Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Otvara li kod vas na Ikom sajtu vesti i informacije,nama uopste nece da otvori,zna li neko dali su zavrsili Barajevo sa uredjajima koja je sledeca teritorija.

@MCRadisha

2. Ako provajder, u ovom slucaju, napravi isto, onda korisnik moze zatraziti da se ispravi problem, da mu se daju neke olaksice, ali i da prekine ugovor bez ikakve naknade prema provajderu - opet oblik naknade stete.

Ako provajder ne izvršava ugovorenu obavezu ne mora ni da dođe do pričinjavanja štete korisniku ovaj može da raskine ugovor i nema obavezu da plati provajderu one preostale mesečne rate ako je ugovor sa ugovornom obavezom. Neizvršenje (neispunjenje) je razlog za raskid ugovora. Dozvoljen je raskid u slučaju potpunog neizvršenja, nije dozvoljen u slučaju neznatnog neizvršenja. Delimično izvršenje (za nas najinteresantnije - ima interneta, ali se prekida, loši pingovi itd.) je malo komplikovanija situacija pa je u ovom slučaju dozvoljen raskid ako onaj koji želi raskid (korisnik) nema interes za delimično izvršenje jer se time ne ostvaruje cilj ugovora.

Otvara li kod vas na Ikom sajtu vesti i informacije,nama uopste nece da otvori,zna li neko dali su zavrsili Barajevo sa uredjajima koja je sledeca teritorija.
Nemoj da klikneš direktno na link nego ga otvori u novom tabu.

Dođe danas lik monter i donese onaj cisco modem EPC3928...
Podpisao ugovor, jedino nisam uspeo da saznam kada će mi pustiti brzinu 60/4 ?
Na Moj Sbb portalu se sve vodi još uvek kao ikomov paket usluge interneta i tv-a, ali se vidi model novog modema...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ako provajder ne izvršava ugovorenu obavezu ne mora ni da dođe do pričinjavanja štete korisniku ovaj može da raskine ugovor i nema obavezu da plati provajderu one preostale mesečne rate ako je ugovor sa ugovornom obavezom. Neizvršenje (neispunjenje) je razlog za raskid ugovora. Dozvoljen je raskid u slučaju potpunog neizvršenja, nije dozvoljen u slučaju neznatnog neizvršenja. Delimično izvršenje (za nas najinteresantnije - ima interneta, ali se prekida, loši pingovi itd.) je malo komplikovanija situacija pa je u ovom slučaju dozvoljen raskid ako onaj koji želi raskid (korisnik) nema interes za delimično izvršenje jer se time ne ostvaruje cilj ugovora.
Normalno je da nesto ima oeriodicne prekide, ono sto bi se reklo "nije strasno". Ali, kada se to dogadja citav mesec ili vise, uz silna zvanja i "resavanja", moze se uciniti nesto gore od navedenog.
Steta je kad placas, a dobijas pa skoro nista.

Sent from my Huawei Honor 7 using Tapatalk

Poslednja izmena:
ja sam jos na Tel 2 paketu i na tabletu preko wifija poceo da puca net kako kliknem na novi tab ili youtube. Modem Ikomov CBN od pre neki mesec i ugovor na 1 god. Preko 2 telefona nisam primetio prekide....Bas sam mislio da im posaljem mail sa pitanjem ako potpisem novi ugovor da li dobijam novi modem/ruter i da li ce menjati kablove do cvorista, sto su i konstatovali njihovi serviseri,,,

Na Moj Sbb portalu se sve vodi još uvek kao ikomov paket usluge interneta i tv-a, ali se vidi model novog modema...

Koji paket si imao do sada ako nije tajna ?
Zasto si morao da potpišeš novi ugovor a nisu
ti pustili taj novi paket ?
Čisto da znak kada se budu najavili da dolaze da mi zamene postojeci Thomson modem
Hvala ti
[emoji6]

^^ Bio sam na Flat3 standars (50/2)
Prijavio se u utorak za prelazak na Sbb pakete, došao lik danas.
Iz neke posredničke firme koja ugrađuje opremu, nema puno informacija ili ne želi da ih podeli.
Dobio sam gore navedeni modem, i dobio par lista ugovora na kojima je Ikom logo a ostatak informacija u ugovoru je identičan Sbb-u, njhov logo i nazivi paketa...
Očekivao sam da će u toku dana pustiti brzinu za Duo net Gold ali to se nije desilo...
Ugovor na dve godine, prvih šest meseci stara cena, odnosno 2675 dinara..
Za sada toliko, javljam novosti, ali sobzirom da ide vikend teško da će biti promena.
Još jedan info, moj Sbb nalog je potpuno funkcionalan s'tim što su sve informacije sa naloga koji se vodi na Ikomu, i ne može se aktivirati skoro ništa od ponuđenih opcija sem online računa, verovatno dok me migriraju na Duo net paket...

Zar ne treba prvih 6 meseci da placas neku cenu od 990 din?!
Tako je navedeno na ikomovom sajtu za nove korisnike.

On nije "nov korisnik" jer je već bio u ikomu. Ovo ti je "specijalna" akcija za Ikom-ovce, pa ko se upeca, a po ovome vidimo da će sezona biti po njih dobra, dosta kapitalaca...

^^ Bio sam na Flat3 standars (50/2)
Prijavio se u utorak za prelazak na Sbb pakete, došao lik danas.
Iz neke posredničke firme koja ugrađuje opremu, nema puno informacija ili ne želi da ih podeli.
Dobio sam gore navedeni modem, i dobio par lista ugovora na kojima je Ikom logo a ostatak informacija u ugovoru je identičan Sbb-u, njhov logo i nazivi paketa...
Očekivao sam da će u toku dana pustiti brzinu za Duo net Gold ali to se nije desilo...
Ugovor na dve godine, prvih šest meseci stara cena, odnosno 2675 dinara..
Za sada toliko, javljam novosti, ali sobzirom da ide vikend teško da će biti promena.
Još jedan info, moj Sbb nalog je potpuno funkcionalan s'tim što su sve informacije sa naloga koji se vodi na Ikomu, i ne može se aktivirati skoro ništa od ponuđenih opcija sem online računa, verovatno dok me migriraju na Duo net paket...

Hvala za informacije , ja imam isti taj Flat 3 Standard i bas sam zadovoljan sa tim paketom ,
ranije sam imao Tel 4 ali nikada 125 brzinu pa sam promenio , ovaj najradije ne bih menjao ,
kako sada stvari stoje jer mislim da je to paket gde je ponuda / cena (po meni bar) sasvim korektna .

Da ne ulazim sto si presao na novi Ikom/SBB jer je mnogo skromnija ponuda iz mog ugla ...
Ja cu gledati da zadrzim ovaj paket koliko god budem mogao pod ovim uslovima .

Hvala jos jednom !
cheers

Poslednja izmena:
Pokusavam da pročitam komentare na Ikom FB stranici gde pokazuje da ih ima , ali uredno ne mogu da ih vidim kada odem na taj post ?
Ima li jos neko ovakav problem ? IMG_8556.JPG

Ни ја не могу да видим коментаре, као да их неко брише.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

@analiticar

Ovo je ponuda koja je aktuelna, šta će se dalje dešavati vreme će pokazati. Niko ne garantuje bolju ponudu u mesecima koji dolaze...
Elem, zašto sam se odlučio za potpisivanje ugovora.
Prvi i osnovni razlog je mogućnost da iskoristim benefite Superseta sobzirom da sam Telenor korisnik.
Drugi razlog, da se konačno rešim papirnih računa i iskoristim prednosti plaćanja računa Telenor Klik-om..
Postoji još jedan razlog a vezan je za mogućnost promene prebivališta u naredne 2 godine, pa da što pre završim sa ugovornom obavezom ....

Pošteno, svako ima svoju računicu, vidi se da si upoznat sa ponudom i uslovima i ti nisi problem. Problem je 95% Ikom populacije koji će blanko potpisati prelazak na Sbb-ovu sramotnu "ponudu"

^^ Slažem se u potpunosti, i najugroženiji su oni kojima se izbor svede na Telekom Adsl (Box paketi) ili KDS Ptt ... Namerno nisam naveo vDSl jer je to već ozbiljniji izbor i mogućnost da jednoga dana preraste u optiku...
Hint:
Kod mene na Ceraku su komšije koje žive u kućama, a ima ih dosta tek 2015 skinuli sa dvojnika... [emoji20]

Ja sam pokusao za VDSL pricali 15 minuta sa KC MTS ali traze da prvo odjavim telefon ISDN pa da onda provere liniju ,
nakon toga tek mogu da mi kazu dali je moguce tako nesto na mojoj lokaciji !
Posto je >1Km od centrale znam da nema sanse ni za 20 brzinu tako da stvari jako lose stoje :wall:

Alternativa dakle uzasna za sada ....

Posto sredinom avgusta treba da uzmem net + tv paket, bio sam ubedjen da je ikom nudio neki flat paket za cca 2000 dinara..
Bez digitalne a brzina (cini mi se) 20/2.. Sad vidim da nema tih akcija i da su paketi kao u sbb-u.. (naravno sbb sajt ne radi)
Koliko se secam taj paket je bio za 1 dinar prvih 6 meseci i mozda besplatna montaza..

Jel imate neki predlog koji paket odabrati i da li je ovaj ikomov duo net silver najpovoljniji.. prvih 6 meseci 990 a posle 2899..

Da budem iskren net 40/2 mi i ne igra ulogu.. moze i 20/2.. Vazno mi je samo da je neogranicen internet, da ima kvalitetnu vezu ( da ne puca).. tj. da je to kvalitetnu..
Pa ako imaju neki drugi provajderi, rado prihvatam savet..

Kakav je paket Fiber Duo Home Basic kod Exe Net-a..?

Mom drugaru od danas pise umesto IKOM Absolut solution i internet mu je 80/2, a isti paket kao i moj Flat 3. Udaljeni smo 500m :D

vidim ikom ima iste cene paketa kao i appello.. Samo sto appello nudi prvih 5 meseci po 1 dinar a ikom po 990.. Kakav je appello?

^ I kod mene pise vec par dana, al je brzina za sad ista, tj ona stara sa Tel5

Nebuloza sa telefona

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

Pozdrav ljudi,

Imam problem sa Ikom internetom, uzeo sam novi paket flet 3 extra i dobio sam cisco modem.
kada stavim da mi se nesto skida na torrerntu, posle 1min skidanja, pukne mi net.
i moram da rr modem, kako bih ponovo dobio signal.
testirao sam sa 2 razlicita rutera, isto se desava.

Da li neko zna kako da resim problem?
uglavnom javlja DNS da je los.

:wave:

Promeni dns na google, mada ako ti puca cesto net, nece ti zamena dns-a preterano puno pomoci, nego tehnicka podrska.

Kako si zadovoljan tim Cisco ruterom? Kakav je signal po stanu? Da li si mogao da biraš STB uređaj i kakva su iskustva? Hvala.

Pustiše juče Sbb duo net gold....

@MCRadisha

Rano je još uvek davati neku generalnu procenu.
Ono što mogu da kažem da sam primetio je bolji ping definitivno nego na starom Ikomovom Thomson THG570...
Ja sam insistirao da mi donesu modem, i zapao mi je ovaj uređaj...
E sada ono što sam ja uradio, jer koliko kapiram kod Sbb opreme može da se zaboravi na bridž...
- Ugasio WiFi njegov....
Lan 1 kablom direktno u komp...
Lan 2 kabl u svič- na svič nakačeni Apple Express koji daje wifi signal
I takođe na taj svič mi je prikačen LG tv lan kablom, jer u uglavnom gledam 4K sadržaj što na Yt, Netflix.... a to je jednostavno nemoguće gledati u tom kvalitetu preko wifi....

Poslednja izmena:
Je li moze da se izvuce skuplji paket po nizoj ceni nekako u prelasku sa Ikoma na SjBB? Hvala :)

Nazad
Vrh Dno