Šta je novo?

iOS 17

17.1.1 mi se cini da malo brze trosi bateriju.

Ima bug sa osvetljenjem, par puta vec iz dzepa kad izvadim sporo dize osvetljenje, kao da ne konta da je svetlom brzo nego mu treba dok podigne lagano jedno 2sec.

Safari je responzivniji dosta.

Poslednja izmena:
Do marta 2024. i verzije 17.4 će sve to da se popegla ;).

Minimizovanje you tube
Na nekim klipovima hoce na nekima ne o cemu se radi?
Evo dok pisem ovo gledam tjub u cosku

Kod mene neće kad npr treba tek da počne nešto uživo onda ne ostaje u ćošku ekrana. Ovako ostaje mada ja više koristim yt na ipad-u nego na telefonu.

Znam da nije moglo nikako sad me zacudilo da moze i to slucajno pustio ali nece ostale snimke na yt
Ip 13 pro 17.1

Da radi lepse malo radi, konacno viber ne steka manje vise, ali da srce bateriju srce, ja ne znam sta oni sa svakim up urade da je svaki put oscilacija primetna.

iPhone 15, iOS 17.1.1 , ništa ne koči, ne secka, baterija se troši isto kao i na 17.1, Viber radi bez problema kao i pre. Bukvalno nikakve razlike nema, sve radi odlično

Kako radi tastatura na 17.1.1

Meni vala topi batteriju, na 17.0.1 nije skidao ni 1% tokom noci, ovaj skida 3-4, otprilike mi je isti nacin koriscenja uvek ali ovo deluje poprilicno lose bar na mom 14p. Tastatura mi radi savrseno dobro od 17.1

A modovan je?
@djakza da na to mislio nemam premium ali mi je otvorio jedan snimak nzm kako i sam sam se iznenadio kako

Da li je neko primetio povremeni problem koji se ogleda da mi telefon zazvoni na sekund i kraj. Nastavlja da zvoni ali bez zvuka. Imam sat. Onaj awareness nije ukljucen. Desi se na svakom desetom pozivu pa mi je tesko da detektujem sta je
Konačno još neko 😀
Imam ovaj problem, čak sam ga i ovde opisivao na identičan način kao ti, još od 17 Beta. I nadam se rešavanju ovog baga sa svakim update-om ali za sada ništa

Da, apsolutno nista. U petak opet ista stvar. Bas iritira

Meni tastatura opet malo kasni, obesiću se od IOS-a, aman ljudi pa to je basic funkcija svakog telefona…. Na događajima se razbaciju nekim novim opcijama a ovde ni osnovnu ne mogu da srede…
Negde sam pročitao da su stopirali razvoj beta verzije IOS 17 dok ne reše veliki broj bagova. Daj Bože da se vrate na stare staze kad je IOS bio rock.

Poslednja izmena:
Meni nikakvih problema na iOS 17.1.1 niti bagova.
Da li mogu da se promene znakovi na tastaturi? Makar i na default iPhone tastaturi?

Poslednja izmena:
Meni tastatura opet malo kasni, obesiću se od IOS-a, aman ljudi pa to je basic funkcija svakog telefona…. Na događajima se razbaciju nekim novim opcijama a ovde ni osnovnu ne mogu da srede…
Negde sam pročitao da su stopirali razvoj beta verzije IOS 17 dok ne reše veliki broj bagova. Daj Bože da se vrate na stare staze kad je IOS bio rock.
Ja sam slicno pisao, isto mislim da je tastatura basic stvar. Htedose da me razapnu u apple temi.
Tako da, cuvaj se 😂

Da li mogu da se promene znakovi na tastaturi? Makar i na default iPhone tastaturi?
Ne, ja sam navikao na long press da mi budu znakovi kod androida. Kada sam presao na ios, stisnuo zube i poceo da se navikavam na njihovu tastaturu jer kad ti trazi neki sistemski unos lozinki ili sl. opet izbaci fabricku jer nece da radi sa drugim.

I ja sam godinama na SwiftKey i ne pada mi na pamet da krećem ispočetka sa drugom.
Ono što me nervira je to što je IOS verzija okrnjena verzija Androida. Pre svega nema znakova na long press. Ne znam je l to Microsoft sam izbacio ili to iz nekog razloga IOS ne dozvoljava.

Druga stvar koja me izluđuje je što mi iznenada prebaci na ios tastaturu u sred kucanja. U početku sam mislio da slučajno pritisnem onaj globus za izmenu tastature, ali ne. Dešava se nasumično, ne mogu ni sam da pohvatam kako.

O tome pričam, nisam ničiji fan - koristio i Samsung S klasu i IP od 12 do 14pro, ali ovakve banalnosti me izluđuju…
U pogledu hardwera iphone jeste premium ali ovakve mušice sa IOS 17 su nedopustive

Druga stvar koja me izluđuje je što mi iznenada prebaci na ios tastaturu u sred kucanja.
Ovo se i meni desava, ja sve kontao da je do mene i da slucajno pritiskam za promenu tastature. Iskreno sto se tice kompletnosti Android je za 3 klase iznad iOS-a. Steta za ovakav HW da nije kompletno ispraceno sa software-om.

Vidi, odeš u android odeljak npr. S23 temu i tamo isto kuknjava na neke bagove i slično. I opet imaš pojedince koji imaju i koji nemaju bagove. Isto tako i ovde...

Danas sam bio na ivici da olupam telefon o plocice , a ovo se desava od 17ice kad su poceli da jedu g*** sa apdejtovanim sirijem kojeg se sada plasim i da koristim (a koristio sam ga svakodnevno bez problema).
Znaci desava mi se 4. ili 5. put kad mu zadam komandu da pozove nekog iz imenika.
Danas u tus kabini, u sred tusiranja krene neki random klip na YT i ja kazem ‘Siri disable ili exit Youtube’ ni ne secam se, i cujem ‘Calling Mira’.
A Mira je inace najbolja drugarica moje bivse (i od toliko ljudi u imeniku nju pozove) s kojom sam u nekim komplikovanim odnosima i s kojom sam se rastao bas kako ne treba i devojka se javi sto je najcrnje, vidim idu sekunde a ne mogu da iskljucim jer ruke mi od sampona…
Znaci, to je bilo pre par sati, mirao sam bromazepam da popijem i jos sam u haosu jer tacno znam kako ce sad to da tumace i sta ce da se prica ali dobro.
Izvinjavam se na duzem postu, interesuje me da li se ovo jos nekome desava od kad je izasla 17ica ili samo meni??

Da se pomešaju Siri i Mira teško... Ne znam koliko je Siri bila precizna pre, ali meni se dešava povremeno da Google asistent na tv-u pogrešno razume komandu tako da verujem da je u pitanju jezička barijera. Ali mali off, pobriši sve rizične kontakte, napićeš se nekad a onda ti neće Siri biti kriva

Danas sam bio na ivici da olupam telefon o plocice , a ovo se desava od 17ice kad su poceli da jedu g*** sa apdejtovanim sirijem kojeg se sada plasim i da koristim (a koristio sam ga svakodnevno bez problema).
Znaci desava mi se 4. ili 5. put kad mu zadam komandu da pozove nekog iz imenika.
Danas u tus kabini, u sred tusiranja krene neki random klip na YT i ja kazem ‘Siri disable ili exit Youtube’ ni ne secam se, i cujem ‘Calling Mira’.
A Mira je inace najbolja drugarica moje bivse (i od toliko ljudi u imeniku nju pozove) s kojom sam u nekim komplikovanim odnosima i s kojom sam se rastao bas kako ne treba i devojka se javi sto je najcrnje, vidim idu sekunde a ne mogu da iskljucim jer ruke mi od sampona…
Znaci, to je bilo pre par sati, mirao sam bromazepam da popijem i jos sam u haosu jer tacno znam kako ce sad to da tumace i sta ce da se prica ali dobro.
Izvinjavam se na duzem postu, interesuje me da li se ovo jos nekome desava od kad je izasla 17ica ili samo meni??
Da me ne shvatis pogresno, previse se se oslonio na ai, i dobio si sta si trazio. Sad ces biti oprezniji, a Mirin broj drzati na papiricu. Nikad se ne oslanjam ni na sta 100%, a ponajmanje na pricu s ai robotima.. nema ljutis..

I ja mislim da je u pitanju jezička barijera. Meni Google home često pogreši, odnosno ne razumemo se😁. Siri, ovo nešto malo sto sam koristio , izgleda da nešto bolje razume moj engleski😏

Nazad
Vrh Dno