Šta je novo?

intel dual core 805?+p945?

Jel to provereno, i vazi li i za 865. Takva informacija bi trebalo da stoji na sajtu proizvodjaca ploce u cpu compatibility list.

EDIT: Upravo sam nasao na GA sajtu da podrzavaju cak i modele 820 i 920 uz noviji bios. Pitanje je kako to funkcionise u praksi.

Poslednja izmena:
clock'n'roll je napisao(la):
Jel to provereno, i vazi li i za 865.

i848 je isto sto i i865 samo sto je osakacen za dual channel. tako da ako radi na i848 trebalo bi i na i865.

nece svaki 865 da radi, na primer od jeftinijih mbd radi AsusP5P800 SE sasvim korektno, a neke rade ali sa samo jednim jezgrom ,)

velko je napisao(la):
i848 je isto sto i i865 samo sto je osakacen za dual channel. tako da ako radi na i848 trebalo bi i na i865.

Pa i nije. i848 je i845 koji radi na 200 tj. 800 MHz FSB.
i865 je znacajno drugaciji i prakticno identican i875.

Pozdrav!

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_chipsets

865PE (Springdale)
* 875P without PAT, though it was possible to enable PAT in some early revisions. Also lacks ECC Memory support.

o Sub-versions:
o 865P - The same as 865PE, but only supports 533 MHz bus and 333 MHz memory.
o 848P - Single memory channel version of 865PE.

na trenutak sam pomislio da sam se nesto zeznuo ali posle provere na wikipedia.org ipak sam u pravu. ;)

Poslednja izmena:
Jel neko probao kombinaciju ASUS p5p800se 775 i intela 805d,jel to stvarno radi?

velko je napisao(la):
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_chipsets
na trenutak sam pomislio da sam se nesto zeznuo ali posle provere na wikipedia.org ipak sam u pravu. ;)

Nije tacno.

- i848 = i845 sa podrskom za 800Mhz zato sto nema CSA magistralu da se poveze sa Intel 1Gbit Ethernet kontrolerom. To imaju i i865 i i875.

- i848 zatim ne dolazi sa ICH5 southbridgeom, makar sto sam ja video vec samo sa ICH4. Mada, i865 se mogao naci takodje sa ICH4.
- i848 po samom imenu spada u i84x generaciju.
- konacno, mnogi 845PE su radili na 800MHz quadpumped FSB-u, verovatno kada su usavrsili proizvodju, udarili su etiketu i848 i prodavali i845PE koji sada svi rade sa 800mhz kao i848.

Ova druga dva podatka su "rekla kazala" ali prva dva nisu.

metod je napisao(la):
Jel neko probao kombinaciju ASUS p5p800se 775 i intela 805d,jel to stvarno radi?

sa DDR500 radi SUPER na 3,6 GHz u Dual rezimu,
Ima li nekih pitanja?
,)

Samo mi reci ako je bazicni FSB 533 a na primer ovrklokujes na 666 sta dobijas sa tako brzom memorijom kada su dvokanalnom rezimu dovoljna i dva ddr modula od 400 ?Hvala

Memorijski transfer poraste za 50% sa ovakvim setovanjem i memorijom
,)

Pa upravo to mi nije jasno ako saljes podatke iz memorije brzinom koju procesor ne moze da proguta ,sta se time dobija?Usput koje kuciste tj. napajanje da uzmem?

kuciste sto vece (greje se, sto jes,jes), a napajanje min 500W (mislim na Q-tec, LC i slicni), jer sa slabijim nece da radi stabilno pri vecem overclocku
,)

Phoenix257 je napisao(la):
sto brzi moduli to bolje
,)

Ala ti je odgovor.... :trust:
Niti si rekao koju ti memoriju koristis?
Probaj da nabavis Kingmax harcore,ja je imam i takodje je ddr500 memorija,mada mozes ici na jeftinije module tipa ddr433 ili ddr466,od tog memorijskog protoka i nemas neke vajde,bacanje para.

upravu si, trebao je da doda i "...stabilniji" moduli :p

Poslednja izmena:
pa posto sve znate, pomozite coveku
ne mogu sve sam ja :)

Neko licno iskustvo.
Od pre 2 sata vozim 805 na i945 ploci (gigabyte) sa 2*512 mb radeon 1300pro
Prelaz je sa xp2400+ , 2*512, gf6600
Nisam ocekivao prevelika ubrzanja.
Vilica mi se jos uvek vuce po podu.
A i besumna masina nije za baciti :)
Najtoplija preporuka.
Q4 edge, 1024*768 na high stoji zakucano na 63 fps-a u zestokom okrsaju :)

Samo jedna ispravka..i848 radi sa ICH5....Pa MSI ima takve ploche. A imao je i The Pochetnik takvu...tako da i on ovo moze da potvrdi.

