Šta je novo?

iOS 18

I taj i onaj gde kad stisnes send na whatsapp treba sekunda da posalje a za to vreme ne mozes da kucas nove poruke...

Vidim na prethodnim stranama da vam je proradio Volte na A1 mreži, međutim meni i dalje ne daje opciju uključivanja istog. Na drugoj Yettel, kartici dozvoljava.
Sada sam zvao korisnički centar, i gospođica mi objašnjava kako i ona ima iOS18 i ima LTE i da je to to...:rolleyes:, da nema potrebe da postoji opcija uključivanja, mada sam joj rekao da na drugoj mreži to imam. Njen odgovor je bio da je to verovatno da je to mog telefona, i da postoji problem ona bi znala za to. U svakom slučaju otvorio sam ticket, pa ću videti šta će biti.

Poslednja izmena:
Vidim na prethodnim stranama da vam je proradio Volte na A1 mreži, međutim meni i dalje ne daje opciju uključivanja istog. Na drugoj Yettel, kartici dozvoljava.
Sada sam zvao korisnički centar, i gospođica mi objašnjava kako i ona ima iOS18 i ima LTE i da je to to...:rolleyes:, da nema potrebe da postoji opcija uključivanja, mada sam joj rekao da na drugoj mreži to imam. Njen odgovor je bio da je to verovatno da je to mog telefona, i da postoji problem ona bi znala za to. U svakom slučaju otvorio sam ticket, pa ću videti šta će biti.
Pisali smo o tome, u A1 mreži na iPhone ne bi trebalo da ima opcija za uključivanje i isključivanje VoLTE-a. Kada je uključen za tvoj broj sistemski kod njih to je to, radi i ne može da se isključi.
Pozovi nekoga i kada si u pozivu ako ne pada sa 4g(lte) mreže onda ti je uključen VoLTE i sve radi kako treba..

Dobices sms kad ti ukljuce.Prave se Tose u A1.

A jel se vidi negde da je ukljucen Volte? Neka ikonica, nesto?

Kada pozoveš nekog treba da ti ostane LTE a ne da obori na 3G.

Meni stiglo danas.

Prilozi

• IMG_3489.jpeg
    IMG_3489.jpeg
    204.2 KB · Pregleda: 218
Treba mi pomoc:
Da li ima negde da se vidi koliko sam mesecno interneta potrosio koristeci mobilne podatke i u kom periodu, tipa da filtriram po mesecima?
I da li ima negde da se podesi neki limiter ili obavestenje da javi da sam dostigao tipa 10gb download kako bi znao koliko imam jos od paketa?

4 godine sam imao mesecno 4gb u paketu, od ovog meseca promenio na 10 i sad mi javili da sam potrosio sav internet a manje vise isto koristim telefon

Svakog 1. u mesecu ,odem u mobile service,pa skroz dole imas reset statistics. Tako ja radim,elegantno,bez dodatnih aplikacija.

Vani vecina operatera ima svoju aplikaciju gdje mozes svu svoju potrosnju da pratis. Mozda postoji nesto tako?

Pa verovatno da ima ali danas imas neogranicene poruke, neogranicene ili posebne kvote za pojedine aplikacije, pa redovan internet… ko ce to ispratiti i kako. Ni ovo sto sam predlozio nije pouzdano ali opet dobijes neku sliku ukupne potrosnje, podeljene po aplikacijama.

Ja od kako imam 100GB mesečno uopšte ne pratim potrošnju, prethodno imao neograničeno.

Pa imam i ja neograniceno ali ipak volim da vidim koliko trosim mesecno da bi znao koliko zaludno placam a ne trosim.

Treba mi pomoc:
Da li ima negde da se vidi koliko sam mesecno interneta potrosio koristeci mobilne podatke i u kom periodu, tipa da filtriram po mesecima?
I da li ima negde da se podesi neki limiter ili obavestenje da javi da sam dostigao tipa 10gb download kako bi znao koliko imam jos od paketa?

4 godine sam imao mesecno 4gb u paketu, od ovog meseca promenio na 10 i sad mi javili da sam potrosio sav internet a manje vise isto koristim telefon
i

Ako si u Yettel, ideš na Račun → Pregled potrošnje, ali to je samo za prethodni mesec. Meni je isto tako potrošen sav net, tako da sam instalirao ove app, ali one mi služe samo orijentaciono, pošto oni svakako računaju više nego što mi one pokažu.

Jedino sigurno je da pratiš iz svoje app od operatera, jer neke app ne troše net u smislu kao lupam iris ne troši mts net, možda imaš besplatne gb za neke app i tako.

To je najbolje, ali kod operatera možeš da pratiš samo potrošnju iz prethodnog meseca.

To je najbolje, ali kod operatera možeš da pratiš samo potrošnju iz prethodnog meseca.
Ne? Naravno da imaš uživo, pa moraš pratiti koliko imaš čega u paketu raspoloživo za taj mesec.
Imaš uživo potrošnju. Verujem da imaju svi, ja konkretno na mts-u imam.

Mts pokazuje kolika je trenutna mesečna potrošnja, a sigurno znam i za yettel da je pokazivao.

S ozbirom da imaš neograničeno ne moraš ni da pratiš.
Čovek ima problem da ima samo 4gb i da želi da isprati da ne potroši sve pre vremena. A da bi to uspešno radio jedini način je iz same app od operatera, jer brojači u telefonu često nisu merodavni, jer kao što rekoh, ne ulazi sve u potrošnju neta iz paketa.

Šta ti tu nije jasno?

Meni je jasno, ne moraš da mafijaš.

Napisao si Ne? Naravno da imaš uživo, ja sam ti pokazao da ne moraš (za Yettel sam pisao sve vreme, za druge ne mogu jer ne koristim). Imam neograničeno, ali je i meni potrebno da pratim uživo, zato što sam raskinuo SBB i sad ga koristim kao glavni, tako da redovno prelazim mesečnu.

Ali niko nije pomenuo da pratiš ako imaš neograničeno. Tad ti ni ne treba po nekoj logici?
Ako ti baš treba lepo resetuj statistiku potrošnje u teletinu i prati.
On koji ima samo 4gb, biće mu savršeno ovo što operateri nude što sam ja i napisao.
Šta ti imaš da pratiš ako imaš neograničeno? Msm čisto me zanima, bez ljutnje.

Nema ljutnje. Neograničeno je samo uslovno, 400 GB mi je po punoj brzini. Ovo mi je sada glavni net. U aplikaciji ne mogu da vidim koliko imam trenutnu potrošnju, apllikacije pomažu, ali nisu panacea. Strah me nahvata krajem meseca, jer ako mi padne brzina na 2 megabita, trpi mi posao.

Prilozi

• Screenshot_20241019_204541_Yettel.jpg
    Screenshot_20241019_204541_Yettel.jpg
    49.8 KB · Pregleda: 93
Doplatio sam dodatnih 5gb i naravno da su me prevarili, a1 je u pitanju za poslovne korisnike.
Stigao sms da je potrosen saobracaj i ima link koji vodi na stranicu sa dodacima, pogledam ima netdodatak5 koji kosta 400 din, ja ih pozvao jer mora tako da se aktivira i oni aktivirali ali cena 1600 dinara :) ( koju sam skontao tek kad sam usao u deo za dodatke)
Kad gledam u aplikaciji ne pisu mi ti dodatni gigabajti koliko imam vec kad udjem u dodatak sekciju tamo pise da je aktivirano i to je to, tako da nemam uvid koliko jos imam.
Aplikacija im je ****** a i celo poslovanje takodje.

Nazad
Vrh Dno