Nema izgleda, na nemackom forumu neko nije uspeo da overclockujeA Strix-A?
Bas to je zvrk, neke jeftine Z690 izgleda nemaju clock generator, tako da ne moze OC. + NIsu svi omogucili da se koristi sa non-K procesorima (a moze sa -K na primer). Neko je istestirao na dve MSI Z690 ploce, i cim se ubace non-K procesori, BIOS podesavanja za BCLK nestanu. Za sad samo Asus:U svakom slučaju, zašto bih dao 220-260e za B660 kad za te pare mogu da uzmem pristojnu Z690 koja verovatno podržava BCLK OC...bar bi trebalo. Ne znam da li sve imaju clock generator...
U kom scenario mi je bitna brzina LAN-a? Ja sam na optickom internetu kod provajdera, imam njihov WiFi ruter, koji mi je lan kablom povezan sa maticnom, brzina interneta je 200/80?Asrock nudi bolji VRM ali nema eksterni usb-c 3 .2, eksterni usb 3.1 i LAN mu je 1Gb/s. Prime ima sve to, LAN 2.5 Gb/s ali lošiji VRM što i nije toliko bitno za 12400.
Tebi trenutno ne treba ali moramo po nekim kriterijumima da poredimo proizvode. Neko voli brojeve, neko boju a neko samo filozofiraU kom scenario mi je bitna brzina LAN-a? Ja sam na optickom internetu kod provajdera, imam njihov WiFi ruter, koji mi je lan kablom povezan sa maticnom, brzina interneta je 200/80?
Jel mi dovoljno 1Gb/s? kontam to je 1000mb/s znaci trebalo bi da je dovoljno, ne znam kome treba 2.5 Gb/s?
U kom scenario mi je bitna brzina LAN-a? Ja sam na optickom internetu kod provajdera, imam njihov WiFi ruter, koji mi je lan kablom povezan sa maticnom, brzina interneta je 200/80?
Jel mi dovoljno 1Gb/s? kontam to je 1000mb/s znaci trebalo bi da je dovoljno, ne znam kome treba 2.5 Gb/s?
Više su napravili video da bi pljuvali po ASRocku, misliš...iako niko sa zdravim razumom ne bi pomislio da će te ploče podneti odvrnuti 12900K. Ali njihova publika neće ni da se zapita, samo će da krene pljuvanje u komentarima...Niko pri zdravoj pameti. HardwareUnboxed su se više igrali da pokažu dokle ploče mogu da guraju.
Asus Prime H610M-A ima bolju VRM sekciju od Prime H670, tako da ocekivano.Asus Prime H670 sa druge strane ne može ni 12700 da izgura bez smanjenih performansi. Isti VRM kao i na Prime B660-plus ploči.
Ovo je greska na geizhals, kad se ode na sajt oficijalni B660 DS3H DDR4 ima 50A (SIC654 kao TUF najverovantije), samo 8 komada umesto 10 komada kao TUF (da li sa doublerima nisam siguran, ali najverovatnije da).GIGABYTE B660 DS3H DDR4 ima osmofazni 6x 46A 4C10N/12x 4C06N
Ok je, radiće posao dok ne uzmeš nešto bolje...Iskocila mi je kombinacija da uzmem i5 12400f, ali zbog ogranicenog budzeta isao bih na manje vise jeftiniju Asrock H610M-HDV/m.2.
E sad ona ima 6 faza i neka moja procena je da bi trebalo da gura i5-cu za pocetak sa stock kulerom dok ne pronadjem nesto dobro na duze staze, a svakako bih posle nekog perioda zamenio maticnu za neku B760 ili kako se vec bude zvala maticna koja ce podrzavati 13th gen..
Sto se grejanja tice nece biti problema, kuciste je full tower, doduse silent, ima dva venta napred i jedan pozadi i odlicne dust filtere pa ne bi trebalo da dodje do pregrevanja..
Svaka preporuka i sugestija je dobrodosla
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari