Šta je novo?

iOS 26

Ljudi konacno su uveli opciju da se iskljuci swipe za pokretanje kamere sa pocetnog ekranaaaa

26.1 beta 4 i dalje postoji problem sa CarPlay. Konekcija je izdrzala 10 minuta voznje i onda je krenuo ponovo da brljavi.

Prešao i ja na betu, bez backup-a. Bilo je idemo pa šta bude, bude. Bio na verziji 3, baterija bila ista (podjednako loša) kao 26.0.1 rekao bih. Beta 4 mi bar na prvu deluje bolje, al videćemo.

a, postoji rizik kad se ide na betu?
I ja sam bez back up presao :D

26.1 beta 4 i dalje postoji problem sa CarPlay. Konekcija je izdrzala 10 minuta voznje i onda je krenuo ponovo da brljavi.

Kod mene sve radi isto kao na 18, čak koristim neki adapter za Wireless CarPlay sa TEMU-a...
Nekada muzika secka kada se pusti 3D mapa na ekranu sa Google Maps, ali to samo preko wireless adaptera. To je bilo i pre na iOS 18.

Preko kabla - sve radi savršeno i na iOS 26.
iPhone 16 Pro Max, Mercedes CLS.

Kod mene radi isto sve.. dev.beta 26.1 (ali nije pravilo problem ni na 26.0) 15pm
Preko wifi.. apple maps + youtube music

Samo 17 Pro ima problema sa CarPlay-om koliko sam ja uspeo da pohvatam, kod mene na obicnom 17 sve radi, Wireless CarPlay koristim do sad nije uopste zastekao.

a, postoji rizik kad se ide na betu?
I ja sam bez back up presao :D
Postoji naravno rizik. Ako nešto slučajno nije u redu a nemaš backup onda je jedini način povratka na stabilnu verziju kompletno brisanje podataka. Dobra praksa je pre svake nove verzije sačuvati podatke na komp, jer je baš mukotrpan proces podesavanja iznova. Moze i icloud backup ali po meni je kompletniji preko PC-ja.

Ja na 17pro nemam problem sa CarPlay, ali imam problem koji, kako sam shvatio postoji odavno na IOS-u, a tice se sinhronizacije kontakata i liste poziva preko bluetooth-a i automobila. Naime, kada koristim CarPlay, IOS preuzima rukovanje kontaktima kroz njega, i sledeci put vise ne dozvoljava autu da ponovo povuce kontakte preko bluetooth-a dok se ne restartuje Iphone. Zelim sa koristim telefon u autu bez da pokrecem CarPlay. Posto sam od skora presao sa Androida na IOS, ovo mi je jedna od mnogih stvari neshvatljivih na IOS-u.

Ja na 17pro nemam problem sa CarPlay, ali imam problem koji, kako sam shvatio postoji odavno na IOS-u, a tice se sinhronizacije kontakata i liste poziva preko bluetooth-a i automobila. Naime, kada koristim CarPlay, IOS preuzima rukovanje kontaktima kroz njega, i sledeci put vise ne dozvoljava autu da ponovo povuce kontakte preko bluetooth-a dok se ne restartuje Iphone. Zelim sa koristim telefon u autu bez da pokrecem CarPlay. Posto sam od skora presao sa Androida na IOS, ovo mi je jedna od mnogih stvari neshvatljivih na IOS-u.

Pa možeš to, isključi u podešavanjima automobila CarPlay Autostart ili kompletno isključi CarPlay, a poveži telefon preko običnog Bluetooth-a.

Nazad
Vrh Dno