Šta je novo?

Intel Celeron G530

Aj ako hoce neko da izvrti 3DMark Vantage na IGP g530 bas da vidimo skor nesto sam se i ja ugrejao za ovaj proc.

canter sam igrao odavno tad nisam gledao fps ali izgleda da ima razlike,jel mozes da mi posaljes nesto sa YT da vidim razliku izmedju 50fps vs 100fps?

Ma ako nemas 100fps u cs-u jednostavno se zivciras beze, osjeti se razlika kad nije na 100 zakucan to je tako ko je probao igru zna o cemu pricam.
Za kolegu jesi li probao na D3D cisto da vidis kako ce se ponasati, sigurno je do opengl kao sto je vec neko napisao ne podnosi se opengl i ta integrisana intelova grafa.
Procesor G530 mora biti dovoljno jak za tu igricu i slazem se da je u rangu recimo pomenutog E7500(naravno na def taktu, e 7500 je jaci kad se oc-a). Postoje li neki noviji driveri za tu integrisanu grafu ako rjesis problem javi L.P

Kolko nebuloza u ovoj temi. Nista, nateracu burazera da snimi par skrinshotova iz igre, da vam dokazem da cs lepo radi na g530. svi koji tvrde suprotno, nisu upuceni u materiju dovoljno.

Na HD3000 radi odlicno, 100fps-a cak i u smouku, gpu u g530 je samo malo slabiji, trebao bi cs da radi dobro...

100% sam siguran da je do Intelove graficke.

Ako si iz Beograda, javi se na PP. Mozemo da isprobamo masinu sa diskretnom grafickom, cisto da vidis da sam u pravu. ;)

Nebuloze su tebi u glavi izgleda,ja sam ovde prilozio ss kolko oces..a da si ti neupucen u materiju je i podatak da pricas o developretu `1` itd..blage veze to sa mozgom nema jer ovde pricamo o 99fps!

Poslednja izmena:
Eh koliko samo gluposti procitah ovde. CS mora raditi na 100fps da bi islo tecno ko misli da je ispod ok taj blage sa CS nema. G530 sto se tice cpu snage jeste negde sa E7500 a da je grafika u rangu sa 8600GT je preterano, radi identicno kao 7600GT koja je nesto brza od 8500GT. Mislim da je glupo raspravljati se oko ovoga, pogotovu likovi koji ne igraju CS i nisu seli za G530. E sad, zasto nekom na doticni cpu i gpu ide na 100fps to je diskutabilno, mozda je OS, drajveri itd... Nema potrebe praviti dramu sad od ovoga :wave:

Pa ja sam fino zamolio neko ko ima ovaj procesor nek izvrti vantage i videcemo koliko je jak taj IGP

Eh koliko samo gluposti procitah ovde. CS mora raditi na 100fps da bi islo tecno ko misli da je ispod ok taj blage sa CS nema. G530 sto se tice cpu snage jeste negde sa E7500 a da je grafika u rangu sa 8600GT je preterano, radi identicno kao 7600GT koja je nesto brza od 8500GT. Mislim da je glupo raspravljati se oko ovoga, pogotovu likovi koji ne igraju CS i nisu seli za G530. E sad, zasto nekom na doticni cpu i gpu ide na 100fps to je diskutabilno, mozda je OS, drajveri itd... Nema potrebe praviti dramu sad od ovoga :wave:

po testovima g530 je jaci i od e8400 na def taktovima..inace za sve ostalo si upravu..

Eto kolega je odradio to pre mene ;) rezultat u 3d mark 06 je negde ~2800 dok Intel HD 2500 i 3000 bacaju i preko 4k. Jako me zanima rez. od HD 4000, sto je vec upotrebljivo skroz

imam ga, i igram assassins creed rev. sve na max, sniper elite, prototype. ostale igre nisam probao - jos :) inace kada igram neku od ovih igara zauzece procesora ide od 80% do 98%. ali svejedno kida za te pare, inace platio sam ga 4k - 35e

imam ga, i igram assassins creed rev. sve na max, sniper elite, prototype. ostale igre nisam probao - jos :) inace kada igram neku od ovih igara zauzece procesora ide od 80% do 98%. ali svejedno kida za te pare, inace platio sam ga 4k - 35e

AKo imas vremena probaj i neke druge igre vidio sam u potpisu da imas gtx560 grafu, odvrti neku zahtjevniju igru i vidi zauzece procesora i iskoristenost grafe.

AKo imas vremena probaj i neke druge igre vidio sam u potpisu da imas gtx560 grafu, odvrti neku zahtjevniju igru i vidi zauzece procesora i iskoristenost grafe.

Ipak je kapisla G530 za GTX560, nisam probao tu kombinaciju ali verujem da je tako... eh da ga je Intel ostavio otvorenog za OC kuku lele, lopatama bi ga kupovali ljudi :S:

ja sam se odusevio, uopste nisam ocekivao ovakve preformanse :) i dobar je za oc, eh da je otkljucan ne bih ga ni menjao :p
(cpu je na prodaju pm:)

Toliko ste dobrog pisali o G530 da sam od juče i ja vlasnik ovog Kelerabčeta i mogu reći sve najbolje o njemu. Još uvek ga testiram i zaista me je prijatno iznenadio. Pošto sam posedovao i C2D 8400 mogu reći da su gotovo identični po brzini. Interesovala me je brzina integrisane grafike vs GF 8400GS DDR2 i mogu reći da je Intel brži. 3D Mark 06 kaže 2204 naspram 1532 poena za Intela. :)
Stvarno best value!

Toliko ste dobrog pisali o G530 da sam od juče i ja vlasnik ovog Kelerabčeta i mogu reći sve najbolje o njemu. Još uvek ga testiram i zaista me je prijatno iznenadio. Pošto sam posedovao i C2D 8400 mogu reći da su gotovo identični po brzini. Interesovala me je brzina integrisane grafike vs GF 8400GS DDR2 i mogu reći da je Intel brži. 3D Mark 06 kaže 2204 naspram 1532 poena za Intela. :)
Stvarno best value!
Odvrti cinebench, frybench, fritz benchmark pa vidi ja mislim da je malo brzi c2d 8400, sto se tice te intel grafike to je dovoljno da daje sliku :D

Kupio sam procesor pre par dana, maticna ASRock H61M-HVS i 4GB Kingston HyperX 1600Ghz, i mogu vam reci da je procesor stvarno izvanredan, izuzetno je brz sa obzirom da radi na 2.4Ghz, prijatno sam bio iznenadjen i multitaskingom. Jedino mu je Kaspersky Internet Security 2012 stao na crtu i pomrsio racune, ali samo malo :))) Iskreno, value for money, tu nema dileme. Pozdrav

i ja uzeo za sebe ovaj intel........za sada furam na integrusi i zadovoljan sam :)

Nazad
Vrh Dno