Informer...

Možeš da raskineš UO bez penala samo ako je došlo do povrede ugovora i to ako su nastale promene nepovoljnije po tebe, u smislu povećanja cene ili smanjenje isporučene usluge (npr. ukidanje određenih kanala). Samo zato što je tebi dunulo tako - nije dovoljan razlog za raskid. Ako dođe do povrede ugovora i korisnik iskoristo to da raskine UO, u tom slučaju pružaoc usluge nema nikakva prava na nadoknadu. Ništa se po ovom pitanju nije promenilo u zakonu, a ovaj članak jedino govori da pružaoc usluge nema osnova ni za nikakva potraživanja koja bi nastala nakon raskida ugovora, što je i do sada važilo.
Oni su samo preneli vest, banalizujes, al to ti mozda i u opisu posla(mislim van foruma).
Znam ja odlicno i mozda bolje od tebe sto si napisao, ali ovo je nesto novo, a imas obrazlozenje Ministarstva za telekomunikacije, dakle nije Informer doneo predudu vec Đinistarstvo nadlezno za te stvari, koje su OBAVEZUJUCE i gde SBB(i bilo koji operater) NEMA pravo na zalbu, to samo ako si citao tekst si mogao videti, ti ga nisi citao vec ti najbitnije bilo da procitas prvu rec u linku(informer) i odmah si doneo zakljucak(pogresan naravno).
Do juce je bas vazilo to kao pravilo sto si naveo medjutim izgleda da je Ministarstvo resilo da ne bude vise kradje gradjana tj potrosaca, svaka im cast na tome da se neka Vlada seti da zastiti potrosace.
Verujem da sam ti linkovao sa sajta N1 da bi bilo OK?
Elem, da si citao tekst video bi da je naplata tih "neiskoriscenih" meseci od strane operatera protiv zakonita i naveli su clanove i tacke zakona koje se krse a tu spada i naplata tih para a da nisu imali finansijski gubitak.
Procitaj, opusti se, manje mrznje i predrasuda.
Sve je po zakonu kako kaze Ministarstvo sto dokazuje i naredba bez prava zalbe koja je ponavljam o b a v e z u j u c a za operatere u ovom slucaju SBB.
Drugo, neko rece to ce dovesti do ukidanja promocija, mozda, mada licno ne verujem, ali jel shvatate da operateri krse zakon time sto naplacuju nesto sto nisu isporucili i gde nemaju nikakav finansijski gubitak.
To sto mislite da je izgubljeno u ovom konkretnom slucaju 20 meseci, nista oni nisu izgubili jer nisu nista ni isporucili korisniku.