Šta je novo?

iOS 17

Vidi, odeš u android odeljak npr. S23 temu i tamo isto kuknjava na neke bagove i slično. I opet imaš pojedince koji imaju i koji nemaju bagove. Isto tako i ovde...
Ne uocavam nesto puno bagova. Vise mi je kao neki nedovrsen proizvod koji je morao da bude bolji u SW segmentu. Eto te neke sitnice koje nerviraju o kojima pricamo ovde. Ne zelim samo sa me napadnu fan boyevi, nisam nista lose mislio xD

Nisam stekao utisak da na ovoj temi ima fan bojeva, samo ljudi koji su manje ili više zadovoljni. Sećam se kad sam na S23 temi prvi pisao kako mali S23 ima ne tako sjajnu kameru i kako zeza otisak prsta...e to je trigerovalo neke ljude baš. A sad se više njih javlja sa istim problemima.

Ovo sam juče prvi put video dok sam snimak video. 13 mini, 17.1.1. Ne znam kakav multitasking

Prilozi

• IMG_0276.png
    IMG_0276.png
    239.1 KB · Pregleda: 71
Da li postoji rešenje za iOS problem u Safariju koji sam počeo da primećujem. Kada koristim back dugme, browser učita prethodnu stranu i dok je učitava može da se skroluje normalno.

Ali kada koristim prevlačenje prstom sa leve strane ekrana na desno kao gest za back onda je stranica zaledjena i ne moze se nista par sekundi uraditi tj skrolovati gore ili dole dok se ucitavanje ne zavrsi.

Otišao sam u tržni centar i probao na novom iPhone 15 pro takođe. Sajt je bio N1 portal. Isto se dešava i iskustvo je jako loše.

Ima li rešenja?

Evo i drugi kazu da se i njima isto desava:

Poslednja izmena:
To je nešto zabagovao ios 17, nije mi se pre dešavalo. Nisam obratila pažnju da je na gest problem. Ali imam problem i na iosu i na ipad os.

Na ipadu nema, radi kao pre. Rešiće šta god da vas zeza na IP.

Videh ovaj video, ali ja ni na ipadu ni na iphoneu nemam ovu mogućnost

Imas samo je zatrpano i ne uspevas naci a i moras aktivirati analitiku. Skini 3utools i nakaci telefon,jednostavnije je i brze.

Kada bi isto doneli i za Playstation 5, što smo mi manje vredni. Go go EU

Candy crush upalio malopre, totalno nezahtevna aplikacija, laguje mi na iphone 13, ios17, cak i nakon restarta….

Za mene dokaz da su svi oni isti, pobegao sam sa zaomija zbog tog usporavanja i losih updatea, i docekalo me to na telefonu od soma evra.

Relativno skoro sam pisao ovde, odradi sam factory reset ali ociglednom ni to ne pomaze kad su na mikro levelu instrukcije promenjene da se telefon uspori…

Kakve veze ima aplikacija 3rd party developera sa iOS17 i telefonom uopšte?
Prodaj ti to lepo i vrati se na žaomi, bar da ti ostanu pare.

Kako nema veze, radila je savrseno pre update-a.

“Super” ti je savet u svakom slucaju, hvala!

Srediće to. Ustvari ne znam.. Videli koliko je xiaomi popularan po internetu jer ima bagova pa provalili da je to najbolji marketing 😂

Kako nema veze, radila je savrseno pre update-a.

“Super” ti je savet u svakom slucaju, hvala!
Bez ljutnje ali ako ocenjuješ "kvalitet" jedne platforme kroz aplikaciju koju je razvio 3rd party vendor, pogrešio si negde u pristupu.

