Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Preuzimanje ikoma od strane sbb-a ne uslovljava korisnike da predju na nove pakete već ostaju na postojećim.

Ondak kul, ako je tako nemam nista protiv. Ali nesto mi tu ne mirise da ce tako i ostati.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

I ono najvanzije, da li mogu ja (koji nisam vlasnik stana) da potpisem tj. da bude na moje ime?

Ugovor može biti na tvoje ime uz pismenu saglasnost vlasnika stana.

znaci sbb otpada, a ako i ikom to uslovljava onda i ikom otpada.. sto znaci da moram traziti druge provajdere.. Vlasnici su u Kanadi tako da nista od saglasnosti

Dilermo: Mislim da ce manje vise svi da ti to uslovaljavaju sto je i logicno.

Pa i nije ti neka reklama, bar za Tel korisnike, jer ti je ponuda ista (bezobrazno loša) kao na sajtu. Šta bi me nateralo da se obratim tebi, a ne direktno njma?

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

Pa nista bukvalno... Ovo ti je ono po sistemu APP (ako prodje prodje, on sebi neki bonuscic u dzep i milina ) :d

Preuzimanje ikoma od strane sbb-a ne uslovljava korisnike da predju na nove pakete već ostaju na postojećim.

Do prvog narednog povecanja brzina kada ce brzine biti podignute samo korisnicima SBB paketa a Ikomovci ce dobiti nista, uvodjenje novih Hd kanala ili samo novih kanala ce biti uglavnom samo na SBB-u dok na ikomu ostaje stara sema itd itd... Samo jeftini mali trikovi kojima ce naterati Ikom korisnike da predju na SBB uslove. Vec je pisao neko o slicnoj stvari koju je SBB radio, kupio je isto neku firmu (ne secam se koju vec) i kad je bilo sledece ubraznje neta od strane SBB-a dobili su svi koji su na SBB-u a ta cerka firma nista, kada su se ljudi pobunili zasto nisu i oni dobili, odgovor je bio da predju na SBB pakete. Tako da to kako SBB ne uslovljava korisnike da predju na njihove pakete je jedna lepa sarena laza umotana u sjajnu foliju

Poslednja izmena:
Da li na jednoj privatnoj kuci moze da se prikljuci vise novih clanova sbb odnosno ikoma, posto trenutno ja i brat delimo ikom koji se vodi na mene, al kad bi se on predstavio kao novi korisnik sbb a ja ugasio postojeci "ikom" da li bi mogli da uzmemo ugovor za 999 5 meseci...

Ako neko ima slicno iskustvo ili je pokusao ista slicno tipa raskid ugovora pa ponovni ugovor...

Сада када се зна да онима који неће да мењају пакете остаје оно што имају подсетим велике познаваоце који су ме нападали због мишљења и става (које сам покушао да им образложим) да ће тако бити.

@Martin @konan100 @Darko1290

Морам да вам кажем да ко добровољно не 'пређе' на СББ остаје уговор и пакет који је имао код ИКОМ а. Чак не би смели ни да мењају цену (евентуално за проценат инфлације).
Без обзира да ли је истекла уговорена обавеза, уговор за пакет, а тиме и цену важи и даље.
То с друге стране значи да нема више повећања брзине...

Сви ће прећи на новије пакете када буду бољи (услуга-цена).

Ok nema potrebe da se nastavljamo. Grešiš ali iz tvrdoglavosti ili zbog nepoznavanja toga o čemu pričaš ne želiš da prihatiš da nije onako kako ti misliš da će biti. No biće prilike da se uveriš da si pogrešio.

Nema šta ti da pristaneš ili ne - ugovorom je definisano da imaš mesec dana u slučaju bitne promene uslova korišćenja da raskineš ugovor. U slučaju da to ne učiniš u roku od mesec dana smatra se da si pristao na novoobjavljene uslove korišćenja i ti možeš da se okreneš naglavačke zakon je na njihovoj strani. Sve lepo piše samo treba da se pročita. Znači neće na silu da te prebace već će to da urade na finjaka.

