Obrati paznju na ovo, Uncore frequency ti nije kako treba ako je na 800mhz, ne radi se o overkloku nego ne moze na auto da bude ta vrednost.Zasto ti je "Uncore frequency" 800Mhz? Jesi li cackao nesto oko kesa procesora, trebalo bi da bude 4000+, mislim da si imao 4500 na provom screen shotu pre nekoliko postova.
proveri sta ti u BIOS-u ovde stoji kao target. Moguce da CPUZ brlja i lose ocitava i da kad opteretis CPU da dodje to na 4000+ kako i treba da bude. Ostalo ti je sve ocigledno OK.
Pogledajte prilog 362425
Uncore je 4800mhz video u Biosu...sad sam proverio...pa iskreno da li se dize temperatura mnogo ako bi na primer ovaj cpu stavio na 5,8ghz...Po iskustvima korisnika sa stranih forum mislim da taj cpu samo za gaming moze da se konfigurise da radi na 6~6.2ghz i da bude stabilna za svaki dan na tom kloku. Ako mislis da ti ne treba 6ghz onda nista ne diraj jer ceo proces podesavanja, a pre svega testiranja dugo traje zato sto se trazi minimalni napon za maksimalni klok. Potrebno je strpljenji i sistematican pristup.
Obrati paznju na ovo, Uncore frequency ti nije kako treba ako je na 800mhz, ne radi se o overkloku nego ne moze na auto da bude ta vrednost.
Ti ko da si sa Phenom I presao 😂Uncore je 4800mhz video u Biosu...sad sam proverio...pa iskreno da li se dize temperatura mnogo ako bi na primer ovaj cpu stavio na 5,8ghz...
LJUDI KAKO OVAJ CPU RADI SA DDR5 PA JA SAM ODUSEVLJEN![]()
ok mislim sve leti i ovako,hvala za info^
Ne mozes to samo da stavis/menjas, barem mislim da ne moze i da sve bude ok sem mozda temperature i toga da neces u svim okolnostima uspeti da izvuces tih 5.8ghz... Mislim da neces imati stabilan sistem... Neka se javi neko sa 12900/12700k ko se igrao sa tim na taja nacin bez testiranja stabilnosto, pa neka kaze nesto ako zna i kako se sistem ponasao nakon toga... Ne mogu bas sa sigurnoscu da tvrdim da ne moze.
Nista ime na tvoju adresu, citam nekoliko tema o stabilnosti i zato to napisao, da sam nesto hteo citirao bih te😏@nenad 970
Na snovi cega si to zakljucio ?
Ako si na osnovu mog komentara procitaj jos jednom sta sam napisao. Ja cak potenciram na tome da sto ne prodje prime95 to nije stabilno.
Kad se ocekuje, jel se zna nesto ???Čeka se 7000X3D
7 meseciKolko je mator ovaj 5800X3D
postoji tema za AMD Ryzen 7000Kad se ocekuje, jel se zna nesto ???
+1Čeka se 7000X3D
https://www.overclock.net/threads/a...-13900k-a-tuning-guide-for-beginners.1801569/Znaci to je prakticno na AUTO samo si ogranicio potrosnju, naponi su na auto pre svega za CPU ?
Da li ici na 13tu generaciju Intela 13600k ili na Ryzen 7700x, najbitnija namena Adobe Premier ili lightroom
pa po ovom testu ako je verodostojan, poprilicna je prednost 13600k u odnosu na ryzen-e. Koju budzet plocu sa DDR5 uzeti. Nemam nameru za klokovanjem ili bilo sta slicno
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari