Znači zato nestaje signal svaki čas! :d
:S: Iz'nem ti ja takvu normalu. Sada sam sasvim siguran da nema šanse da menjam xDSL za kabl, pogotovo ne Ikomov. :crash:Desi se ponekad ispad al to je u granicama normale.
Od kad je to SBB sinonim za kvalitet? U zgradi gde ja radim, nisu u stanju da nađu ni svoju razvodnu kutiju, zbog toga nisu u stanju da reše problem i to ti je to što se njih tiče.Bar da ih SBB kupi pa da uzivamo.
:S: Iz'nem ti ja takvu normalu. Sada sam sasvim siguran da nema šanse da menjam xDSL za kabl, pogotovo ne Ikomov. :crash:
Imaju sreće što na Brdu nema dovoljno slobodnih parica za te zgrade. BTW mislim da svi čak u zgradi imaju ikom jer telekonj neće da dotera taj tu vod, izem li ga šta već. Pa postala normala do koje ne udaram PCDao bih ja svih 10mbita za telekomovih 5mbita al nemaaaa. . .
![]()
:S: Iz'nem ti ja takvu normalu. Sada sam sasvim siguran da nema šanse da menjam xDSL za kabl, pogotovo ne Ikomov. :crash:
ali generalno Kabl Vs ADSL bar sto se mene tice, odgovor je kristalno jasan
Kao neko ko je presao sa upravo Telekomovog ADSL-a na Ikomov kabl, veruuuuj mi da bi se pokajao za plafon 3 meseca, i brze bolje vratio Ikomu
Pazi, ja sam bio na ADSL-u, prvo kod SezamPro-a, pa kod Telekoma, pa sam sad na kablu kod Ikoma... I realno kabl je bar 3x bolji i stabilnije radi sa neuporedivo manje prekida nego sto sam imao na ADSL-u... Kod Telekoma je jos i djene djene radio ADSL kako treba, mada su mi i oni zadnjih par meseci pre raskida ugovora radili katastrofa (sto je razlog sto sam i batalio ADSL), a o Sezam Prou necu ni da pricam...
Ikom ima ispade tu i tamo sa prekidima, i odnos DL-UP-a je kriminalan, kablovska takodje nije ni priblizno kao sto bi trebala, ali generalno Kabl Vs ADSL bar sto se mene tice, odgovor je kristalno jasan
Ne verujem ti.Kao neko ko je presao sa upravo Telekomovog ADSL-a na Ikomov kabl, veruuuuj mi da bi se pokajao za plafon 3 meseca, i brze bolje vratio Ikomu![]()
Pazi, ja sam na ADSL-u, prvo bio kod YUBC-a, pa kod BeotelNet-a, pa kod Euneta. Za poslednjih 8 godina mislim da ukupno nisam imao 8 prekida! Al' kad kažem prekida, mislim bukvalno... ispuštanja ADSL linka. Čuo sam da neki imaju problema sa ADSL-om, al' ja nisam jedan od tih. Blizu mi je istureni stepen i imam dobru instalaciju u zgradi, a i do zgrade vod ide kroz zemlju.Pazi, ja sam bio na ADSL-u, prvo kod SezamPro-a, pa kod Telekoma, pa sam sad na kablu kod Ikoma... I realno kabl je bar 3x bolji i stabilnije radi sa neuporedivo manje prekida nego sto sam imao na ADSL-u...
Kabl je jeftiniji/brži, a po pouzdanosti mnogo lošiji.Ikom ima ispade tu i tamo sa prekidima, i odnos DL-UP-a je kriminalan, kablovska takodje nije ni priblizno kao sto bi trebala, ali generalno Kabl Vs ADSL bar sto se mene tice, odgovor je kristalno jasan
Ne verujem ti.
Sva kablovska čvorišta su vezana za "zajedničku struju" po nekim zgradama i nemaju svoje UPS-ove niti agregate. U tom pogledu je Telekomova infrastruktura za kablovsku "televizija u boji".![]()
Ja imam odnos 50:1, tj 100 Mbit DL i 2 Mbit UL
Enivej... pored svega, meni je i dalje IKOM mnogo bolja solucija. Preko ADSL-a sam imao maksimalnu brzinu od 4 Mbps, pošto je parica užasno loša.
Individualno gledano, kod mene je ADSL neuporedivo bolji od bilo kod kabla (imam u zgradi i Ikom i PTT) i tu nema dalje.@Magick: Ja nemam sve podatke daleko od toga, al individualno gledano kod mene je Ikom neuporedivo bolji i od Sezam Pro-a i od Telekoma tj konrektno od ADSL-a i tu nema dalje![]()
Znam kako mi radio ADSl znam kako radi kabl kod komšija i mojih matoraca, i licno meni je ADSL, kao sto rekoh, 300x bolji. :smoke:Znam kako mi je radio ADSl znam kako mi radi kabl, i licno meni je kabl kao sto rekoh 3x bolji![]()
Nije ti ni brzina ok, treba da ti je upload 1Mbit/s.
Da li neko može da mi potvrdi da li se prilikom prelaska na FLAT 2 na FLAT 3/4/5 plaća instalaciona taksa za digitalnu i IKOM telefon?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari