Šta je novo?

Intelovci(a i ostali)sta mislite o novom logou Intel-a

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ono sto mene odjutros zanima 'el ima negde jeftino da se kupe cvarci i kavur... ovaj... da li ce AMD izbaciti zvanicno procesor na 3.0GHz? A jos vise me zanima koje ce tehnoloske inovacije doneti nova jezgra iz ove omiljene vam firme? Pri tom ne mislim na DDR2, Pacificu i ono za DRM, nego na neke arhitekturalne promene kao pri prelasku sa K7 na K8.

A znaci priznajes da je bilo arhitektur. promena ranije? :D
Nemoj ti nista da se brines,ima tamo u AMD-u puno drugih i strucnijih da se zanimaju sa tim.A zasto mislis da ce za conroe biti potrebno nesto revolucionarno novo.Amd samo treba da pazi na cenovnu politiku nove serije kao i PR oznake(ili stagod).

audiofreak je napisao(la):
Ono sto mene odjutros zanima 'el ima negde jeftino da se kupe cvarci i kavur... ovaj... da li ce AMD izbaciti zvanicno procesor na 3.0GHz? A jos vise me zanima koje ce tehnoloske inovacije doneti nova jezgra iz ove omiljene vam firme? Pri tom ne mislim na DDR2, Pacificu i ono za DRM, nego na neke arhitekturalne promene kao pri prelasku sa K7 na K8.

Za prva dva urani sutra pa na pijacu :D mada ih lično izbegavam zbog holesterola. :d

Za za ostalo kad bih ja znao sve to verovatno bih radio negde kao analitičar za velike pare ili špekulisao akcijama pomenutih firmi. Što se tiče recikliranja istih tehnologija u nedogled i serviranje toga kao nešto novo mislim da je tu Intel šampion.

Napomena: Nisam nikakav AMD fetišista. Posedujem ga iz prostog razloga što je u prethodnih 8 godina nudio više za isti novac. Ceđenje suve drenovine iz tehnologija je svojstvena i jednima i drugima (i još mnogima u raznim industrija) a sve to malo besmislena priča pogotovu u threadu o novom logou firme, za koji i dalje tvrdim da je bezveze.

Poslednja izmena:
ivanbo2003 je napisao(la):
A znaci priznajes da je bilo arhitektur. promena ranije? :D
Nemoj ti nista da se brines,ima tamo u AMD-u puno drugih i strucnijih da se zanimaju sa tim.A zasto mislis da ce za conroe biti potrebno nesto revolucionarno novo.Amd samo treba da pazi na cenovnu politiku nove serije kao i PR oznake(ili stagod).

Pa nikad ja nisam ni porekao da je AMD napravio novo, bolje jezgro posle K7.

Ono sto me zanima je sta ce biti sledece, da li ce sada oba proizvodjaca povecavati performanse* tako sto ce trpati jezgra u jedno pakovanje dok vise ne bude moglo da stane sto zbog prostora sto zbog potrosnje/temperature, ili ce se ipak pojaviti i neke inovacije.

* = Teorijske performanse koje se nece osetiti dok sav softver ne bude threadovan do jaja.

Bice velikih problema sto se tice potrosnje i temperature ,posebno kad stignu quad+ serije.Jedino sto mogu da urade je da idu na <65nm.Problemi sa funkcionisanjem tranzist. ce se valjda resiti novim tipovima tranz.+ raznim poboljsanjima a la strained Si/Si-Ge i sl.

A softver nece ocigledno dobiti podrsku dok se ne omasove dc procesori(jedino sto ce multitasking sa vise aplikacija biti na prvi pogled mnoogo laksi,sa dve ili vise aplikac. koje rade simultano)

Poslednja izmena:
Kad smo već kod Intelovog novog logoa.. :D

54903.jpg

KIBLA`s je napisao(la):
meni je stari mnogo mnogo bolji, izgleda profesionalnije i nekako profi :)
a ovaj je fensi, "ko macija guza"*
nego mozda novi logo donese i neke bolje performanse :smoke:
dobro je sto se stari "intel inside" jos nece povuci

*
Top lista nadrealista
Ne znam zasto su menjali Logo, mislim to je totalno bez veze. Valjda je i njima dosadio PentiJum marketing, pa bi sada da predju na Kore za gibanicu :D
Mrzim kada poredim proesore i automobile, ali eto, zamisli da sada Mercedes promeni znak i umesto onog trokrakog napravi sestokraki :d Mozda ce sledeci znak da im bude Jin-Jang, Marti bi mogao da ih tuzi :p
civi je napisao(la):
fali samo tresnja u pozadini pa da svi "pozelenimo" od muke (kad mi klinac dodje u radnju i pita kolko am je najeftinija cetvorka, dodje mi da odem u "zemljoradnike")
Pa kada te to pita, pitaj ti njega, da li mu treba u havarisana, trula ili u voznom stanju :d ,) Izgleda da je pogresio radnju, trebalo je da ode do Bubanj Potoka. :smoke:

Poslednja izmena:
Marti Misterija je napisao(la):
Pa moze se reci samo da je Intel ovom odlukom i priznao da je u velikoj krizi. Menjanje vizuelnog identiteta etablirane svetske kompanije samo ukazuje da je Intel zestoko uzdrman, trzisni udeo se stalno smanjuje, public image los...

Jes u krizi. :)

U poslednjem kvartalu 2005. godine, Intelova zarada je iznosila "samo" 2.45 milijarde dolara. :D Ili si mozda mislio na krizu u smislu da je zarada bila ispod ocekivane? :d

Poredjenja radi, AMD je zabelezio prodaju od oko 1.65 milijardi dolara.

Poslednja izmena:
Njima se market share stalno smanjuje i to godinama za redom. Ako to nije kriza onda ja ne znam sta jeste. Napominjem da promena vizuelnog identiteta je samo dodatni pokazatelj. Da nesto znas o advertisingu bilo bi ti odmah jasno ovako...

Marti je napisao(la):
Njima se market share stalno smanjuje i to godinama za redom.

Share na retail trzistu. Tamo kod vas u Belgiji, koliko ljudi kupuje samo procesore, a koliko njih kupuje cele masine?

Marti je napisao(la):
Da nesto znas o advertisingu bilo bi ti odmah jasno ovako...

A ovako sam glup? :)

Dovodjenje Erika Kima iz Samsunga, novi logo i novi imidz ne treba dozivljavati kao krizu. Promene su u duhu sa vremenima u kojima zivimo, a mislim da je sve to zatisje pred buru, odnosno ofanzivu na consumer trzistu, za koje je Intela do skora boleo q**.

Pogledaj samo nove projekte koje spremaju> Viiv, novi Centrino...Sve navodi na to.

Da se bavis IT bilo bi ti jasno, ovako... :D

Poslednja izmena:
Njima se market share stalno smanjuje i to godinama za redom. Ako to nije kriza onda ja ne znam sta jeste. Napominjem da promena vizuelnog identiteta je samo dodatni pokazatelj. Da nesto znas o advertisingu bilo bi ti odmah jasno ovako...
Nije to kriza Intela, nego je AMD poceo da pravi procesore koji su konkurentni. Sami ljudi iz AMD-a nikada nisu rekli da ce da poraze Intel. Intel je jedno 90 puta veca kompanija od AMD-a.

Vidi Urose ovako...
Nigde nisam rekao da si glup, samo ne razumes neke stvari ili neces da vidis neke stvari.
Pogledaj gde je Intel bio pre par godina a gde je sada i gde ide. Da ih AMD nije pritisnuo tesko da bi se jedan takav mastodont kao sto je ta kompanija lako trgla iz letargije u kojoj se nalazi vec godinama jer da se oni pitaju ti bi jos uvek vozio P3 @ 800mhz a oni imali profitnu stopu od "nemoguce_mnogo"%. Srecom konkurencija je dobra stvar pa je AMD, koji u gotovo svakoj klasi CPU-a ima jednako dobar ili bolji CPU (brzina, potrosnja, disipacija toplote, cena) stalno grabi napred sa hrabrim arhitekturalnim inovacijama.
Te brojke koje navodis ne znace nista, to je cista marketinska folirancija na koju se loze nepoznavaoci materije.
Kazes dovodjenje izvesnog gospodina iz Samsunga ne znaci nista posebno vec... "Promene su u duhu sa vremenima u kojima zivimo, a mislim da je sve to zatisje pred buru, odnosno ofanzivu na consumer trzistu, za koje je Intela do skora boleo q**." Vidi od srca si me nasmejao ovim naivnim razmisljanjem.
Kakve crne promene u duhu vremena, kakve stotine milona USD na reklamnu kampanju radi usalglasavanja sa duhom vremena???? Kakvo ignorisanje retail trzista!??? Ti razumes ista o trzisnoj ekonomiji??? U poslu kojim sam se bavio 5-6 godina a to je bio advertising a koji je meso&nokat kapitalizma se ZNA da kad kompanija koja ima dominantan polozaj na trzistu i pocne gubi market share godinama u nizu, kad pocne da gubi imidz u bransi, kada prestane da bude sinonim za granu industrije u kojoj se nalazi, kada konkurencija svakog kvartala uzima deo ogromnog trzista... to je znak za uzbunu a ne samo za promenu vizuelnog identiteta i novu corporate identity kampanju.
Zatisje pred buru, VIIV!??? Kakav bnre VIIV, smejurija obicna, prepakivanje postojeceg i prodaja mooda za bubrege neukim amerima za home_media sisteme. Ako to treba da povede Intel u svetlu buducnost, onda mashala :D :D Centrino 2 je za respect.
I na kraju, cika Mart prati IT svet duze nego sto ti meseci zivota imas, tako da ces morati jos mnogo da naucis dok ne pocnes lekcije da mi delis ;)

ps. da ne bude zabune, imam Intela u masini.

Marti pa ti si pritajeni tigar ,insajder :).
LM,lepo si izneo materiju.Konkurencija je zakon kad je kapitalizam u pitanju,i svako opustanje vodi u gubitak procenta na trzistu.Ono sto je intel radio sa netburstom je ono sto je prikazano u mom avataru :d.Samo konj je bio zilav pa nije crko odma' :d. X2 ga je "dotukao"

Vidi Urose ovako...
Pogledaj gde je Intel bio pre par godina a gde je sada i gde ide. Da ih AMD nije pritisnuo tesko da bi se jedan takav mastodont kao sto je ta kompanija lako trgla iz letargije u kojoj se nalazi vec godinama jer da se oni pitaju ti bi jos uvek vozio P3 @ 800mhz a oni imali profitnu stopu od "nemoguce_mnogo"%. Srecom konkurencija je dobra stvar pa je AMD, koji u gotovo svakoj klasi CPU-a ima jednako dobar ili bolji CPU (brzina, potrosnja, disipacija toplote, cena) stalno grabi napred sa hrabrim arhitekturalnim inovacijama.

U ovoj prici je najmanje bitan korisnik i proizvod. Ti ocigledno to ne shvatas. BTW, ja nesto nisam video da ovih godina Intel gubi tlo pod nogama. I dalje drzi preko 80% trzista (AMD 18%), a koliko sam uspeo da vidim, Intel i dalje belezi dvocifreni rast profita iz godine u godinu.

Marti je napisao(la):
Te brojke koje navodis ne znace nista, to je cista marketinska folirancija na koju se loze nepoznavaoci materije.

Bila folirancija ili ne, to su ZVANICNI podaci i izvestaji, na osnovu kojih se kasnije prave analize, odnosno kotiraju akcije. Kada si vec toliko u KAPITALIZAM fazonu i tvrdis da je marketing, market sharing i nemam pojma ni ja sta bitno, onda ces se sloziti da su izvestaji o poslovanju i vise nego bitni.

Marti je napisao(la):
Kazes dovodjenje izvesnog gospodina iz Samsunga ne znaci nista posebno vec... "Promene su u duhu sa vremenima u kojima zivimo, a mislim da je sve to zatisje pred buru, odnosno ofanzivu na consumer trzistu, za koje je Intela do skora boleo q**." Vidi od srca si me nasmejao ovim naivnim razmisljanjem.

Drago mi je da sam te nasmejao, ali meni se cini da si ti ovde jedini ispao naivan i neinformisan.

Naravno da je u promena u duhu vremena. Kazes bavis se IT/em ne znam ni ja koliko...Onda se verovatno secas sredine 90tih, kada je Intel predstavio jedan drugi brend (Intel inside), koji je BTW, po svojoj tezini postao peti brend u svetu. Tada se koncept PC-a tek afirmisao. Afirmisao u smislu da su pokusavali da koncept PC proguraju na trzistu, i to kao koncept koji je napravljen i namenjen poslovnom svetu. Takvu politiku su vodili do danasnjeg dana, tj. vise su bili okrenuti svetu biznisa, nego obicnim korisnicima. Posto se PC danas spustio i u vode i zivote obicnih ljudi, sada ce pokusati da i tu naprave proboj, tj. da prave pare.

Doticni gospodin je inace bio na celu tima, odgovornog za prilicno uspesan nastup na trzistu potrosacke elektronike, na kojem se ipak treba izgurati sa jednim Sony-em.

Marti je napisao(la):
Kakve crne promene u duhu vremena, kakve stotine milona USD na reklamnu kampanju radi usalglasavanja sa duhom vremena???? Kakvo ignorisanje retail trzista!??? Ti razumes ista o trzisnoj ekonomiji??? U poslu kojim sam se bavio 5-6 godina a to je bio advertising a koji je meso&nokat kapitalizma se ZNA da kad kompanija koja ima dominantan polozaj na trzistu i pocne gubi market share godinama u nizu, kad pocne da gubi imidz u bransi, kada prestane da bude sinonim za granu industrije u kojoj se nalazi, kada konkurencija svakog kvartala uzima deo ogromnog trzista... to je znak za uzbunu a ne samo za promenu vizuelnog identiteta i novu corporate identity kampanju.

Sve ti to gledas iz svog nekog ugla. Gde to Intel gubi imidz? Na bench forumu??? :d Na Anandtech-u, gde porede neke procesore???? Nemoj da si smesan.

Marti je napisao(la):
Zatisje pred buru, VIIV!??? Kakav bnre VIIV, smejurija obicna, prepakivanje postojeceg i prodaja mooda za bubrege neukim amerima za home_media sisteme. Ako to treba da povede Intel u svetlu buducnost, onda mashala :D :D Centrino 2 je za respect.
I na kraju, cika Mart prati IT svet duze nego sto ti meseci zivota imas, tako da ces morati jos mnogo da naucis dok ne pocnes lekcije da mi delis ;)

Pa gledaj. Mozda je tebi Viiv smejurija, a verovatno ti je i Centrino bio smejurija. Anyway, trenutno u redu za potpisivanje ugovora i licenci sa Intelom za Viiv stoje> MTV, AOL, YAHOO, ClickStar, DirectTV, ESPN, Turnen. Ne znam sta tebi (vama) nije jasno oko tog Viiv-a, jer je taj posao vec sada tezak nekoliko milijarde dolara. Za downlaod mp3 sa neta Ameri trose preko 2 milijarde dolara (pogledaj samo sta Apple radi), a ne moram da ti pricam koliko trose na PayTV i TV on demand...

Mozda tebi u toj Belgiji i nama na brdovitom Balkanu deluje smesno, ali, veruj mi, sve to ima smisla.

ps. da ne bude zabune, imam Intela i AMD-a u masinama.

Poslednja izmena:
Ako sam dobro shvatio Uroshev post, Intel je prerastao u marketinski konglomerat, ma kakav konglomerat, marketinsku masinu koja reciklira gomilu postojecih fora i fazona i onda ih zajedno pakuje i prodaje pod simpaticno kreiranim logoima?

Intel ima extra diversifikovan biznis i porediti Intel u globalu sa prvim konkurentom je besmisleno.
U svakom slucaju ne razumem sta je to vredno divljenja u Intelovom poslu sem masnih para koje zaradjuje?! Kog tehno-frika intelresuje AOL, CLick, Tom Henks, Deni De vito pa i Morgan Friman?

Nedjo je napisao(la):
U svakom slucaju ne razumem sta je to vredno divljenja u Intelovom poslu sem masnih para koje zaradjuje?! Kog tehno-frika intelresuje AOL, CLick, Tom Henks, Deni De vito pa i Morgan Friman?

Pa masne pare, razume se :d

Hoces da kazes da Intel nije tehnoloski lider? :D

Kriza je zesce preterivanje za stanje u kome se Intel nalazi a evo zasto:
1) Konstantno drzi preko 80% trzista
2) Veci je od AMD-a nekih 50 puta
3) Tehnoloski je oko 9 meseci ispred AMD-a
4) Proizvodni kapaciteti procesora su mu 10 puta veci
5) Finansijski je zdraviji i bogatiji od AMD-a jedno 1000 puta
6) Ne mogu dalje

Onaj stuc sa NetBurst arhitekturom za koju neki od vas smatraju da je znak intelove krize samo pokazuje koliko je Intel ustvari mocan. Nakon takvog *****a oni i dalje posluju kao bogovi.

Bogda je napisao(la):
6) Ne mogu dalje

Onaj stuc sa NetBurst arhitekturom za koju neki od vas smatraju da je znak intelove krize samo pokazuje koliko je Intel ustvari mocan. Nakon takvog *****a oni i dalje posluju kao bogovi.