Po meni je i848 pre i865 bez jednog kanala nego punpani i845PE

Totalna navala na 805...dok josh ima..i mene golicaju mozdane vijuge...
Ljudi pa da li je to moguce...DC za ispod 150€ ..Pa to nema ni AMD...:D

Chitam SK i shta da kazem...Smitovo polje...je za AMD puno zivog peska...a i mina. :D

Ako uradim upgrate, praktichno 2x ovo sad shto imam. Bacam se na kalkulaciju dok josh ima toga na lageru.

metod je napisao(la):
Hvala momci shvatio sam poduku.

Infineon, nema da pogresis, nisu neki OCkeri, al mislim da su najkompatibilniji i najpouzdaniji, 100% subjektivno misljenje

ivica je napisao(la):
Bacam se na kalkulaciju dok josh ima toga na lageru.

i meni izgleda da ce ovo da bude "jos malo pa nestalo"
u nemackim cenovnicima ga jos nisam video, samo kod nas i brace slovena

Poslednja izmena:
igor2 je napisao(la):
Neko licno iskustvo.
Od pre 2 sata vozim 805 na i945 ploci (gigabyte) sa 2*512 mb radeon 1300pro
Prelaz je sa xp2400+ , 2*512, gf6600
Nisam ocekivao prevelika ubrzanja.
Vilica mi se jos uvek vuce po podu.
A i besumna masina nije za baciti :)
Najtoplija preporuka.
Q4 edge, 1024*768 na high stoji zakucano na 63 fps-a u zestokom okrsaju :)
Jel si probao nesto od ozbiljnih aplikacija.

Sta ces ozbiljnije od q4 :)
Salu na stranu wmvare (2*w2k3, 1 red hat i 1 xp) mnoogo lakse radi. A ostao sam na giga rama.
Mislim nije da se ja sad nesto lozim na procesore i slicno. Glavni razlog je super finansijska "kombinacija" ali generalno prezadovoljan sam.
Igrao sam se pa pokretao BSplayer, mpclassic, winamp a preko svega War3 (dota mod) preko neta, i ide potpuno lagodno

A da javljaju se neki cudni momenti :)
3dmark06 prijavljuje hyperthreading sa 2 logicka procesora, a CPU test (avioni i troll lair) radi losije nego na xp-u :)
A recimo score u istom testu je oko 5950 poena...

jos jedna preporuka za D 805 (GA-8I945P-G-RH) ... jutros do 4 sam se zezao ... uzeo sam 2x 1GB TwinMOS (667MHz) i 6600GT ....... vise nego lepo moram priznati ...

malisu hladim ThermalTake Big Typhoon i ako sam sve dobro montirao (majku im j* sto nisu stavili neki tip za zasrafljivanje, moze ploca opasno da se iskrivi) ...

nov sam na Intelu i BIOS podesavanja su mi malo strana ali za sada kick ass :banana:

Evo gledam sad po netu...Izgleda da radi na ASUS P5P800SE...
http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx?SLanguage=en-us
revB0...jezgra i sa biosom 0503...Nadam se da ne postoji neka druga revizija jezgra...:D

Rade i neke 9x0 ..maltene skoro sve.

Ovo razmatram jer se nema para da se sve odjednom zameni...tj. ima ali bash bi se nategao...Ovako...ostaje mi grafika i ram...a ugrabio sam procesor..:D
Pa i ako nece da se OC na ovj mashini..neka samo on meni radi...ionako i ovaj drzima na defaultu.

A evo i potvrde da to radi.
http://www.etccomputer.ca/eShop/default.asp?systemid=88

Chim se prodaje onda radi...

Interesantno al na obichnoj P5P800 ne radi..ovaj dual core.
http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx?SLanguage=en-us

Treba mi pomoc... Posto sam odlucio da kupim 805-icu ne znam koju plocu da uzmem. Pa ako bi mi predlozili najbolju kombinaciju (945 plocu) bio bih vam zahvalan. Da napomenem da ne zelim da klokujem. Samo mi treba jedna stabilna i kvalitetna ploca (i ne SLI).

Pa evo ja sam uzeo gigabyte 945P
ploca je oko 105 eura

Vrh Dno