Šta je novo?

iOS 18

Кад ли ће ови наши оператери да убаце тај RCS да ми је знати…

Kad sam presao na Ios 18 dosta mi slabije radi internet i na wifi i na mobilnim podacima, da li jos neko ima slicnu situaciju?

Meni i na 14 Pro i na 16 Pro Max sve isto, kao i pre na 17 verziji.

IMG_5408.jpeg
Sta treba da uradim, ne primam mejlove na applovu default aplikaciju, ovo mi izbacuje.

Prilozi

• IMG_5405.png
    IMG_5405.png
    72.6 KB · Pregleda: 108
Ne znam jel ovde da pitam ali nek bude, posle update na 18 recimo otvorim whatsapp i on kao da mi refreshuje sve slike od kontakata/grupa, sve je to delic sekunde ali to se pre nije desavalo, isto viber radi, jel se desavalo jos nekom?

Je l postoji mogućnost da se uradi backup i restore na standardni 18.0.1 build iako sam trenutno na Beti?

Кад ли ће ови наши оператери да убаце тај RCS да ми је знати…
Neće to ko zna kad jer kod nas i 5g ide traljavo, kad za ovo mnogi veliki operateri kasne.

Npr Vodafone još uvek nije implementirao rcs u Velikoj Britaniji. Evo spiska operatera koji ga podržavaju: https://foxt.dev/ios-rcs/

Znaci mora da sačekam zvanican 18.1?

Moraš da sačekaš ako hoćeš da taj backup iskoristiš, ali tad ćeš ionako da samo uradiš update sistema.

Ovo je nešto čega svaki korisnik beta verzija mora da bude svestan i jedan od razloga što kažu da se beta verzije ne koriste na primarnom telefonu, iako to većinom ljudi rade 😃

Zna li ko kakva je situacija sa 2FA unutar Passwords aplikacije, jel ti keyevi stoje svi na iCloudu? U smislu da ne brinem kad menjam telefon da zagubim pristup necem bitnom.

Stoje ako si namestio da se sync sa icloud... mozes cak i da ubacis dodatnu enkrpiciju gde ti trazi da ubacis recovery ako izgubis telefon...

Inace, beta 6 jos postoji lag na tastaturi... pakao...

Probao jos na beta 4, ubrza ga ali i dalje ima lag... doduse dobra je fora, pre toga je lag bio bas nepodnosljiv... Hvala u svakom slucaju :)

Ima li neko sa 13PM da je prešao na ios 18? Da li je sve ok?

Kod mene sve radi ok, osim sto je baterija prilicno losija po trajanju... Koristim ga kao drugi telefon, poslovni, i skracenje trajanja je za nekih 20% minimum, a sto me ne iznenadjuje. S obzirom da je sekindarni telefon, nista od ovih fensi sminki nisam stavljao...

Kod mene sve radi ok, osim sto je baterija prilicno losija po trajanju... Koristim ga kao drugi telefon, poslovni, i skracenje trajanja je za nekih 20% minimum, a sto me ne iznenadjuje. S obzirom da je sekindarni telefon, nista od ovih fensi sminki nisam stavljao...
Koliki ti je screen on time? Ne znam kad si ažurirao ali kažu da posle nekog vremena se vrati u normalu

Na 13-ci običnoj je uglavnom sve u redu. Nema više onog gubljenja gboard tastaure npr... Baterija kao i uvek, ništa nisam primetio.
Dešava mi se tu i tamo da ne reaguje na notifikaciju kada je pritisnem na zaključanom ekranu. Moram da otključam pa onda ili preko notifikacije ili kada sam već na početnom pravo u aplikaciju. Nije tako iritantno, retko se dešava, malo notifikacija koristim tipa poziv, sms, viber i banka. Jedino banka ne zakaže nikada :)
Ono da se "ulubi" ekran kada pritisneš neko dugme je tolika glupost da je to neverovatno.
Pitali me, ali ne koristim notifikacije na mail-u, isključeno mi za gmail još od vremena dok sam koristio android. Uglavnom, mislim da sam još davno na SE modelu nešto tu ugasio pa stvarno nisam siguran oko ovoga da li radi ili ne radi. Probao sam i sa gmail, mts i icloud adresama ali ne radi notifikacija na zaključanom ekranu. Pojavi se samo onaj bedž sa brojem nepročitanih mail-ova na ikoni mail aplikacije. Meni je totalno nebitno ali nisam siguran da li je ovo neki problem ili jednostavno sam ga ugasio pa ne znam opet da upalim :)

Istestirao sam i danas opet vezano za los internet, na mestima gde je uvek radio normalno radi nikako, bio danas u Ideji i DM i zeni da posaljem usranu sliku nekih sampona nece da posalje, samo vrti i viber i wa, ne znam sta bi moglo biti ali definitivno mi ne ovo jedini problem na Ios18

Jedna od najbagovitijih stock aplikacija je Apple tastatura. Iako nju isključivo koristim, mogu jedino da kažem da je način funkcionisanja na nivou dumb telefona sa ovim preskakanjima koji se vuku deceniju kroz sve iOS verzije 😁

Mene u zadnje vreme zeza otključavanje sa face id, pritom aplikacije koje koriste face id za logovanje bez problema to rade, počinje da nervira baš.

Jedna od najbagovitijih stock aplikacija je Apple tastatura. Iako nju isključivo koristim, mogu jedino da kažem da je način funkcionisanja na nivou dumb telefona sa ovim preskakanjima koji se vuku deceniju kroz sve iOS verzije 😁
A evo ja koristim iskljucivo iPhone vec nekih 16 godina, od 2gs pa naovamo i svake godine kupim novi model, tako da sam bukvalno sve modele koji su postojali koristio po okvirno godinu dana. I ni na jednom se ne sjecam da sam imao ikakvih problema sa stock tastaturom, osim par puta kad su u septembru izasle nedovrsene verzije IOS-a. I stalno koristim tel za posao i kucam dnevno bar sat vremena, a rekao bih da je to u prosjeku sigurno i bar 2 sata dnevno.

Svaki put kad uđem u settings uključi mi se kamera i uključena je skroz dok sam u settings. Nikad mi se ovo nije dešavalo. Jel zna neko kako da onemogućim da se kamera uključi kad uđem u podešavanja?

Prilozi

• IMG20241011105541.jpg
    IMG20241011105541.jpg
    125.1 KB · Pregleda: 144
Nazad
Vrh Dno