Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Meni ocajno sporo ucitava i Youtube (video nekad i radi, ali npr. ne ucitava thumbnails od videa, nekad ne mogu ni da otvorim video) i Mape i nekad google search... Pokusavam da sve uhvatim na videu, ali jednostavno ne mogu da predvidim kad ce tako nesto da se desi. Nekad po dan/dva sve radi besprekorno, i onda dno radi nekih sat vremena i vrati se na normalu.

Meni ocajno sporo ucitava i Youtube (video nekad i radi, ali npr. ne ucitava thumbnails od videa, nekad ne mogu ni da otvorim video) i Mape i nekad google search... Pokusavam da sve uhvatim na videu, ali jednostavno ne mogu da predvidim kad ce tako nesto da se desi. Nekad po dan/dva sve radi besprekorno, i onda dno radi nekih sat vremena i vrati se na normalu.

Meni google mape rade ocajno na Ikomu poslednjih mesec dana.

Je l' vi njima to prijavljujete?

Ja nisam prijavio. Vec znam kakav cu odgovor dobiti od njih. Spremam video, pa cu da uploadujem i da im posaljem link, pa da vidim onda kakav cu odgovor onda dobiti.

Kada god bi' prijavio neki problem, meni su dolazili istog dana ili najkasnije sutradan i rešavali problem na keca. Tražio sam galvanski izolator zbog nekog napona na širmu, stavili su ga. Imao sam smetnje na pojedinim kanalima, došli, merili signal, izmenjali neke konektore i splitere - rešili stvar.

Sada sam im prijavio i to da EPG nema dobar enkoding, tj da se naša slova ne prikazuju kako treba na smart TV-u sa CA modulom - pribeležili su primedbu i rekli mi da rade na rešavanju tog problema, te da se uskoro može očekivati rešenje. Ruku na srce, ovakvu tehničku podršku danas malo ko ima.

E, sad - kako kaže ona stara, na muci se poznaju junaci. Ne znam kakvi su kada su problemi ozbiljniji.

Znaci, uglavnom si imao probleme sa TV signalom. Ja kad god sam zvao u vezi bilo kakvog problema sa internetom, uvek se na kraju zavrsi da nije do njih vec da je problem moj ruter ili da imam virus/malware, ili nesto trece... Ovaj problem sa ucitavanje stranica/videa na YT sam testirao na nekoliko browsera (Chrome, IE, Firefox, Opera, Vivaldi), a potom i na nekoliko VM (Linux, Mac OS X, Windows 7/10) plus na netbook.

Naravno, moguce je da je do mog rutera ali i to mogu veoma lako da proverim. S obzirom da se ovde javilo jos nekoliko ljudi, pretpostavljam da nije do mog rutera...

Znaci, uglavnom si imao probleme sa TV signalom. Ja kad god sam zvao u vezi bilo kakvog problema sa internetom, uvek se na kraju zavrsi da nije do njih vec da je problem moj ruter ili da imam virus/malware, ili nesto trece... Ovaj problem sa ucitavanje stranica/videa na YT sam testirao na nekoliko browsera (Chrome, IE, Firefox, Opera, Vivaldi), a potom i na nekoliko VM (Linux, Mac OS X, Windows 7/10) plus na netbook.

Naravno, moguce je da je do mog rutera ali i to mogu veoma lako da proverim. S obzirom da se ovde javilo jos nekoliko ljudi, pretpostavljam da nije do mog rutera...
Pa, sa internetom do sada nisam imao problema. Bio u prekidu juče nekih pola sata. Zvao sam ih i rekli su mi da će doći uskoro, posle 5 minuta je već sve bilo ok.

Inače, činjenica je da su im operateri koji se javljaju na telefon (kao i svuda) tehnički jako slabo potkovani, ali zato ekipa brzo izlazi na teren i rešava svaki problem, samo da ove na telefonu ubediš da napišu radni nalog.

Ovo što ti kaže Voyager može biti razlog - ja uvek koristim neke javde DNS-ove (npr Google).

I to sam zaboravio da napomenem, koristio sam skoro dve nedelje Google DNS, sve je ucitavalo odlicno jedno 10 dana i taman sam mislio da je ipak do njihovog DNS, i onda mi se desi isti problem. I od tada se vrati' na njihov DNS... Kao sto sam rekao, prodje i nedelju dana i sve radi ok i onda neko vreme zeza pa se sve vrati na normalu. Nekad cak ucita sve lepo ako F5 nekoliko puta.

Da li si probao da preskocis ruter?
Izbaci ruter, ukljuci kabl direktno u kompjuter i vidi kako se ponasa.

Probleme na kompjuteru treba resavati uvek od najjednostavnijih resenja :)

Poslednja izmena:
Nisam, jer je ostalim ukucanima potreban internet... Ali probacu sutra nekoliko sati, opet mi to nista ne znaci, jer evo npr. danas nisam imao nikakvih problema sa otvaranjem...

Poslednja izmena:
Kol'ko znam ovo je nova (povoljnija) ponuda. Ranije su dobijali 6 meseci fraj samo već postojeći korisnici njihove televizije ako uzmu i internet. Novi-novi korisnici su dobijali besplatno priključenje i (samo) 3 meseca fraj. Po ovome ispada da priključna taksa i 6 meseci Flet2 (TV + Internet 10/1 Mbps) za 100 RSD sada važi i za nove korisnike.

Bilo je za 0 dinara ako uzmeš Internet Flat2 i onda ne plaćaš ni TV prvih tri, a kasnije i šest meseci (tako nekako). Ne sećam se baš da je bilo akcije samo za televiziju.

Bilo 6 meseci 0 RSD, ali samo za postojeće korisnike televizije (kao da promovišu kablovski internet), za nove korisnike su davali samo 3 meseca. Sada može i za nove 6 meseci, ali košta 100 RSD (što i nije neka bitna cifra).

Ok, očigledno je da je i u julu 2014, bila bilo kakva akcija za nove korisnike. Ali samo za tv. Me interesuje

Kakva su vasa iskustva sa Ikom-om sto se tice brzine uvodjenja interneta? Ja sam korisnik njihove kablovske tipa 5 godina, i sad kad sam zvao da mi uvedu Flat 4 paket kazu da cekam do Marta meseca, da li je moguce da su toliko spori?

Bilo je za 0 dinara ako uzmeš Internet Flat2 i onda ne plaćaš ni TV prvih tri, a kasnije i šest meseci (tako nekako). Ne sećam se baš da je bilo akcije samo za televiziju.

Ne mogu da nadjem nigde, info, poskidali su na sajtu. Ali potrudiću se da pronadjem, da ih ne optužujem bezveze , tj bez pokrića.

Kakva su vasa iskustva sa Ikom-om sto se tice brzine uvodjenja interneta? Ja sam korisnik njihove kablovske tipa 5 godina, i sad kad sam zvao da mi uvedu Flat 4 paket kazu da cekam do Marta meseca, da li je moguce da su toliko spori?

Pa i nije toliko sporo, ovaj mesec ima 28 dana a i praznik je tako da je to sve skupa oko sedam radnih dana.

Ajde jedno pitanje za vas iskusnije ikomaše. Za par matoraca, stariji ljude, od kojih jedno ume i da koristi laptop sa wifi internetom u smislu provere email-a i surfovanja (to je to od tehničke pismenosti) a drugo u životu nije videlo ništa naprednije od analogne tv, da li bi preporučili uvođenje ikom paketa (npr flat2, vidim da je oko 2000 dinara sa 10mbps internetom)?
Koriste se dva crt tv-a, nije u planu nikakvo trošenje para na noviji lcd ili tako nešto. To znači da bi za digitalnu ikom tv trebalo da se koristi risiver (muka sa žongliranjem daljinskim :wall: ). Da li imaju uslugu kao sbb kuća (dodatni risiver za neku sitnu naknadu)?
Kakva je ponuda na analognoj tv? Napominjem da prelaze sa SBB mreže pa me zanima kakve su razlike u osnovnoj ponudi analogne tv (ako bi se odlučili za analogni TV signal preko ikom + neki adsl od npr. telekoma)?
Kakav uređaj za net daje ikom i imaju li neku opciju wifi uređaja koju dele ili je pravljenje wireless mreže prepušteno korisniku?
Lokacija je Vračar, ako je to bitno (česti prekidi bi izludeli i njih a i mene kao osobu koju bi zvali čim nešto ne funkcioniše).

Inače, malopre sam čitao te ikom ugovore. Prvo, nisam siguran da li je čl.21 pravno održiv a drugo, on se odnosi na ugovore koji su sklopljeni u okviru promotivne ponude. Ko ne uzme neku takvu ponudu (6 meseci dž pretplata i slično), može da raskine ugovor i ranije.
Kod sbb je sistem drugačiji: naplate ti razliku do pune cene usluge od dana sklapanja ugovora do dana raskida. Nekako mi se čini da ne postoji pravna mogućnost da u ugovoru stoji da se ugovor ne može raskinuti od strane korisnika.

Razliku mozes i sam da pogledas.
Odes na SBB-ov sajt pa na IKOM-ov sajt pa uporedjuj :)
Ne daju wifi ruter, moras sam da ga kupis.
Zaborvio sam kako ide oko dodatnog risivera, neko ce ti ovde to vec objasniti.
FLAT 2 je solidan paket a ti sam moras proceniti da li ti se isplati i koliko bi se koristio.
Sto se tice pravne odrzivosti. Izlazak na rociste po zvanicnom cenovniku advokata je 18.000 din. Nesto sumnjam da ti se isplati da se upustas u pravnu bitku zbog 200 ili 300€ :)

Poslednja izmena:
Kod mene na Vračaru isto sve OK. Do duše, nisam u Južnom bulevaru. :)

Veceras muku mucim sa konektovanjem na jedan Team speak server. Nece 30-60 min, pa hoce na 5 min i tako u krug. Probao i preko vhost i preko IP-a. Ne prolazi tracert (stigne do nekog sbb servera i dalje nece). Svima ostalima radi (telekomovci, stranci). Ima li neko neki predlog? Ako ih budem zvao kako da reklamiram to radi pa ne radi (samo meni)? :)

A ostalo radi normalno?
Problem je samo sa tim serverom ili generalno imas problema sa konekcijom?

Da ostalo radi normalno. I zanimljivo tokom dana i posle ponoci se konektuje bez problema na isti. Problem traje od ~17-24h samo meni.

Presao na Ikom, sljaka sve ok

Vrh Dno