Šta je novo?
  • Novi Benchmark sajt 🎉

Sa velikim ponosom želimo da podelimo informaciju da je Benchmark, nakon 8 godina, dobio novi sajt! 💪

Jako mnogo truda, rada i energije smo uložili u prethodne dve godine kako bi mogli da ga predstavimo danas.

Pozivamo vas da posetite novi sajt i da ostavite komentar i utiske u ovoj temi.

Indukcione ploče za kuvanje

tobacco road

Poštovan
Učlanjen(a)
16.02.2014
Poena
95
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ja sam recimo kupio Vox EBI 444 plocu,prikljucna snaga joj je 7kw,dve su 160mm a dve su 210mm.trazio sam da bar 2 ringle budu 210mm i mogu reci da su bas jake,brze,plus su sve cetiri booster.ja sam njome za sada zadovoljan,kupio sam je u Aprilu 2022,za sada radi bez greske.Za tu Bosch mi je malo sumnjivo da je ta prikljucna snaga,mozda je greska u specifikaciji!🤔

fluxy

Slavan
Učlanjen(a)
15.05.2007
Poena
320
Mislim da nije greška jer i ostali modeli te serije imaju sličnu priključnu snagu. Ovo je serija 4, vidim da je od serije 6 oko 7kw

Stiven

Slavan
Učlanjen(a)
13.05.2005
Poena
375
Sta znaci ovo indukcione sa okvirom i bez okvira (Frame / Frameless), jel to samo dal ce hrana prljavstvina da se skuplja izmedju indukcine i radne ploce ili je u pitanju estetika ili neka zastita?

Gledam da pazarim Bosch ugradnu indukcionu pa me taj detalj buni :D Vecina pise bez okvira.

peca89

Slavan
Učlanjen(a)
01.06.2005
Poena
345
Estetika i funkcionalnost, nema veze sa time da li je ploca indukciona ili ne.

Frameless su kao fensi-moderne, ali prvi jaci udarac serpom o ivicu i ode staklo...

rzeljko

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
675
Čisto da se ljudi ne prepadaju, ja već nekih 7-8 godina u apartmanima za izdavanje imam ove bez okvira, doduše obične staklokeramičke, al to nema veze. Imam ih jedno desetak. Oštećene su dvije, jedna više, nekih 7,8 cm, mogla se koristiti jer sama ploča za kuvanje nije bila oštećena, ipak je zamijenjena, i druga, nekih 1 cm, samo ćošak okrnut. Radi bez problema i neću je zasad mijenjati. Gosti koji tu dolaze sigurno mnogo manje paze nego što će "domaći" tako da ne bih brinuo previše ako je bez okvira. Sad sam sebi uzeo indukcionu, bez okvira.

jimmytza

Zapažen
Učlanjen(a)
24.06.2022
Poena
5
Čisto da se ljudi ne prepadaju, ja već nekih 7-8 godina u apartmanima za izdavanje imam ove bez okvira, doduše obične staklokeramičke, al to nema veze. Imam ih jedno desetak. Oštećene su dvije, jedna više, nekih 7,8 cm, mogla se koristiti jer sama ploča za kuvanje nije bila oštećena, ipak je zamijenjena, i druga, nekih 1 cm, samo ćošak okrnut. Radi bez problema i neću je zasad mijenjati. Gosti koji tu dolaze sigurno mnogo manje paze nego što će "domaći" tako da ne bih brinuo previše ako je bez okvira. Sad sam sebi uzeo indukcionu, bez okvira.
Izvini, jel znaš možda koliko troše prosečno po satu korišćenja?

tobacco road

Poštovan
Učlanjen(a)
16.02.2014
Poena
95
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ne smeta im pri radu,to je tacno ali ako nesto iskipi i prodje voda unutra mozes da je bacis posle toga,kako staklokeramicku tako i indukcionu.frame ili ram bas sluzi zato da zastiti ivice stakla jer su ivice najosetljivije na krzanje i pucanje.

tobacco road

Poštovan
Učlanjen(a)
16.02.2014
Poena
95
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pa kada napukne ploca i ako ti izlipi nesto,voda prodje kroz tu pukotinu i zamisli sta moze da se desi?znam iz licnog iskustva....
Ili kupis polovnu neku plocu pa zenis staklo,moze i to.

OP
OP
NShappy

NShappy

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
24.05.2004
Poena
545
Moja oprema  
Mobilni telefon
Huawei P30
Sta znaci ovo indukcione sa okvirom i bez okvira (Frame / Frameless), jel to samo dal ce hrana prljavstvina da se skuplja izmedju indukcine i radne ploce ili je u pitanju estetika ili neka zastita?

Gledam da pazarim Bosch ugradnu indukcionu pa me taj detalj buni Vecina pise bez okvira.

Imali smo jednu (sa ramom), a sada imamo drugu (bez rama).
Ipak je bolje sa ramom. Ram idealno legne na radnu ploču i ništa i ne može da se podvuče ispod. Kao kada biste ravan nož naslonili na ploču pod velikim uglom.

Mislim, nije ni bez rama problem. Naša ploča za kuvanje samo leži svojom težinom u otvoru u radnoj ploči. Nije učvršćena (neće ona nigde :p )
Kada bih baš da čistimo ivice, zavučem ruku odole pod ploču i časkom je izdignem da se počisti ispod rubova.

I ove framless imaju gumeni dihtung ispod ploče i ništa ne može da prođe dalje, ali se ipak do te gumice zavlači prljaštvina koja se vidi te ružno izgleda.

beter

Cenjen
Učlanjen(a)
31.12.2012
Poena
160
Ima li neko iskustvo koriscenja ekspres lonca na indukcionoj ploci?Po uputstvu lonca pise da se na pocetku pojaca na najvisi stepen grejanja,pa kada odreaguje radni ventil,smanji na najnizi.Da li isto vazi i za indukciju?Ukoliko ima 9 stupnjeva jacine,prvo na 9,pa onda na 1?Buni me jer je 1 bas slabo,hoce li to biti to?Nigde u uputstvu ne pise posebno nesto o radu na indukciji.Iskustva korisnika su mi dobrodosla.Hvala.

sava1979

Cenjen
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poena
160
Uglavnom citam pozitivna iskustva, sa gledista komfora. Da li neko zna da li ima uticaj na zdravlje coveka primenom istih?

nidza

Čuven
Učlanjen(a)
16.07.2004
Poena
555
Ništa negativno nije dokazano, a uzgred ne provodiš toliko vremena neposredno pored. Ne može ona ni mnogo da rasipa kad ima sa druge strane masivan prijemnik em zračenja.

sava1979

Cenjen
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poena
160
Mislim da nije problem direkto zracenje na coveka, vec na hranu koja se priprema.

5ar

Slavan
Učlanjen(a)
05.02.2007
Poena
320
Moja oprema  
Laptop
Dell Latitude 5590
Mobilni telefon
Redmi Note 11
Pristup internetu
  1. Kablovski internet

desp

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2002
Poena
985
Indukcioni rešo... biće dobar da se skuva kafa, čaj i za slične upotrebe.

nidza

Čuven
Učlanjen(a)
16.07.2004
Poena
555
Mislim da nije problem direkto zracenje na coveka, vec na hranu koja se priprema.

To ne treba da te brine, hrana je u faradejevom kavezu od lonca, a i da nije, nema šta u njoj da promeni EM zračenje. U svakom slučaju nikakve štetne stvari nisu ni u teoriji, ni u praksi dokazane.

Vrh Dno