Šta je novo?

iOS 18

I ja da potvrdim da moze.. tako koristim vec dve god

Edit: Moze i treci ako si na drugom tel ulogovan sa istim icloud nalogom i ukljucen sync

ovaj link gde treba kopirati ubaciti ? Nov sam na ios pa svak i savet je dobrodosao 👍

Uglavnom ovo:

According to Apple's release notes, the iOS 18.3.2 update adds important bug fixes and security updates. On some devices, it fixes an issue that could prevent playback of some streaming content.

Imam pitanje, hvala unapred ko odgovori... Pre par dana sam veoma povoljno uzeo 16 pro max sa nekih 40 cikusa punjenja ali je na njemu trenutno IOS 18.4 Beta, moje pitanje je, da li mogu regularno da instaliram zvanicnu verziju kad bude izasla ili moram da brisem betu i peglam preko 3u tools zvanicnu veziju ispocetka?

Čekaš zvanicnu i u podesavanjima isključi beta profil ako je aktiviran. Nema potrebe za 3 u tools

Ljudi jel zna neko zašto mi stalno izlazi popup da unesem šifru za Outlook nalog? Koristim outlook mail i već sam uklonila i ponovo unela šifru za Outlook ali nije do toga, izlazi mi opet. Nema šanse da nađem gde treba da ažuriram šifru.

Privatni ili poslovni mail? Mobilna aplikacija ili desktop?

Telefon mi je naravno na egleskom, juče sam u jezike i regione obrisao srpski (lat/cir) i ostavio samo engleski i od tada mi tastatura više ne kasni prilikom kucanja. Znam da nema veze s vezom ali pratim situaciji u naredna par dana pa javljam - dal se tripujem ili ne. Ovaj IOS je čudo, što ga više otvaraju za personalizaciju to više baguje.

Jel ovo ima veze sa Shazam aplikacijom? Posto sam drzao instaliranu full verziju, i jedno jutro se probudio sa potrosenom baterijom, gde je pisalo 11 sati u pozadini Shazam. I morao da je obrisem.

Mobilna aplikacija. Dešavalo mi se to kad promenim šifru za Outlook ali unesem novu u mail i to je to. Ovo sad neće niti sam menjala šifru uopšte u skorije vreme.
i kod mene isti problem probaj da prebacis u podesavanjima na face id da ti trazi , a ne sifru i radice normalno...

Jel ovo ima veze sa Shazam aplikacijom? Posto sam drzao instaliranu full verziju, i jedno jutro se probudio sa potrosenom baterijom, gde je pisalo 11 sati u pozadini Shazam. I morao da je obrisem.
Mislim da nije on u pitanju, već kada se emituje sadržaj sa striming platformi. Što se tiče Shazama, ako ti je skidao bateriju i pored ugašene Background App Refresh opcije, jedino ti ostaje da ga koristiš u sklopu iOS-a.

Dešavalo se to i ranije da on pobrljavi i prosto nije imalo rešenja.

Imaš u Control Center da dodaš prečicu za Shazam (Recognize Music se zove). Ne mora da se instalira aplikacija.

Ljudi jel zna neko zašto mi stalno izlazi popup da unesem šifru za Outlook nalog? Koristim outlook mail i već sam uklonila i ponovo unela šifru za Outlook ali nije do toga, izlazi mi opet. Nema šanse da nađem gde treba da ažuriram šifru.
Da odgovorim za nekoga kome se možda isto desi. Settings-contacts-contacts accounts i tu se ažurira šifra za Outlook.

Meni isto cesto ( bar jednom nedeljno) na poslovnim mejlovima (3 kom), ali sumnjam da je to zbog MFA koji imam na tim nalozima.
Outlook nalog koji i ne koristim, jednom mesecno mi mozda iskoci. Gmail nikad.

Imaš u Control Center da dodaš prečicu za Shazam (Recognize Music se zove). Ne mora da se instalira aplikacija.
Ovo je koliko sam video opcija samo za prepoznavanje već prefefinisanih zvukova, kada telefon detektuje određeni zvuk ima opcija da se izabere da se uključi alarm sa zvukom po izboru...
Ali nema mogućnosti da na zahtev prepozna koja muzika (pesma) se trenutno pušta, kao Shazam?!?

Moja greška, sad opet gledam i vidim u notification centre da ima opcija Music recognition, prvobitno sam našao samo Sound recognition.

Zna li neko kako je ovo moguce, imam text neki random umesto notifikacije za broj? Zna li se sta je?IMG_0207.png

Da nije voicemail ostavljen pa je ovo pokušaj Text to speech/AI summary?

Jeste voicemail ali nisam znao da pokusava summary tj da daje to ispod notifikacije o propustenom pozivu. Mislim nisam ni znao da mi je ukljucena ta opcija. Bio sam ubedjen da je neki hack :)

Da li je još neko prmetio da na YT regularnoj app (premium) ne može da se poveća rezolucija više od 1080p?
Primetio sam tek pošto su u YT temi komentarisali.

Da li je još neko prmetio da na YT regularnoj app (premium) ne može da se poveća rezolucija više od 1080p?
Primetio sam tek pošto su u YT temi komentarisali.
Ne znam kod mene sve deluje okej:

IMG_4041.png

Nazad
Vrh Dno