OA5599
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 22.08.2011
- Poena
- 180
Sa g530 na i2100 je minimum neki da se unapredi dok je ovo izmedju(6xx.8xx) ova dva procesora skoro pa neisplatljivo da se uzima.
Tako nekako - da 8XX serija ima HT isla bi vrlo dobro
Ja sam hteo da uzmem G530 medjutim u par prodavnica ga nisu imali pa sam uzeo G630 - razlika u ceni mi nije bila toliko bitna jer bi otisla u MB a s obzirom da je neka srednja klasa ocaj nije mi bilo poente.
Mala razlika izmedju g530 i g630, recimo g530 oko 16gflops-athlon II x2 250 def takodje oko 16;
g630 oko 19 gflops-athlon negdje na 3.6 daje oko 19 gflops.
Ja sam malo trazio i uporedjivao rezultate g530 i athlon II X2 procesora tu su negdje stvarno jako blizu s tim da athlon ima mogucnost oc-a i kao takav malo je bolji, s druge strane g530 jeftin, hladan, brz jedina steta ne moze se oc-ati ;(
Upravo to sto si naveo - clockovan athlon ce da vuce skoro duplo vise struje nego g530.Jos jedna mana je sto memorija radi na onoliko koliko radi mem. controler na cpu-u - znaci zakucan sam na 1066MHz, dok kod Athlona II moze da se ide preko 1600+ MHz - tu se isto moze uracunati neki pad performansi u odredjenim aplikacijama za 1-3%.
Bas gledam linx rez, pa i ja izvlacim oko 16gf. Da promenim platformu nista posebno ne dobijam.... CPU je znaci tu negde, a integrisana grafika mozda i losija (ili problematicnija zbog drivera) od ove moje...
Iskreno najvise bih menjao zbog DDR2 memorije, malo mi je 2GB a nemam nameru da je placam duplo skuplje od DDR3...
Imao sam 785 chipset i HD4200 integrusu - veruj mi da ne moze da se poredi sa ovom - moja neka procena je da je 2x slabija od intelove integrisane.Primera radi - LoL na 1920x1080 je morao da bude na low/verylow podesavanjima dok sa intelovom integrisanom je na medium/high