Šta je novo?

iOS 18

Kako na TV-u pustas, AirPlay? Ja sam probao 1080P60 i lose radi. AirPlay generalno bas lose radi sta god da pustam-a sa iPhone-a ili Macbook-a, pogotovo za veci frame rate. Bez obzira koliko je brz wifi/net. Pa koristim Plex server za streaming na TV, koji radi savrseno. (doduse na macbook-u ali mislim da moze i na iPhone)
Preko airplay sam puštao. Probaću taj plex

Sve sam to pokusavao i gubio vreme bezveze, AirPlay implementacija je losa (na vise tv modela sam probao pre, i na novijem LG C3), uvek neko zastajanje, stutter ako je 50/60 fps video. 24fps film jos podnosljivo radi, mada i to na momente nije skroz kako treba.

A video snimak sa kamere, HDR (DV) u 60fps bas lose radi, non stop neki frejmovi se gube preko AriPlay-a. Ne znam jel nekome to ok radi. Bitrate/internet nije sigurno problem, nesto oko tih implementacija izmedju uredjaja zeza.

Poslednja izmena:
Da li se jos nekome 12 mini greje posle 18.5? Cini mi se da od tad hoce da se ugreje i da mu curi brze baterija. Pre messenger, fb, insta, nisam gasio iz pozadine, ostajali su. I sad odjednom messenger zna 20-25 minuta u background-u. Sto pre nisam primetio. Background refresh drzim samo za par aplikacija, a to nisu drustvene mreze. Obicno kada sam jutarnja smena, uvece napunim bat do 95-6%.. i do 5 sati popodne sam bio miran i to da mi ostane 40-50%. A sad mi od skidanja sa punjaca do 3 popodne pao na 20%. Koristim takodje da fit. app. za pametni sat sa temua.. Iako i ona radi u pozadini, nije mi curila tako baterija pre 18.5. Naravno, zakasnio sam da se vratim na prethodnu verziju.

sve normalno kod mene samo nemam instaliran taj Meta junk (fb, instragram...)

Jeste junk, ***a, pre dok sam mogao da koristim u browseru messenger, nisam ni koristio njihovu aplikaciju, a onda ukinuse tu mogucnost, i morao sam da instaliram messenger. Sad ne znam da li opet moze preko browsera da se pise, obrisao bi odmah i jedno i drugo. A mozda i ova da fit aplikacija vrslja malo vise.

Zasto junk, ne vidim da FB/IG/MSG koriste bateriju nesto i normalno rade. Meni je background app refresh ugasen za sve, ne vidim neku korist od toga uopste.

sve normalno kod mene samo nemam instaliran taj Meta junk (fb, instragram...)
+1

Tako znam da je Apple uništio bateriju, a pošto mi baterija skoro stalno traje isto, ne degradiraju, bar ja nisam primetio.

Ustvari lažem, bio je neki iOS update gde da li 13 ili 14.0.3 gde je tek rešena baterija sa x.1 update-om i tad je bio problem jedini koji sam primetio sa curenjem baterije.

Ajde messenger sam preinstalirao, a fb obrisao, on mi i ne treba. Zadnje punjenje sinoc 96%, doduse i ja sam ga malo cackao. Trenutno 41%. Videcu u 15:00 koliko ce biti. Za sad se nije ugrejao. Safari 30 minuta on screen. Tiktok udjem 2-3 puta dnevno. Ali se ne zadrzavam previse. IMG_9501.png

Nazad
Vrh Dno