Šta je novo?

iOS 17

Kako je moguce da mi stize poziv dok mi je ukljucena opcija Do Not Disturb?

zvoni telefon?

Opcija da se propusti poziv ako dolazi sa istog broja,unutar 15 minuta. Iskljuci tu opciju.

Opcija da se propusti poziv ako dolazi sa istog broja,unutar 15 minuta. Iskljuci tu opciju.
Evo sad bas listam i naidjem da mi je ukljucena ta opcija. Hvala svakako :D Jos jedno pitanje, da li postoji mogucnost da meni ne stize poziv ali da onome ko me poziva ne stize kao da sam ih odbio vec da im zvoni?

Prilozi

• IMG_0669.png
    IMG_0669.png
    257.8 KB · Pregleda: 77
Još uvek to ne može, uvek se prikazuje kao da si prekinuo poziv.

Pozdrav svim clanovima! :) Jedno pitanje, dali je normalno da mi telefon (iphone 13) deaktivira mobilni internet pri redovnom pozivu, a dok je konektovan na Wifi, sve je normalno, wifi radi kako treba? Telefon je jos uvek na iOS-u 16.6.1

Ima li nacin da se podesi isti mod kao Do Not Disturb ali da se samo pozivi propuste, dok sve ostalo i dalje bude na Mute ?

Pozdrav svim clanovima! :) Jedno pitanje, dali je normalno da mi telefon (iphone 13) deaktivira mobilni internet pri redovnom pozivu, a dok je konektovan na Wifi, sve je normalno, wifi radi kako treba? Telefon je jos uvek na iOS-u 16.6.1
Mislim da je normalno i da je oduvek tako, samo ljudi generalno nemaju potrebu da obracaju paznju, jer jelte pricaju sa sagovornikom....

Cim prekines poziv mobilini internet radi normalno, mislim da ima veze sa antenama u telefonu. I mislim da ukljucivanje VoLTE opcije resava ovaj "problem".

Mislim da je normalno i da je oduvek tako, samo ljudi generalno nemaju potrebu da obracaju paznju, jer jelte pricaju sa sagovornikom....

Cim prekines poziv mobilini internet radi normalno, mislim da ima veze sa antenama u telefonu. I mislim da ukljucivanje VoLTE opcije resava ovaj "problem".
Hvala na brzom odgovoru! U pravu ste, primetio sam to tek pre pola godine otprilike, ali sam mislio da je neki problem u iOS-u koji ume ponekad da zeza. Opcija VoLTE mi je ukljucena.

da, ako neces da mobile call prekida mobile internet, koristi VoLTE

meni recimo VoLTE nije radio iako je bio ukljucen na telefonu, zbog stare sim kartice

da, ako neces da mobile call prekida mobile internet, koristi VoLTE

meni recimo VoLTE nije radio iako je bio ukljucen na telefonu, zbog stare sim kartice
Isto mi se desava i kad je iskljucen i kad je ukljucen VoLTE, jedino ako nije do stare kartice, kao sto je bio slucaj kod vas. Otici cu do MTS-a sledece nedelje pa cu videt, ako nista drugo mozda ce info bit koristan nekom sa foruma. Hvala na pomoci!

kada sam vec isao po novu karticu, presao sam na esim :)
samo ja sam na A1, mozda kod mts ima jos nesto zasto VoLTE ne bi radio iako je ukljucen na telefonu. najbolje videti i sa podrskom

Ima li nacin da se podesi isti mod kao Do Not Disturb ali da se samo pozivi propuste, dok sve ostalo i dalje bude na Mute ?

Mozes i Do Not Disturb da namestis da tako radi:

1. Odes u Settings -> Focus -> Do Not Disturb,
2. Tap na People
1697314156307.png
3. Pa namestis "Allow calls from" na everybody

1697314061842.png

Hmm hvala, namestio, ne znam kada je to promenjeno, mislim da je ranije bilo samo kontakti i da nije bilo everybody.
Mozda gresim, ne mogu da se setim iskreno.

Da li na ios 17 nema vise opcija da se iskljuci data roaming? Danas sam je trazio na mom SE i ne vidim je...

Ima. Mobile service pa izabereš karticu (provajdera) i tu se nalazi.

Nema... Imam esim ne znam da li to ima veze.. svakako vec je racun odleteo u nebesa...

Settings-cellular-cellular data options-data roaming

Ima i na esim.

Mora biti uključen Cellular Data da bi se opcija prikazala, nestane kada se isključi

Nema... Imam esim ne znam da li to ima veze.. svakako vec je racun odleteo u nebesa...
Ja sam nekoliko puta placao vece racune iako mi je data roaming bio iskljucen. Kad sam otisao u call centar kod provajdera, rekose mi da iPhone-i ponekad kad je slab WiFi signal ukljuce malo po malo LTE i to je mene svaku posetu Srbiji kostalo 20-50e po telefonu.
Od tada, airplane mode i mirna Backa.

ima opcija i za to, Wi-Fi Assist, moze da se iskljuci, da ne pomaze cellular data pri slabom wifi

Interesantan bag se pojavio na ios 17 vezan za optimizovano punjenje telefona. Ako je ukljucena opcija desava se da telefon samostalno iskljuci, pretpostavka kad dostigne 80%. Mnogo ljudi prijavljuje, proverite kod sebe (ja svaki dan bacim oko da se nije gasio), apple priznao da postoji bug i resenje ide u 17.1 updateu

kod mene se jos nije desilo, javim ako se desi

Trebalo je da iskljucim data podatke totalno, ali sam zaboravio i eto...

Pozdrav svima, ja se izvinjavam ako je moj problem vec obradjen ranije ali nisam znao kako. da ga naslovim u prettazi. Radi se o tome sto i na ios 16 i sada na 17 kada udjem u settings, ona opcija na vrhu, gde mi stoji ime i prezime, slika.. gde podesavam kartice i cloud… je sive boje. Ne dozvoljava mi da kliknem na to, nista se ne desava. Ko da me je apple banovao…🤣 Da li dam nesto lose podesio… koristim isti id nalog vec vise od 5 godina, nikada mi se nije desilo. Registrovao sam se na ameriku… ako je to bitno….

Resio… izvinite na smetnji. Igrao sam se sa screen podesavanjima…

Od svega sto je Apple uradio zadnjih par godina (manje vise od izbacivanja 3.5mm jacka pa na dalje), najveca ce glupost biti ako ne dodaju battery charging limit na 80% sa novim nekim iOSom do kraja godine (kalendarske..ne godine iPhone 16 serije). To im jednostavno ne prastam jer nema nikakvog razloga da ogranice tako. Na stranu sto i na Macbookovima je ista prica.

Bukvalno resih da bojkotujem 15 seriju (ali cu verovatno na 16 Pro preci kada stignu) zbog toga, iako mi se menja fon..eh

Nazad
Vrh Dno