Stvarno sto rece Darko mnogo si tvrdoglav i uporan u isterivanju neke svoje vizije bez obzira na realnost. Nadam se da si ucenik neke osnovne skole, to bi objasnilo mnogo toga :)

Уздравље момци и надам се да се не љутите....

Niko se ne ljuti. Samo si pokazao da si sujetan i iskompleksiran jer osećaš potrebu da dokažeš nekome da si bio u pravu, posle koliko meseci... A nisi u pravu i dalje.

Priča je bila o tome da li po ugovoru nešto mogu ili ne mogu. Naravno da mogu. To što su oni odabrali drugi način, da vas lošijom ponudom u smislu manje kanala, bez dodatnih sbb usluga itd nateraju sami da pređete je nešto sasvim drugo.

P.S. Kada me citiraš citiraj sve a ne samo deo koji ti odgovara da bi prikazao kako je tvoja priča ispravna. A nije naravno.

Ko sve ne posećuje ovaj forum, kriminalno.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Dilermo: Mislim da ce manje vise svi da ti to uslovaljavaju sto je i logicno.

Mislim da je logicno da podstanari imaju svoje racune. pa tako i stanodavac moze biti bezbedan
bar je tako u normalnim zemljama Ali sto prosto kada moze komplikovano :)

Ikom-u sam poslao mail da vidim sta ce odgovoriti.. nisu rekli da ne moze, vec da im posaljem adresu da provere mogucnost.. videcemo sta ce dale biti..

Сада када се зна да онима који неће да мењају пакете остаје оно што имају подсетим велике познаваоце који су ме нападали због мишљења и става (које сам покушао да им образложим) да ће тако бити.

@Martin @konan100 @Darko1290

Уздравље момци и надам се да се не љутите....

Zašto bih se ljutio što neko ne pravi razliku između neće i ne može...

I dalje stojim iza onog što sam rekao tj. da zakonski mogu da urade to o čemu sam pričao, kao što će naposletku i da urade, samo je pitanje odmah i na silu ili na malo dužem periodu i na finjaka...

Sada sam zvao SBB. Postoje 3 opcije za Ikomovce. Prva je da ostanemo na Ikomu i placamo ovo isto kao i do sada. Druga je da se uzmu ovi paketi sto ikom nudi na sajtu, powered by SBB sto mi apsolutno nema smisla, a treca opcija po meni i najbolja je ako je UO sa Ikomom istekao, mozemo preci na SBB kao novi korisnici. To znaci da gledamo one cene na ikom sajtu.
E sad, ja sam gledao konkretno Trio Gold. Na sajtu stoji da je prvih 6 meseci cena 990 to je cena kablovske. Zatim, narednih 6 meseci bi placao kablovsku + internet, a tek po iteku tih 6+6 meseci krece da se placa i telefon, tj full paket.
Meni je ovo dobra ponuda iskreno. Da napomenem, UO mora biti na 2 godine da bi se ostvarili ovi popusti. Kada se sve izracuna sa trenutnim placanjem ikoma i oove SBB akcije, ustedeo bih nekih 3-4k.

E da, jos jedna informacija. Od 1og ce poceti da zovu Ikom korisnike i nuditi pakete.

Poslednja izmena:
E sad, ja sam gledao konkretno Trio Gold. Na sajtu stoji da je prvih 6 meseci cena 990 to je cena kablovske. Zatim, narednih 6 meseci bi placao kablovsku + internet, a tek po iteku tih 6+6 meseci krece da se placa i telefon, tj full paket.
Meni je ovo dobra ponuda iskreno. Da napomenem, UO mora biti na 2 godine da bi se ostvarili ovi popusti. Kada se sve izracuna sa trenutnim placanjem ikoma i oove SBB akcije, ustedeo bih nekih 3-4k.

Veća ušteda je ako prvih 6 meseci ne plaćas ništa s obzirom da je crna telefonije 390din/mes

Pa kako to da se izvede. Nisam video na sajtu ?

Ja imam nešto bolju ponudu s obzirom da radim na terenu. Ako si raskinuo ugovor sa Ikomom lako je izvodljivo.

Pa kako to da se izvede. Nisam video na sajtu ?

