Kao sto sam vec pisao, planirao sam skinut IHS sa svog E2160. Na netu se moze naci slicnih iskustava, a sve sto treba je zilet i medicinski alkohol, mada ovo drugo nije neophodno. Prednost je sto IHS nije zalemljen (slucaj sa skupljim procesorima, ujedno i razlog zasto E21x0 ima lose temperature), nego samo zalijepljen.
Samo skidanje IHS-a se sastoji od guranja zileta izmedju PCB-a i IHS-a, i to tako sto se krene od coskova:

Zilet sam omotao izolirkom s jedne strane da se jos ne bih i posjekao.
Dalje, nakon cca 25 min. guranja zileta (skontao sam kako ga treba gurat da brze ide) IHS otpada. Rezultat je ovakav:

Nazalost, iako sam puno pazio, zgulio sam komadic PCB-a (gore desno se vidi). Uhvatila me prpa da ga nisam ubio, ali o tome kasnije.
Da bi baza coolera dosla u kontakt sa jezgrom CPU-a, mora se odstraniti poklopac procesorskog socketa (to sam zapravo prvo uradio, a vrlo lako se i skine i vrati):
Imao sam ideju kako da savijem nozice Freezera kako bi doslo do kontakta sa ogoljenim CPU-om, ali nije upalilo. Nakon montaze, baza coolera uopce ne dodiruje jezgru, ono cega sam se i plasio. Sto je najgore, sam CPU ispada iz socketa, jer ga nema sta drzati. :lol: Nazalost, morat cu (ipak) pribavit s775 bolt-thru kit, ili uzet drugi cooler s tim nacinom montaze.
Na kraju sam bio prisiljen vratit IHS, sto mi je makar dalo nadu za CPU, zbog onog dijela koji je zguljen, nakon vracanja IHS-a ce se anulirat taj defekt. Jos uvijek ne znam da li bi CPU radio sa skinutim IHS-om, ali mi se cini da ovaj sloj bakra nije pretjerano vazan.
Temperature nakon vracanja jos gore nego prije, na moje opce iznenadjenje. Gore za 4-5C, premda je sad u sobi toplije nego prije.
Za kraj, ne preporucujem nikom skidanje IHS-a zbog svih mogucih komplikacija, osobito zbog opasnosti da se osteti procesor.
E da, da sam uspio u naumu, imao bih ~15C nize temperature.