Šta je novo?

iOS 26

Posle upgrade-a sa RC na zvaničan iOS zabagovali i iphone i iPad pa je morao da padne mrežni reset. Ni na jednom uređuju nije radio net/WiFI nakon ažuriranja.

Meni nije radio Safari ali restart resio

Da, radi insta ali ne radi Safari

Animacije su ubrzane definitivno to je što skontam na prvu ovako...

Kazite mi jel ima neodlucnih, i onih koji svojevoljno ostaju na 18ci?

Ja imam poprilicno losa iskustva i u nekom trenutku sam odlucio da ostanem na izvornoj verziji, finalnoj iteraciji, znaci 16 pro, ios 18.6.2 (ili mozda 18.7 kad mi se pojavi).

Inace sam paranoican zbog loseg iskustva sa 13com (usporavanja, glitchevi, zestoki padovi bh) da sam sad sa 16 pro od pocetka izbegavao OTA update i sve radio preko itunesa i da kucnem u drvo, nisam imao problema.

IOS 26 koliko god bio pozeljan, mislim da cu zazaliti i u neko dogledno vreme necu prelaziti, svakako cu pratiti iskustva ljudi...
Telefon je u pitanju, nije avion :D
Moj iP13 sam odmah digao na iOS26 public betu, jest malo sporije radio u početku (kao i svaka beta jelte), sada već nema problema nikakvih.

Uvek idem na najnoviji OS, uglavnom pređem čim se pojavi public beta i potvrdim da sve bankarske aplikacije rade, nikad većih problema nisam imao, a zanimljivo mi je da se igram sa novim stvarima. I telefon, i laptop i sat su mi već odavno na beta verzijama i niđe problema nisam uočio. To mi je jedna od prednosti Jabuke, o regularnim apdejtovima da ne pričam, to uvek odmah dižem na najnoviju verziju.

Instalirao i ja na 13 Mini.
Prvo uradio update na 18.7, pa onda na 26(5.7gb)
Bio na punjacu dok je radio update, a evo i skinut sa punjaca je topao.
Animacije malo baguju, verovatno treba vremena malo da odstoji.
Meni je baterija na 75%, tako da ce sigurno biti bolje kada stavim novu.
Vizuelno...hmm...nekako mi lepse izgledalo dok sam gledao po netu, ali dobro, nije lose...sigurno na 120hz to sve izgleda lepse i fluidnije...Videcemo ovih dana kada se zavrsi indeksiranje i baterija se stabilizuje, a i naredne apdejte, sigurno ce popraviti dosta stvari :D

Na iPadu šarolike tastature takođe. IOS jeste šampion nekonzistentnosti UX, ali da ne bude sve tako crno, sviđa mi se kako radi sa eksternim monitorom, dosta je ovo bolje nego stage manager. Intuitivinije, brže.

Prešao na iOS 26 sinoć, iPhone 14 Pro, malo je duže trajalo, ali je prošlo bez problema. Sve radi kako treba, ali nisam oduševljen dizajnom. Kako god, bitna mi je funkcionalnost, a to je kao i uvek besprekorno.
Radi dobro i macOS 26, macmini M2 i watchOS 26, Watch 10.

Mbank(komercijalna) i apple pay rade bez problema?

Svet bi se zapalio da je ApplePay prestao da radi sa novim iOS.

A da li ima nekoga da mu uopšte ne nudi update? Kod mene je ovako. IP 15 pro max

Prilozi

• IMG_6386.jpeg
    IMG_6386.jpeg
    40.5 KB · Pregleda: 230
За мене као новајлију у Епл свету ово делује као Виста на стероидима, навићи ћу се, наравно, битно да све ради ок.

Bre meni promena kao promena deluje lepo ..bitno je da sve ,,klizi,, na ios kao sto smo navikli,ovako na oko,lepo je sta znam…opet kazem,prija malo neke novine..

Prija bilo kakva novina jer ga udavise sa jednolicnoscu na iOS-u.

Neke stvari su lepse neke ne. Meni se nw svidjaju animacije koje su nekako prebrze i deluje kao da zbog toga seckaju. I takodje najveci minus - providni prozori na notifikacijama i bela slova. Ne znam da li moze da se to izmeni ali ovo je maltene nevidljiv tekst.

Pozz, kako da donji red bude transparent ili ti kao i ostatak oko ikonica, da nije u tom crnom okviru?

Prilozi

• IMG_8116.png
    IMG_8116.png
    894.1 KB · Pregleda: 175
Pogledaj u Accessibility moguće da su ti upaljeni reduce transparency i increase contrast.

izgubio signale na sim karticama. data radi, pozivi ne. restart i toggling ne pomaze. Nisam jos probao network reset.

Battery odeljak totalno promenjen i po mom misljenju sve manje informacija mi daje
Nekad sam mogao da izmerim od punjenja do 20% koliki je screen on, posle su to izbacili pa sam peske to racunao do ios18
Sad vise ni to ne mogu 😃
A po meni je to jedini nacin da pokaze stanje baterije. Napunis i koliko sati ti traje..

Vrh Dno