Šta je novo?

Intel E2140/2160/2180 temperature & hladjenje (DEF. & OC)

Kako misliš kupovao otključane primerke? Pa za sve jedan CPU koji sam naveo da sam imao bilo je moguće spuštanje množioca, ne samo na mom primerku već na svim... :)

A CnQ obara množilac, FSB ostaje isti...

pa nisu svi athloni XP bili otkljucani (bartoni takodje), vec pogledaj sta je Misko napisao, samo do 39-te nedelje...Sastavio sam dosta masina sa zakljucanim XP-ima, znaci ni gore ni dole ne mogu...

Razglabate vec drugu stranicu o AMD-u na temi o Intel-u!!!

'Ajd' da malo dopunim. SoA procesori ako su otkljucani onda su otkljucani i na gore i na dole. Mobilci su potpuno otkljucani i za njih nevazi pravilo da su zakljucani od odredjenog perioda na ovamo. Pre 39. nedelje ako je CPU zakljucan jednostavno se otkljucava posle 39. nedelje je tzv. koriscen superlock i to je to.

Posle 10-tak godina presao sam sa AMD-a na Intel.
Idle temperatura ne prelazi sa box kulerom 26-27 C dok pod Orthosom ide do max 57-58 C. Zbog budjave ploce na kojoj ne mogu nista da podesim ne mogu da prebacim 2,2 Ghz.
Inace sama ploca se greje nenormalno. Uvek preko 50 C a zna da predje i 60 C.

Velika ti nesto ta razlika, meni na 2,4GHz pa je idle 35 a load 55c.

sad sam imao amd x2 4000+ i Biostar TA690G i zgrozio sam se od OC-a... bas mi je drago sto sam presao na intela

Prilicno mi smeta buka sa box Kulera na 2160.
Nisam ga posebno klokovao -2.2 GHz, tako da mi ne trebaju celziusi nego tisina.

E, pa , zna li neko neki dobar i TIH ventilator koji bi mogo samo da zamenim preko heatsinka.
takodjer, jel cuo neko za ove Noctua ventilatore ?
...
Svaka pomoc je dragocena, moji mladi zivci posustaju.

u biosu iskljuci "SmartFan" , u windowsu instaliraj "SpeedFan" i tamo namesti brzinu ventilatora na koliko zelis. Cuje se samo kad je preko 1200rpm, ispod toga je tih. Ili se tebi nesto drugo cuje iz racunara...

Sigurno se čuje nešto drugo, jer je box kuler (barem na mom 2180) veoma tih, čak i na maksimalnih 1800 obrtaja u minuti.

u biosu iskljuci "SmartFan" , u windowsu instaliraj "SpeedFan" i tamo namesti brzinu ventilatora na koliko zelis. Cuje se samo kad je preko 1200rpm, ispod toga je tih. Ili se tebi nesto drugo cuje iz racunara...

Ja sam u Bios-u isključio SmartFan ali nikako ne mogu da podesim brzinu pomoću SpeedFan-a(verzija 4.33). Probao sam razne opcije u njemu, ali ni jedna ne smanjuje broj obrtaja sa maksimalnih 2860. Jel' može malo uputstvo kako da se to izvede(u pitanju je box cooler)?

Poslednja izmena:
Probao sam i to i jos fajv handrt kombinacija i nista.
Na kraju sam ostavio smart fen u biosu i situacija se "donekle" popravila.
Spidfen prijavljuje 950 rpm na idle.

A to sto kazete da je nesto drugo je maj darkest fir.
2600xt koja urla kao luda.

Rabit sa podrskom za 2xxx jos nije izasao a riva tuner 2.06 kao da ne radi nista.
Izgleda da je jedino resenje flesovanje modovanog biosa za 2600xt.

jel ima neko ?
...
da, a moze i neki predlog za VGA kuler

Poslednja izmena:
Zalman VF900 ili 700

necujna oba

Poslednja izmena:
Erotski kuler, nema sta...

samo sto izgleda nigde nema da se kupi u kraljevini Srbiji

Imas na forumu oglase pa potrazi tamo, jes da su cene malo "lepse" ali ***. Vredi na grafulji samo tako, ja sam imao vf 700 cu i dao ga burazu, sad proklinjem sam sebe ko krvnik. LOL:wave:

Poslednja izmena:
Definitivno je mnogo, meni na 3,2 nije imao toliku temp, kakav cooler imas na procesoru i kucistu(napajanju)? Zar ti je potreban toliki napon?

