Koji ssd?
Ovaj iz "moja masina" ili neki drugi?
Koliko veliki je ssd?
U koji sata port si ga utaknuo?
Sata II ili sata III ?
Da li je partition alignment ("poravnanje") ssd-a uradjeno?
Daj slikicu i sa AS-SSD-Benchmark da vidimo...
Dakle po poslednjim saznanjima sto se instalacije SSD-a tice,ide ovako... Prikacite SSD,ukljucite racunar,udjete u bios,postavite u boot prioritetima da SSD bude pre ostalih diskova,posle prebacite sa ide na ahci,idete save and exit,i onda krece instalacija,kada dodje do particija,ako imate predhodni HDD na kojem je bio sistem,a ne zelite da sacuvate podatke,samo normalno obrisete particije i od nje napravite novu,i onda ne brisete niti prosirujete ovu particiju od 100mb koju napravi sam racunar,vec samo postavite na SSD i next,i kraj instalacije,to je to u sustini,nikakva filozofija.
bas sam se slatko nasmesio ... ko da je "nauka" neka pa "po poslednjim saznanjima" :dDakle po poslednjim saznanjima sto se instalacije SSD-a tice
Da, tako je, 3.0 Gb/s... Zbunile me oznake. I sad pretpostavljam da je teoretski za moju plocu ~3 000/8 = 450MB/s max, ali u praksi su ovih 260MB/s+ sto dobijam maksimum koji moze SATA 2 da izvuce?
Bilo ko ?
Sve ja to znam , ali ima li resenja bez reinstalacije ?
Hvala na iscrpnom odgovoru , ali prije postavljanja pitanja sam i izguglao i odradio proceduru opisanu i jednostavno nije prebacilo u AHCI mod , u biosu stoji da je prebaceno , uregistry ali ovaj benchmark i dalje stoji istovjetnih reziltata i pciid -bad... Ne bih se maltretirao nego bih ponovo WIN 7 sa nule , ali imam problema sa losim dravovima i diskovima , jedva sam instalirao ...To sto ti Win nije video SSD u My Computer-u odmah po ubacivanju je normalno, jer moras najpre da ga inicijalizujes putem Disk Management-a, potom formatiras/napravis particiju i dodelis mu slovo - sve ono sto si, ispravno, i uradio na kraju... tako da je taj deo OK. Ne znam tacno sta sve Magician radi, nisam imao iskustva sa istim... ali u svakom slucaju, ono navedeno je ispravna procedura za svaki novi SSD/HDD. Imao on neki svoj software ili ne
A sto se drugog dela pitanja tice - BIOS mora da ti vidi SSD i ponudi ga kao opciju za boot u svakom slucaju, imao on OS na sebi li ne. BIOS taj podatak ne moze da zna, ne u tom meniju gde se to bira.
Kada god ubacim novi SSD ili HDD, meni uvek nudi opciju butovanja sa istog, iako nema OS na sebi.
2 bole083:
Ti samo hoces da prebacis iz IDE moda u AHCI... bez reinstalacije Win-a? I to jos na 7-ici?
Moze to bez problema, proguglaj malo, ili pak potrazi na ovom forumu... pisano je o tome u dosta navrata. Ja sam istu gresku napravio sa svojim SSD i inicijalnom instalacijom, da bih posle bez problema prebacio u AHCI i povecao mu brzinu maltene duplo.
Sa 7-icom ta operacija ide glatko, bez ikakvih problema... promenis mu par vrednosti u registry-u, restart, u BIOSU potom promenis sa IDE na AHCI i gotovo... sa XP-om je vec malo cupavije, ima svojih kerefeka, ali je i to izvodljivo.
Hvala na iscrpnom odgovoru , ali prije postavljanja pitanja sam i izguglao i odradio proceduru opisanu i jednostavno nije prebacilo u AHCI mod , u biosu stoji da je prebaceno , uregistry ali ovaj benchmark i dalje stoji istovjetnih reziltata i pciid -bad... Ne bih se maltretirao nego bih ponovo WIN 7 sa nule , ali imam problema sa losim dravovima i diskovima , jedva sam instalirao ...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari