Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

:D cela ova tema od samog početka ispade reklama za IKOM... i ladno niko to nije provalio, kao vidi niske cene i tako...

Što se tiče uploada, to što rade nije pošteno, tehnički njima je potpuno sve jedno koliki će odnos biti između downloada i uploada, jednostavno prostim rečnikom objašnjeno, imate jedan kanal koji čine zbir download i upload i potpuno je sve jedno u kom odnosu ćete ga podeliti. Međutim ako bi Vam dali 50:50 ili inače visok upload Vi bi mogli i da hostujete i da se igrate raznih drugih "igara" i slično. Putem wifi tehnologije možete da delite svoj priključak sa kime hoćete bez da oni išta smeju da dokazuju. Ali sve to ako imate upload, jer download ne može da radi bez povratnih informacija koje se šalju putem uploada. E sada to je koren svega jer nije Vam neophodan visok upload da bi funkcionisao visok download pošto su povratne informacije male, međutim često se dogodi da dođe do zagušenja koje zaustavi i download. Neke od aplikacija na sistemu žele da komuniciraju putem interneta baš u trenutku dok Vi nešto sebi drugo downloadujete ili možda neki materijal šerujete na ovaj ili onaj način... i kvrc... dođe do zaglavljenja, zagušenja i onda malo ide, malo ne ide.
Znači dok je kolega vršio testiranje možda je neka aplikacija vršila svoju komunikaciju pa zauzela taj deo kanala koji nedostaje i zato se ne vidi celokupna veličina. Inače tu ne varaju, bar ne u poslednje vreme daju ono što naplate, međutim osnovni problem je monopol koji su dodatno unapredili onim udruživanjem kablovskih operatera pre koju godinu... sad drugi ponuđači koji možda imaju kvalitetniju ponodu nemaju računa da ulaze na deo tržišta na kome se Vi nalazite...
Inače nikada mi IKOM nije umanjio račun za vreme za koje nije radio internet iako sam to i tražio od njih i na to imao pravo... ostaje samo tužba, pa sad koliko se ona isplati... eto to im je računica.
A taj telefon je priča za sebe, kao prvo koga god zanima treba da zna da niko ne može da Vas zove na taj broj ako nije u internoj mreži, znači jednostavno sa 011 ne možete primati pozive na taj telefon, a možete zvati i ti pozivi se naplaćuju posebno. A sve vreme pričaju (neku godinu unazad) kako su navodno zatražili da im se dodeli pozivni broj... i još ga nisu dobili... pa koliko se to čeka na pozivni broj?

Dobro je da si ti otvorio nalog i otvorio svima nama oci, sta bi mi bez tebe... Ne znam da li si primetio, ali si se registrovao na benchmark forum, gde veoma mali procenat ne zna ono sto si ti napisao. Ne branim IKOM, niti ga reklamiram. Citam ovu temu odavno (iako sam samo 2 godine korisnik njihovog interneta), veliki deo ljudi ovde ima problema sa pucanjem i losim internetom (sto DL, sto UL, sto ping), ali moram da primetim da je to uglavnom na Dorcolu/Zemunu/Cuk.Padini. Nekoliko puta sam na ovoj temi video da je ljudima bilo odobreno umanjenje racuna. Stvarno sam imao jako malo problema, da li mi je bio u prekidu kada je i svima bio u prekidu pre neki dan? Da! Ali to mi se bukvalno desilo u toku 2 godine, jedno 3 puta, plus jednom kada mi je crkao modem i kada sam bio bez interneta 3 dana, ali to je delom moja krivica i krivica "supervizora" koji me je zavlacio.

Ne razumem pljuvanje koje dolazi od ljudi koji za dzaba imaju ovaj telefon (videh nekoliko puta na ovoj temi), imas ga za dzaba, to da li ces da ga koristis ili ne, na tebi je odluka. Meni je odlicno sto imam 30min. i pozive prema inostranstvu po jeftinijim tarifama, kome ne odgovaraju cene, ima skype ili milion drugih VOIP resenja. Da li bih ikada uzeo njihov telefon da ga nemam za dzaba u paketu? Ne, Nikada... A za tvoju informaciju IKOM je dobio 011 numeraciju, od 4200000 - 4209999. To nije njihova krivica sto su ga dobili tek pre neki mesec, vec RATELa, zali se njima.

Poslednja izmena:
Ne znam da li je neko primetio da je od početka nemira u Bosni, kanal OBN stalno kodiran, da li je moguće da je Ikom kodirao kanal po nalogu nekog sa vrha, pa ne bi valjda oni to radili:D

Meni već danima u Zemunu radi ekstra, naročito otkad sam postavio novi ruter tp-link 1043nd.

Svaka cast, meni ortak ima isto 100 Mbit/s paket ali nema sile da ga natera da ide preko 50 :D

Svaka cast, meni ortak ima isto 100 Mbit/s paket ali nema sile da ga natera da ide preko 50 :D

Nije ni meni pa sam zvao Ikom da posalju nekoga da vidi o čemu se radi. Tip je resetovao modem (ima jedno dugmence koje se pritisne čačkalicom), i od tada mi radi kako treba. Takođe, rekao mi je da kupim novi ruter, uzeo sam ovaj TP Link 1043 nd, jeste da košta malo više ali vredi zaista i sada imam maksimalnu brzinu i na wifi. Ostao mi je stari ruter TP Link 741, prodao bih ga ako je neko zainteresovan.

Puče mrtvo puvalo pre 10min (Trošarina).

Puce komsija puce. A sve linije zauzete. Izgleda da je malo sire podrucije na kome je prslo:)

To in je manir u poslednje vreme. Net im pukne, besni korisnici zablokiraju linije, a snajke u kol centru izvuku strujni kabl tel.centrale iz štekera, nastave da štrikaju klot-frket i pijuckaju kafu.

Za do sat vremena popravice tako mi rece snajka :) ceo vozd nema neta..

I dalje bez konekcije, voždovac. Produžila snajka taj sat

Resetuj modem. Nekad nakon kvara na mreži mora da se resetuje modem.

Od 17h, kada sam dosao kuci, na Vozdovcu net radi bez problema.

Блок 70a не ради интернет.
Proradio posle minut od postavljanja posta. :)

Poslednja izmena:
Da li neko ima iskustva sa prebacivanjem Ikom priključka sa jedne adrese na drugu? Naime, imam priključak na staroj lokaciji, i želim samo da ga prebacim i da nastavim da koristim istu uslugu (Flat 3) u novom stanu (u zgradi postoji Ikom). Da li se nešto plaća ili potpisuje novi ugovor?

Meni ikom od onog zadnjeg pucanja ocajno radi.... kod 4 aprila vozd..

Блок 70a не ради опет.

Vračar crko ...

Isto i na Vozdovcu, preteruju...

Ovo vec nema smisla...pucaju po shavovima...sutra cu da raskinem ugovor...pun mi je k....placam im 6k svaki mesec a gubim josh toliko zbog prekida....

Poslednja izmena:
Proradio net...

Meni i dalje na Vozdovcu ne radi, resetovao sam i ruter.. Ima li nekom da radi?

Nazad
Vrh Dno