Poslednja izmena:
Ne znam ni ja sta je u pitanju hladjenje je CoolerMaster a na procesoru je BOX
Sad cu smanjiti voltazu.

I da napomenem da je napajanje Foxconn 350W

EDIT: Kako da smanji temp. i kolika je optimalna temperatura?

Poslednja izmena:
Menjaj to napajanje ODMA:zgran: pa tek onda neki cooler na proc-u.

Menjaj to napajanje ODMA:zgran: pa tek onda neki cooler na proc-u.

Evo sad Sam kupio GOLD MS-400W
jos samo da uradim VDROP mod na ploci, ako neko moze da mi pomogne,
koji tranzistor treba da "Nasaram" grafitnom:d

Meni se čini da to nije velika temperatura (možda malo veća, ali ništa drastično - bitno je da ne ide preko) za taj napon pošto je u pitanju e2140 kome je Tjunction 100, odnosno revizija L2 - naravno ukoliko nema dodatnih ventilatora na kućištu.
Meni je pri tom naponu bila temp oko 71C max a revizija mi je M0. Kad sam spustio napon na sadašnjih 1.296v temp je pala na 66C max. To deluju kao visoke temperature ali treba uzeti u obzir da kućište nema dodatne ventilatore (u otvorenom kućištu temp ne prelazi 54C).

Evo sad sam uradio VDroop Mod:

Je li sad voltaza uredu?

Uh, konacno procitah sve postove :p ...pa sada mogu spokojno da pitam...sta se moze ocekivati sa sledecim:

E2140 + Box
Biostar P35D2-A7
2 x 2 GB Apacer AM1 DDR2 800MHz (posle jos 2 x 2 GB)

...sta se Geminijem mogu da ocekujem?
Ocel' to na moci na 3000 MHz sa ovom memorijom... i sa Chieftec 420W
...i kako do M0 verzije, jel to mora da se "gadja" ili se jednostavno procita na kutiji???

P.S. Znam, znam... mnogo pitanja... :d

Poslednja izmena:
tesko ces znati za 3000mhz dok ne probas... u principu moze, jer vidim da svi mogu..
oznaka pise na procesoru, vidi se iz kutije ali ne znam kako se oznacava koja revizija...

Evo sad sam uradio VDroop Mod:

Je li sad voltaza uredu?
Orthos stavi na SmalFFTs Priority 9 pa vidi temperaturu....

Poslednja izmena:
uzmes lepo 2180 - oni su svi M0

@voodoons i Dark Angel... tenx :wave:

...a oće li ta dva dva Apacer AM1 modula od po 2 GB da me zezaju nesto... koliko mogu sa njima... Ima li neko slična iskustva?
Takođe kada dodam jos 4 GB (2x2GB) tj. ukupno 8GB koliko će me to "koči"???

P.S. nije mi bitno da imam ne znam kako brzu memoriju već veliku količinu iste! ;)

Poslednja izmena:
Citam ali nista ne shvatam. Treba mi POMOC!!!

Imam ASUS p5K, 2160 i 4 giga Geil Ultra. Sutra mi stize TX2 kuler. Na koliko da namestim FSB i ostale opcije u biosu da ga nekako nateram da radi na 3 GHz (ili neki Hz vise ako je moguce)?

E ovako imam jos jedan problem:

Temp. procesora mi ide i do 75c:mad::mad::mad:

U kucistu imam 6coolera i kad pipnem hladnjak na procesoru on hladan:zgran:
a temp 75:zgran:

U cemu je problem????

Hvala unapred.

Vrh Dno