Ni ja ne mogu da verujem kakve sve paušalno opaljene tvrdnje bez ikakve argumentacije se neće pojaviti u ovom threadu, a sve sa ciljem: "Najbolje je ono što JA imam u mašini."
Za realno sagledavanje stvari predlažem ponovno čitanje Martijevih poruka.

Hocete reci da i HP ili Fiat ili Reebok posluju lose, svi su oni promenili logo.

Khm, Fiatu bas ne cvetaju ruze, Reebok je kupljen od stanje Adidasa ..... nije ti neki primer.

- HP posluje sa ozbiljnim problemima i otpusta 30 000 radnika, skoro bio clanak u The Economistu i ja sam se iznenadio dubinom krize u HP-u
- FIAT je na korak do prodaje...
- Reebok, nemam pojma... al' saznacemo... update - hvala Lukija... ;)
.... nego da se vratimo Intelu....

Poslednja izmena:
Bogda je napisao(la):
6) Ne mogu dalje

1. Drzi 80% trzista zato sto se ponasao monopolisticki u uvaljujuci prljave trikove i ucene reselerima.
2. Veci je od AMD-a jedno 3 puta ali ne 50
3. Tehnoloski je jedno godinu dana IZA AMD-a
4. Proizvodni kapaciteti su mu malo vise nego 2 puta veci
5. Pogledaj zasto je bogatiji pod tackom 1
6. Intel je u zadnje 3 godine pozajmio dosta resenja koje je patentirao AMD
7. AMD ni pored tolikih pritisaka i neravnopravne konkurencije nije posustao, cak stavise mnogo je jaci.
8. Tradicionalno jake firme koje proizvode racunare pocece da ugradjuju i AMD procesore u svoje konfiguracije.
9. Posto je video uticaj AMD-a na trzistu brze bolje je Intel napravio dil sa APPLE-om (koji vise nikada nece biti ono sto je bio sa Intel procesorima) jer se opasno boje AMD-ovog dela kolaca.
10. Intel je malo (malo..heh) zakasnio sa nekim resenjima u svojoj arhitekturi
bez obzira na lovu i proizvodne pogone koje poseduje, do nedavno na svim sajtovima koji se bave hardverom t.j. procesorima Intel je definitivno bio izbor, a u zadnjih godinu dana Intel ni ne zna sta ga je snaslo posto svi sajtovi donose porazavajuce rezultate u testovima AMD vs Intel, cak i donedavno hardcore Intel sajt Tomshardware odjednom prica kako je "AMD more superior choice over the Intel".

Sto se tice NETBurst arhitekture to nije nikakav dokaz kako je Intel mocan nego dokaz kako mozes da uvalis go*no ako se ponasas monopolisticki.

illidan je napisao(la):
Hocete reci da i HP ili Fiat ili Reebok posluju lose, svi su oni promenili logo.
kakav primer ne verujem hahahahahaha
gore nisi mogao da odaberes ;)
(mislio sam da je NIKE kupio reebok ali sve jedno)

no vidim ovde mnogi trube o necemu sto ne razumeju.
kompanije kao sto je intel moraju da imaju tacan plan sta i kako u narednih recimo 10 godina, mozda su ljudi placeni za to dosli do informacija da je moguca kriza za 8 godina i to je u njihovom svetu vec sutra i mora odma da se reaguje jer radi se o tolkom kapitalu i trzistu da je svaki procenat bitan i tesko se osvaja ako se izgubi (pogledajte AMD, imaju konkurentan proizvod ali ne i odgovarajuci procenat trzisnog udela i svaki osvojeni % je ogroman uspeh). ova godina 80%, a za tri recimo 70% to je za njih katastrofa!!!

nemamo mi informacije da bi mogli ozbiljno da diskutujemo na temu krize i mozemo samo da sedimo u svojim foteljama i posmatramo sta se desava ili da teoretisemo....

Sta im uopste znaci ono LEAP ? Law Enforcment Against Prohibition ? :d
Ili Leadership Education for Asian-Pacifics ? :D

drfedja je napisao(la):
Sta im uopste znaci ono LEAP ? Law Enforcment Against Prohibition ? :d
Ili Leadership Education for Asian-Pacifics ? :D
Leap ahead iliti skok napred (skok dalje), u bukvalnom prevodu ;)
Analogija anyone? :)

Leap Ahead u odnosu na sta ? U odnosu na netburst ili u odnosu na konkurenciju... :d
Moze i Lips Ahead :)

Pa moze i leap on head ili sleap ahaed :d

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno