Šta je novo?

iOS 26

Meni to pada na pamet s vremena na vreme, ali zaista mi se ne cima opet sve da podešavam ispočetka (hoću reći: uvek bih vratio backup).

Meni i dalje random menja iz dark moda u belo, u phone aplikaciji kada iskljucim transparency... Bas uzasno izgleda, a i iritirajuce. Kad ukljucim glass onda notifikacije nista ne vidim. Opet kazem sreca da mi je iphone sekundarni telefon, poludeo bih sa ovim "unapredjenjima"...

Ne menja random nego ti je podeseno automatski, da menja od izlaska do zalaska sunca

Poslednja izmena:
Pa kako to sunce izlazi i zalazi svakih sat-dva. Dosta koristim telefon za razgovore tokom dana

Samo iskljuci automatski i stavi vreme kad hoces da ti se uklj-isklj

Drugari, da li vam radi app banke inteze?

Hvala

Hvala jos jednom!

Poz

Sada radi ali sam danas imao problema sa notifikacijama za izvršene transakcije. Nisu mi stizale ni za uplate ni za isplate i prikazivala se neka greška ali nisam zapamtio koji je kod greške.

Jeste izvalali okvire oko svih ikonica i widgeta kako se okviri rotiraju kada telefon pomerate unakrsno? Dal ovo moze da se ugasi negde?

Da li je neko isprobao Local Capture (snima zvuk i video tokom poziva) ?

Koje je ovo sm*će majko moja. Bugovi milion, tema kao da sam na amaterski odrađenoj mac temu za linux, bateriju bukvalno isisava. Za nekog ko potpuno kontroliše softver i hardver ovo je za plakati.
Vratiću na ios 15 i to je to.

Meni upravo zakucao ipad skroz. Ne mogu da ga ugasim ni na dugme ni preko ekrana. Ni jednu aplikaciju ne otvara, niti mogu da uđem u podešavanja. Brisala sam neke aplikacije koje ne koristim i obrisala sam nesto što je u tom momentu radilo u pozadini i tad je zakucao. Ako sam ne dodje sebi moraću da čekam jedno 7 dana da se isprazni baterija i ugasi. Od početka sam bila na beta verzi sistema i ovako loše nije bilo.

Meni upravo zakucao ipad skroz. Ne mogu da ga ugasim ni na dugme ni preko ekrana. Ni jednu aplikaciju ne otvara, niti mogu da uđem u podešavanja. Brisala sam neke aplikacije koje ne koristim i obrisala sam nesto što je u tom momentu radilo u pozadini i tad je zakucao. Ako sam ne dodje sebi moraću da čekam jedno 7 dana da se isprazni baterija i ugasi. Od početka sam bila na beta verzi sistema i ovako loše nije bilo.
Pritisni brzo volume up, pa volume down isto brzo i onda nakon toga drzi power dok se ne pojavi jabuka

Koje je ovo sm*će majko moja. Bugovi milion, tema kao da sam na amaterski odrađenoj mac temu za linux, bateriju bukvalno isisava. Za nekog ko potpuno kontroliše softver i hardver ovo je za plakati.
Vratiću na ios 15 i to je to.
I da hoćeš ne možeš , nema nazad

Ja sam pre 2 dana uzeo 16pm koji je vec imao 26, update-ova sam na .01 , uradio hard reset i preneo podatke sa 15ice na 16icu i iskreno meni radi odlicno, ni jedan bag nemam, negde animacija moze biti bolja npr u kameri gde se menja photo video tu nekako laguje pri skrolovanju. Ovako generalno nije toliko uzasno ( sem ikonica ) , baterija mi je isto ok skroz.

Inače primetih da su safari u potpunosti unuštili. Gomila bugova, odvratna tema i raspored funkcija, užas. Ovo treba da je beta, a ne konačni stabilni softver.

Evo mog iskustva sa ios26. Sto se izgleda tice, nemam nikakvih zamerki na sistem, za mene je to kao da si temu promenio, sve mogu da procitam i vidljivo je u bilo kojoj dark/light verziji. Prvo sam ga instalirao na iphone 13 pro, sve je proslo lagano nisam imao problema, od kad sam ga instalirao baterija se poboljsala, sve je radilo glatko i bez bagova. Jedini lag koji sam primetio je kada se edituje control center i skrola kroz action onda secka. Nakon ip13pro uzeo sam 17pro, icloud backup je zaglavio kod instaliranja aplikacija, pa sam odradio device transfer sa ip13 na 17. I tu je sistem radio potpuno normalno bez ikakvih bagova, jedina zamerka je bila prilikom otkljucavanja ne pojave se ikone vec samo njihovi nazivi pa posle 1-2 sekunde ikone, ovo je reseno sa 0.1 verzijom. Osim ovoga sistem radi normalno bez bagova i problema.

Nikad bolji Safari na iPad Pro.

Napišite koji uređaj pravi problem. Meni je jedini problem što su ukinuli brzo deljenje ekrane sa 2 aplikacije i plutajući prozor. Sad je to mnogo teže sa prozorima, a kada se uključi osnovni iPad single screen režim aplikacije imaju samo full screen. Nadao sam se da će .0.1 da donese to, ali nije.

Kod iPad-a je i problem da ako aplikacija nije u full screen režimu "tačkice" gore levo se poklapaju sa back strelicom ili eventualno nekom drugom opcijom, a to je baš ono školski primer kako OS ne treba da izgleda. I da, slažem se, izbacivanje split screen-a je isto glupo rešenje, ne znam zašto im je to trebalo.
Što se iPhone-a tiče, moj 14P je znatno utanjio sa baterijom i to je jedini minus. Ostalo OK. nemam zamerke.

Ja sam instalirao sada ios 26.0.1 od kada sam uzeo nov telefon,do tada sam imao 14.2.1 na 12pm jb.
Ovaj glass mi se uopste ne svidja.

Imam 2 pitanja.
Kako da namestim da mi notifikacije maila stizu?Nikako to ne mogu da namestim.Sve mi je ukljuceno i notifikacije mi stignu samo kada telefon povezem na punjac.Nisam radio backup,vec sam stavio set up as new phone.

I drugo,da li moze prednja kamera da se iskljuci da te ne prati kada pricas sa nekim?

Nazad
Vrh Dno