

a nije ni normalno da vise od mesec dana ne nude update. posle zvanicne verzije su pustili samo 26.0.1. sramotno

Mislim da nije veci broj korisnika u San Marinu nego kod nas :D ili recimo u Sloveniji....ali ok...Tu smo, gde smo....
Onda je prosto to da im lokalizacija za Srbiju nije (trenutno) na agendi/bitna.

Da se nadovežm, KP jeste dosta loša aplikacija, ali nije mi se dešavalo da telefon zakuca. Zapravo, osim baterije koja je lošija na 26 i onog baga o kom sam pisao, da App Store treba sto godina da proveri ima li nekih updateova, solidno mi radi 26.

Kod nas fino. Ja sam zahtevan korisnik ipada, supruga ima IP15, klinci svoje ipade. Ja sam sad i sasvim skoro prestao da koristim komp, zvizno iPad na 50” tv, tastatura, miš, topčider.

Nazad
Vrh Dno