Moj savet ti je da cekas do decembra da se strpis... nacuo sam nesto da ce do kraja godine kompletna Ikomova infrastruktura biti integrisana u SBB-ovu pa ce sigurno i ponude biti bolje ne bi li im ostalo sto vise korisnika. A taman valjda ce se nesto iskristalisati na polju MTS optika pa ce i biti nekog izbora a ne samo monopola ;)

Sada sam zvao SBB. Postoje 3 opcije za Ikomovce. Prva je da ostanemo na Ikomu i placamo ovo isto kao i do sada. Druga je da se uzmu ovi paketi sto ikom nudi na sajtu, powered by SBB sto mi apsolutno nema smisla, a treca opcija po meni i najbolja je ako je UO sa Ikomom istekao, mozemo preci na SBB kao novi korisnici. To znaci da gledamo one cene na ikom sajtu.

Ja godinama nemam UO prema IKOM-u i to sam SBB-u i napomenuo, ali su mi rekli da svejedno ne mogu imati status novog korisnika. Meni su ponudili dve opcije: da potpisem UO na 24 meseca i prvih sest meseci placam koliko sam do sada placao Flat 3 standard ili da potpisem UO na 12 meseci i odmah placam punu cenu paketa.

Nemam pojma, ako ti nesto znaci sa nekom Sofijom sam pricao i ona mi je rekla te 3 opcije.

Ma verujem ti, nego ocigledno daju razlicite informacije. Jos mi rekli kako nema problema da odmah odaberem paket koji zelim i potpisem ugovor, kako cu dobiti brzi internet, ali kako ce napredne tv usluge moci da budu realizovane tek kad prebace celu zgradu. A za izbor dekodera i modema, kao, sad se nece menjati nista, zadrzavam IKOM-ovu opremu, a kad bude zamena, nema problema, moci ce da se bira i da dobijem sta mi treba.

Pitao sam neke radnike Ikoma koji su došli da mi nešto poprave, hoće li SBB da menja ovu mrežu koja visi sa krovova zgrada i razvaljena je po hodnicima, pre nego što pređemo na SBB, i šta to znači integracija mreže. Na žalost dobio sam odgovor da se apsolutno ništa neće menjati, u početku su kao mislili da rade neke promene, međutim, odustalo se od toga i sve ostaje apsolutno isto, naravno uz veću cenu.
Jedva čekam da Telekom razvuče optičke kablove, eno svuda po Zemunu rade, i u blizini moje zgrade su postavljali, pa da vidim šta će oni da nam ponude.

Ne znam dali se jos negde zabavljaju petkom . ali izgleda da kod mene u kraju nesto rade sa internetom :type:

AE.jpg

Pitao sam neke radnike Ikoma koji su došli da mi nešto poprave, hoće li SBB da menja ovu mrežu koja visi sa krovova zgrada i razvaljena je po hodnicima, pre nego što pređemo na SBB, i šta to znači integracija mreže. Na žalost dobio sam odgovor da se apsolutno ništa neće menjati, u početku su kao mislili da rade neke promene, međutim, odustalo se od toga i sve ostaje apsolutno isto, naravno uz veću cenu.
Jedva čekam da Telekom razvuče optičke kablove, eno svuda po Zemunu rade, i u blizini moje zgrade su postavljali, pa da vidim šta će oni da nam ponude.

Glavni problem je tu sto veruj mi da ti radnici koji su ti bili na gajbi manje znaju od tebe i nas ovde.. Veruj mi... Saradnja izmedju uprave (menadzmenta IKoma)i terenaca je uvek bila nikakva, a pogotovo sad od kad ih je uzeo SBB mogu samo da zamislim koji je zbun...
Evo ti prost primer da ne pricam dzabe: Kad sam prelazio sa Flat5 na Tel5 uzeo sam tel samo zbog jos brzeg neta, i tad je tipa bilo Flat 5 125mbit a Tel je bio 150 ili cak mozda odmah 200 nije ni vazno. Uglavnom dolazi terenac, donosi mi telefon da instalira i sve to, i krecemo spiku i ja mu kazem sto sam uzeo Tel da mi ni ne treba i sta ti ja znam, kad on car meni kaze "ma da breee,zbog net-a sad ces da imas 125mbita" ja mu kazem druze vec imam toliko idem na 150, kaze burazar ne mouce, ja rekoh proveri.. Onda je on zvao nekog, i Bog zna kako se izgranjavao sta oni nude a da on ni ne zna.. Toliko o njima dok su bili Ikom, a tek sad od kad su ih ovi uzeli, pa ja verujem da ovi sto rade na Cukarici ne znaju sta pricaju ovi koji rade u Rakovici a kamoli sta ce biti sa infrastrukturom i slicno... Recimo ja sam cuo pricu, da ce do kraja godine da se Ikom totalno infrastrukturom integrise u SBB a to znaci kompletna promena infrastrukture. Znaci totalno kontra prica od ove sto su tebi rekli... Ali slazem se, nadam se da ce do tad MTS da uradi nesto po pitanju optike ili bar malo da odmakne sa ove mrtve tacke ne bi li dobili bar neki izbor kakav takav.

@ 10-20-30: Kod mene sve ok

Ja imam nešto bolju ponudu s obzirom da radim na terenu. Ako si raskinuo ugovor sa Ikomom lako je izvodljivo.

Evo i ja imam super ponudu za tvoje sefove https://forum.benchmark.rs/showthre...ansformacije&p=5174283&viewfull=1#post5174283.

Slobodno im pokazi postove i uputi ih na forum. Unapred zahvalan :)

Poslednja izmena:

Gde razvlače optiku? Kod mene u M Bursać raskopano al stoji žuta traka "prirodni gas" ili tako nešto. Daj bože da bude alternativa, već par dana komuniciram sa SBB jer iz Ikoma nisu znali šta sa mi odgovore, a sa Tel3 paketa bez ugovorne obaveze mogu samo na trio gold sa UO i jedina nagrada za vezivanje na 2 godine je 6 meseci Ikom cena paketa! U jednom periodu nema SBB kablovske jer nije prebačen sistem na SBB. Kriminal.
Ni meni niko od 3-4 različite osobe sa kojima sam kontaktirao nije rekao da me tretiraju kao novog korisnika jer nemam UO sa ikomom. Nadam se da će da prodaju targo telekom uskoro ili MTS Optika, ovo je jadno šta se dešava.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gde razvlače optiku? Kod mene u M Bursać raskopano ...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Evo sad bio napolju po naselju Sava Kovacevic i vidim njih petorica sa ID karticama zvone po ulazima da se dogovaraju. Ja pitao kaze jedan da je optika u pitanju. Mozda je to to sto kopaju svuda okolo po ulicama.

Jel ima neki link ka njihovim cenama i uslugama?

Poslednja izmena:
Videćemo, daj bože. Nada poslednja umire.. Hvala za info.

Na konto Dorcolaca - vi bar imate lep pogled sa prozora..........na Zemun :D

međutim, odustalo se od toga i sve ostaje apsolutno isto, naravno uz veću cenu.

Kako uz vecu cenu?
Ja i dalje placam isto FLAT 3 i ne nameravam da ga menjam.

Sad samo dolazimo do neceg drugog. Ljudi su ovde stalno pljuvali po IKOM-u sto nema HD kanale. Evo im sad, neka uzmu SBB powered by IKOM i imace HD kanale, ali je caka sto ce cena skociti pa bas i nisu odusevljeni da predju :). Zato IKOM i nije mnogo ulagao u HD kanale jer je znao da ljudi vise vole nize cene nego moderniju uslugu koja dodatno kosta.

Sto se tice Telekomove optke, dzaba sve to kad nemaju SK.
Ja sam dobio Orionovu ponudu za optiku ali sam se zahvalio. Nemaju SK.

ikom-ovci danas odgovorli.. kazu mora ovlascenje vlasnika stana i njegova licna karta... naci da sbb i ikom otpadaju

je ima neko preporuku za internet?
Da kazemo da je stabilost prioritet.. Ne treba mi fiksni a tv moze a i ne mora... Ali ono najvaznije, da moze bez ovlscenja vlasnika stana (posto su u inostranstvu),,

Nazad
Vrh Dno