Danas sam bio na ivici da olupam telefon o plocice , a ovo se desava od 17ice kad su poceli da jedu g*** sa apdejtovanim sirijem kojeg se sada plasim i da koristim (a koristio sam ga svakodnevno bez problema).
Znaci desava mi se 4. ili 5. put kad mu zadam komandu da pozove nekog iz imenika.
Danas u tus kabini, u sred tusiranja krene neki random klip na YT i ja kazem ‘Siri disable ili exit Youtube’ ni ne secam se, i cujem ‘Calling Mira’.
A Mira je inace najbolja drugarica moje bivse (i od toliko ljudi u imeniku nju pozove) s kojom sam u nekim komplikovanim odnosima i s kojom sam se rastao bas kako ne treba i devojka se javi sto je najcrnje, vidim idu sekunde a ne mogu da iskljucim jer ruke mi od sampona…
Znaci, to je bilo pre par sati, mirao sam bromazepam da popijem i jos sam u haosu jer tacno znam kako ce sad to da tumace i sta ce da se prica ali dobro.
Izvinjavam se na duzem postu, interesuje me da li se ovo jos nekome desava od kad je izasla 17ica ili samo meni??
Ako ti je za utehu, ja sam dva homepod-a stavio van funkcije posto ne mogu da me razumeju “how much time remaining on timer” i slicne gluposti… vratio sam se na alexu…

Siri je bila mnogo bolja platforma pre godinu dana, barem sto se razemevanja mog engleskog tice…

Ja ne smem ni da koristim Siri osim za tajmer i to kada držim telefon ili sat i gledam kako će da odreaguje. Ne verujem toj botini baš da ne bi nekoga nazvala.

Pratim temu duze vreme jer sam polako poceo da klonem i da dam sansu iphonu (iako sam rekao da nikad necu pa makar bio zadnji na svetu telefon), jer sam razocaran u huawei apdejt i sitne bugove koje ima. Al ja sad ne znam uopste posle svih ovi postova i iznosenja misljenja, dal uopste valja ili ne valja, da li je sistem bolji, bez bugova ili ima problema. Mozda bolje da nisam ni usao u ovu temu, lakse bi mi bilo. 😐

Daj mu sansu :)
Ja sam slicno tako isao zadnjih 20 godina :Dandroidi, onda iphone 4 pa 5s, pa onda Xiaomi koju godinu, pa opet iphone 8+, pa na OnePlus, e onda iPhone 11, sad 14pro sa skoro celim Apple ekosistemom :D

Poslednja izmena:
Pratim temu duze vreme jer sam polako poceo da klonem i da dam sansu iphonu (iako sam rekao da nikad necu pa makar bio zadnji na svetu telefon), jer sam razocaran u huawei apdejt i sitne bugove koje ima. Al ja sad ne znam uopste posle svih ovi postova i iznosenja misljenja, dal uopste valja ili ne valja, da li je sistem bolji, bez bugova ili ima problema. Mozda bolje da nisam ni usao u ovu temu, lakse bi mi bilo. 😐
Mislim da suviše razmišljaš. Čak i ako se, recimo razočaraš, uvek možeš da se vratiš na Huawei. Ja sam, recimo posle tri generacije Pixela 3, 5 i na kraju 6, opet uzeo Iphone ( 15 ). Signal je primetno jači, VoLte radi na A1, nemam problem sa pojavljivanjem "unknown number" u istoriji poziva, Face ID ne može da se poredi sa kilavim FP na 6. Neke aplikacije kao Wallet, Hik Connect, pa i Google Home mi bolje rade na Iphone. Veličina telefona mi baš odgovara.. Tako da.... ja sam jako zadovoljan.....

Mislim da suviše razmišljaš. Čak i ako se, recimo razočaraš, uvek možeš da se vratiš na Huawei. Ja sam, recimo posle tri generacije Pixela 3, 5 i na kraju 6, opet uzeo Iphone ( 15 ). Signal je primetno jači, VoLte radi na A1, nemam problem sa pojavljivanjem "unknown number" u istoriji poziva, Face ID ne može da se poredi sa kilavim FP na 6. Neke aplikacije kao Wallet, Hik Connect, pa i Google Home mi bolje rade na Iphone. Veličina telefona mi baš odgovara.. Tako da.... ja sam jako zadovoljan.....
Upravo sam to hteo da napišem. Ja imam 15 i nemam ni jedan bag, a sve i da se neki pojavi, bude popravljen u prvom, eventualno drugom sledećem apdejtu

Prvo.. ne uzimaj zdravo za gotovo bilo cije pisanje. Ako tako nastavis, internet i nije bas mesto za tebe. Raznih nas (slucajeva, pacijenata, itd) ima. Pricam za sebe da se ne bi nasao neko prozvan.

Drugo.. svaki OS je stvar ukusa, a o njima ne treba raspravljati. A pored toga svako ga koristi na svoj nacin, neko ima osnovne aplikacije, neko ima 200 aplikacija.

Trece.. svi koji raspravljaju ovde o ios su dali 700-800 i vise eura za telefon i shodno tome se u svakom trenutku trazi dlaka u jajetu kako bi se sa psiholoske strane opravdao trosak, jer boze moj, za te pare "mora da fercera" ;)

Ja sam misljenja da kad ne bi koristio iphone, ne bi nista ni koristio… ti problemi su sitni, ali mi je najbitnije da je telefon softverski podrzan sigurno 5 godina. Za androide nisam naisao na takav slucaj… bagovi su bagovi, i ima ih svuda…

Telefon menjam kad mi zamene… :D

Isti đavo, ima i IOS i Android bagove, čak bih dao za telefon prednost Androidu, a za tablet IOS. Ne bih da elaboriram, ali sve to dobro radi. Funkcionisao bih i obrnuto, ili sve Android ili sve IOS, na kraju krajeva iste ili jako slične aplikacije se vrte.

Jedino gde ne treba grešiti je porediti IOS uređaj od 1000€ sa Androidom od 300. Normalno da će 3x skuplji telefon biti maltene u svemu bolji, a Huawei je posebna priča otkad je pod američkim sankcijama.

Bez ljutnje ali ako ocenjuješ "kvalitet" jedne platforme kroz aplikaciju koju je razvio 3rd party vendor, pogrešio si negde u pristupu.
3rd party developer, pritom #1 na svetu po uspehu, no i to je nebitno, zar nemaju striktnu prodavnicu gde se sve validira pre izbacivanja, svaki update. Sto znaci da nije do aplikacije nego do telefona. Hardver se menjao nije, sto mi daje za pravo da direktnog krivca vidim u ios-u, tacnije ovom najnovijem zbog kojeg mi se cini da koristim drugi telefon, sve zivo laguje, od tastature do tranzicije u menijima.

Indirektno su i sami priznali da su kiksnuli jer su pauzirali razvoj osamnaestice da bi sredili bagove iz ove verzije (doduse na nedelju dana ali i to je pokazatelj trenutnog stanja).

Apple ne izbacuje operativni sistem da popravi performanse u tudjim apps, oni izbacuju os za sebe, da njihov uredjaj bolje radi.
na 3rd party developerima je da srede svoje app ako vide da ima problema na novom os.
nece sigurno Apple da vrati nazad os na prethodnu verziju da slucajno ne bi igrica usporavala?

ako ne mogu da srede, neka ukinu app, rade samo na jednoj (android) platformi i sve super

imamo izbor, ako nam ne odgovara kako posluje jedna kompanije, damo novac drugoj

3rd party developer, pritom #1 na svetu po uspehu, no i to je nebitno, zar nemaju striktnu prodavnicu gde se sve validira pre izbacivanja, svaki update. Sto znaci da nije do aplikacije nego do telefona. Hardver se menjao nije, sto mi daje za pravo da direktnog krivca vidim u ios-u, tacnije ovom najnovijem zbog kojeg mi se cini da koristim drugi telefon, sve zivo laguje, od tastature do tranzicije u menijima.

Indirektno su i sami priznali da su kiksnuli jer su pauzirali razvoj osamnaestice da bi sredili bagove iz ove verzije (doduse na nedelju dana ali i to je pokazatelj trenutnog stanja).
Pa dobro jesu priznali? Hoće li popraviti? Jel priznao xiaomi da im ceo sistem baguje? Jesu popravili? Pronađi razliku.

Nazad
Vrh Dno