Šta je novo?

iOS 17

Nisam pratio, sve u svemu ok.. sve radi normalno.
Jedino sto sam provalio jos od 17.0 je kasnjenje kad hocu da ga "zakljucam"

Pola sekunde pa ugasi displej..

Prsoto neverovatno koliko su zasrali sa 17om.

Odmah da kazem da stanje oko baterije ne pratim toliko ali ove situacije koje mi se desavaju se nisu desavale ranije.

Ispadanje sa wifi mreze je jedna situacija a druga kad imam drugi poziv dok razgovaram. Nakon prekidanja veze radi samo home page i moze u svaku aplikaciju da se udje gde samo stoji crni ekran i nista se ne ucitava. Moram sam vol+ i power dugme da bih ga restartovao.

Takodje lagove sa tastaturom nisu iskorenili nazalost… sve u svemu, da sam znao ovo sto sad znam ne bih radio update

Ništa od toga mi se ne dešava...

Nikakav problem nemam ni ja na običnoj 13ici.

Sto se wifi tice, primetio sam ( ali bilo je i na 16.nesto ) u prostoriji gde se cesto mesa 3g/wifi da zna da ne prebaci uvek na wifi.

Odradio sam factory reset, stvarno brzo ide...pratim situaciju dalje

Definitivno slike nisu kao što su bile. Resetovala sam sva podešavanja na telefonu na fabrička i opet je isto.

Da li bi bilo šta pomoglo da totalno vratim telefon na fabrička podešavanja? Da sve živo obrišem?

Kada otvorim kameru i kliknem na neki deo slike, neće da izostri, pa ni u macro modu, msm znam kako je bilo, telefon imam skoro 2 godine.

Sad kad se slika, bude mutnjikavo kad se malu zumira bude zrnasto.

I da li se sa bacupom na icloud čuva sve? Slike, imenik, poruke sa vibera WA, sms... I da li je to dovoljno?

Da li da ga nosim u servis i gde? U garanciji je još, kupljen u MTS. Iz Beograda sam

Koja opcija na kameri smanjuje to zrnasto kad se zumira? Ja bukvalno nikakav problem za sad na 17.1.

Poslednja izmena:
ako je kupljen u MTS, odneses u MTS

I da li se sa bacupom na icloud čuva sve? Slike, imenik, poruke sa vibera WA, sms... I da li je to dovoljno?

Settings/tvoje ime/iCloud/Backup i vidi šta ti je sve uključeno. Ako nisi ništa dirala, po defaultu čuva i slike, poruke, imenik, reminder i slično, Provrti za svaki slučaj i vidi da li ti je sve bitno uključeno, a onda još jednom nakačiš na punjač i povežeš se na WiFi i klikneš na update now. Posle toga idi na restore, Settings/General/Transfer or Reset iPhone, klik na Erase All Content and Settings.

https://support.apple.com/guide/iphone/erase-iphone-iph7a2a9399b/ios

Nakon sveže instalacije nemoj da vraćaš backup, proveri da li radi normalno kamera i, ako je sve uredu, odradi još jednom identično, ali sad vrati backup sa iCloud-a i vidi kako radi kamera.
Ako tad ne radi kao bez vraćanja backup-a, jasno ti je do čega je.

Nemoj nositi telefon u mts jer će ti ga vratiti. Sačekaj sledeću update da ispravi i to.

Ima jedan bag vezan za kameru, zna da kad slikas u macro, izadjes iz kamere pa opet udjes on da ostane na macro modu. To nije pre bilo. Takodje podeoci mreze i baterija kad se spusti pa podigne status bar zna da ostane na sekundu u rednoj liniji ispod svog mesta pa se naknadno podigne. 17.0.1 nije imao nista od ovoga.

Ima jedan bag vezan za kameru, zna da kad slikas u macro, izadjes iz kamere pa opet udjes on da ostane na macro modu. To nije pre bilo. Takodje podeoci mreze i baterija kad se spusti pa podigne status bar zna da ostane na sekundu u rednoj liniji ispod svog mesta pa se naknadno podigne. 17.0.1 nije imao nista od ovoga.
Settings > Camera > Preserve Settings > Macro Control >>> OFF

Ja sam provalio bug na 17.0.3 kada hocu iz Safarija da serujem direktno u chat osobe na Instagramu, Safari zabode skroz, ne znam da li se jos nekome to desava. Mada kad malo bolje razmislim probao sam i screenshot tako da serujem i isto je zabolo.

Ne znam šta da ti kažem, radi baš kako bi trebalo. Ako ugasim Macro mod i izađem iz kamere, kada se vratim ponovo Macro mod je isključen (ikonica precrtana).

Ostaje ona precrtana, ali se pojavi dole precrta makro iako kamera nije uperena u nesto blizu i onda kad skonta prebaci na klasicno socivo. Probao sam da resetujem i za sad je ok. Baterijom sam fasciniran, drzala je i pre ali sad je bolje.

Cao, opet ja. Evo na ovim slikama se bolje vidi razlika u slikama. Izgleda da makro ne radi kako treba. A sva podešavanja su ista. Gde ima iznos na čelu, to je stara slika, a gde nema to je sa Iosa 17. Obe slikane na poslu

Mada se to tolikoni ne vidi kada se upload uje slika ovde.

Jedino mi preostaje da cekam sledeći update, nadam se da ce izaći uskoro.

Hvala na strpljenju i izvinite na dosadi.

I definitivno mislim da macro u pitanju...
IMG_7985.jpegIMG_8253.jpeg

Poslednja izmena:
Oštrija je stara slika...

Zaboravite... Hvala na svemu

theyre-the-same-picture-the-office.gif

^da ne bude da se pravim pametna, ali mi ne deluje da se macro camera uopste pali na ovu daljinu slikanja.. drugu i mozda prva nema teorije

Ispadanje sa wifi mreze je jedna situacija

Sto se wifi tice, primetio sam ( ali bilo je i na 16.nesto ) u prostoriji gde se cesto mesa 3g/wifi da zna da ne prebaci uvek na wifi.

Kažu da će WiFi deo ispraviti na 17.2, ali Apple nije precizirao o čemu se radi.

Ispravili su sivi ekran tokom poziva. Čudo niko nije spomenuo a baš vam je to bio veliki problem.

Nazad
Vrh Dno