Šta je novo?

iOS 15

Izvinjavam se na duplom postu, ali moram da pitam...
Da li se za ringtone i sms poruke mogu staviti svoje melodije/zvuci?

Sto bi menjao kad ima onaj default, tako se prepoznajemo, kao sekta🤣🤣🤣🤣

Da li na ovaj tutorijal mislis, posto ih ima vise? Hocu zvuk koji sam preuzeo sa Interneta(Zedge) da stavim, ne da stvaram moj.

Vidim, zato i pitam...
DGoran, nema sanse da budem u toj "sekti", ovo je samo privremeno dok ga ne prodam ili menjam za pravi(android) pametni telefon. ;)
Ti zvuci su za moj slab sluh skoro necujni, pa hocu kao i na Androidu sto radim, da stavim dva koja uvek koristim i koja odlicno cujem(visoka frekvencija).

Poslednja izmena:
Koristi 3utools za ringtonove. Drag and drop.

Vidim, zato i pitam...
DGoran, nema sanse da budem u toj "sekti", ovo je samo privremeno dok ga ne prodam ili menjam za pravi(android) pametni telefon. ;)
Ti zvuci su za moj slab sluh skoro necujni, pa hocu kao i na Androidu sto radim, da stavim dva koja uvek koristim i koja odlicno cujem(visoka frekvencija).
Razumem te, dok sam bio na Androidu, godinama sam selio dva tona, pixy dust i iridium ili tako nesto. Jedan za poruke, jedan za zvonjavu.🤙

Jeste.

Na mom SE 2020 iOS15 radi odlicno, ali je baterija katastrofa. Bukvalno ista situacija kao sa starim SE kad je izasao iOS11.

Stari je dolazio sa iOS9 i tu mu je bila najbolja baterija, na iOS10 je bila nesto slabija, ali je iOS10 bio znacajan update. iOS11 mu je unistio trajanje baterije.

Novi je dosao sa iOS13, iOS14 je opet bio bolji sistem od iOS13 sa neznatnim promenama u bateriji, a iOS15 mu unisti bateriju.

Na iPad Pro 12.9 iz 2018. ista prica. Krs trajanje baterije.

Ne znam zasto izbacuju update samo da bi ga izbacili. I ne znam ko veruje u te price o indeksiranju od nedelju dana...

Toliko sam se otimao ali jutros ipak instaliram Gboard. Malo je reći da je sramotno šta nama Apple servira kao tastaturu u odnosu na Google. Naravno,govorim isključivo za srpski jezik.

Ja koristim godinama SwiftKey, tako da mi je prelazak lako pao sa androida. Toliko sam navikao i toliko je lakše kucati kad nauči toliko reči.

Ja koristim godinama SwiftKey, tako da mi je prelazak lako pao sa androida. Toliko sam navikao i toliko je lakše kucati kad nauči toliko reči.
Јел додата ћирилица за SwiftKey? Није је било до пре 2 године док сам користио стари SE, а планирам опет да се вратим на ајфон а навикао сам на ћирилици да пишем.

Ok radi iOS15 i na SE 2015, jedino sto sam primetio za nijansu veci delay kad se Home pritisne za izlazak iz aplikacije. Verovatno su nesto u konfiguraciji menjali, povecali vreme cekanja za drugi pritisak ili tako nesto.

Na mom SE (prva generacija), lose radi ona opcija za brzi odgovor na poruku sa zakljucanog home screena... Po novom treba da se press and hold na poruku ako sam dobro shvatio, ali kod mene se uglavnom ne desava nista...

15.0.1 izašao

This update includes bug fixes for your iPhone:
  • Unlock iPhone with Apple Watch may not work on iPhone 13 models
  • Settings app may incorrectly display an alert that storage is full
  • Audio meditations could unexpectedly start a workout on Apple Watch for some Fitness+ subscribers

Nisam toliko ispred Gorane,postavio si dve aplikacije koje nemaju veze sa shortcutom,pa se unspred izvinjsvam sto sam ispao glup,te me prosvetli molim te.

Ne razumem onda sta hoces.

Izvini,nisam imao pojma o cemu pricas. Sad sam video sta je to. Ja sam to deinstalirao tako da ni nemam to ja telefonu.

Je li moze neko da vidi na 15.0.1 da li mu je ona strelica za lokaciju stalno upaljena a kao uzrok je Find My iPhone u Privacy / Location / System
Do sad nije bilo tako jer mi FMI koristio samo lokaciju po potrebi a sad stalno. Ne znam jel utice na bateriju?

Nije mi upaljena stalno strelica a uključena je opcija find my iphone... Kad odem npr na fb sama se pojavi. Ali mi je isključena ova opcija.65DF17BE-8D45-476B-B645-A8E8C125E4DF.jpeg

Hvala, i meni je tako bez te opcije ali kad jevto ukljuceno onda je stalno tu. Pretpoatavljam da je bug neki, bice sredjen sa 15.1

Ne znam da li je zbog update na iOS15, ali posle tog update-a ne dobijam notifikacije za gmail i protonmail.. tek kada udjem u aplikaciju pojave se novi mailovi.. Zna li ko u cemu je problem.. ?

Meni za sada na XS seckaju animacije tj. kada minimiziram app tu secka. Plus su mi zakomplikovali facetime, sada kad zovem audio da bi ukljucio spikerfon moram dva puta da kliknem umesto jednom.

Nazad
Vrh Dno