Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Ljudi pozdrav svima sa Golfa,Banovo b.
Ovako,vec godinama sam na Orion netu a kablovska mi je Ikom.
Sada imam zelju da to sve objedinim ali samo cu vam u nekoliko recenica da napisem nesto pa me posavetujte sta da radim.

Dok mi je i-net bio SezamPro sve je bilo super ali od kada su se udruzili u Orion sve je nekako postalo traljavo i na guranje.
Pre dve godine sam imao problema sa konekcijom,pucala veza,upola manja brzina neta od paketa koji posedujem... jedva sam dokazao da nije do mene 'kvar"
i onda su mi poslali decka iz poste na Cukarici i majstor se zaista uverio u moje reci. Onda je majstor iz mog stana zvao svog kolegu da na mom tel. broji promeni parice i stavi nove -
od tada je sve super,ful spid i nema prekida. Ali svemu lepom dodje kraj,vec mesec dana ponovo se desavaju prekidi veze ovo ono a nece da priznaju da je "do njih"
DOSTA MI JE VISE TOGA.
Sada dolazimo na Ikom, hocu da otkazem Orion i da predjem na Ikom Flat 3 ili 4 i da tako imam kablovskiu obicnu,hd i net ... onaj telefon me ne zanima puno.
Pitanja:
Imam svoj adsl router TP LINK 8840 koji mi se pokazo kao super stabilan pa ne znam mogu li ga koristiti i za kablovski net?
Da li dobijam od njih nekih dobar router na koristenje,mozda neki wifi :) ?
Citajuci vase postove vidim da cesto dolazi do nekih prekida interneta,da li je to cesta pojava ili zanemarljiva cinjenica?
Da li je pametno moje razmisljanje da promenim int. provajdera?

Hvala svima na odgovorima.

1) Ne mozes koristiti adsl ruter.
2) Od njih dobijas samo modem, nikakav ruter.
3) To uglavnom zavisi od slucaja do slucaja. Generalno super radi, ali se moze desiti da budes baksuz. Najbolje da proveris kod nekog komsije koji ima IKOM kako njemu radi.
4) SBB i IKOM su svakako bolja opcija od adsl-a, tako da ko ima mogucnosti bolje mu je da ide na kabl. Ali treba uzeti u obzir stavku 3) i proveriti kako zeljeni kabolvski provajder radi u komsiluku.

Pricao sam sa dvoje mladjih komsija i slucajno obojica imaju flat 2 paket od pre 2/3 meseca.
U globalu su prezadovoljni. Jedan je sve povezao na WiFi pa mu je u kuci sve umrezeno a ovaj drugi sve umrezio kablovima.
Prvi mi kaze da se desi da pukne konekcija (retko al` desi se) ali i on sam kaze da je to mozda zbog WiFi
a drugi kaze da je samo jednom jedne subote posle 01h ostao bez neta i nije ga bilo do nekih 05h ostalo sve przi bez problema.

Onda trk u poslovnicu i potpisuj ugovor. Obavezno javi kako je sve proslo i okaci koji ss sa speedtesta.

Sad makar i zvanicno na sajtu pise za DVB-C:

Kablovska televizija

Osnovni paket - 66 kanala

Osnovni digitalni paket dostupan svim korisnicima kablovske televizije koji imaju TV aparate sa digitalnim kablovskim DVB-C tjunerom

Lepo od njih što su nam to udelili za džabe :)

Logican potez, s obzirom da se za godinu-dve analogni signal vise nece ni emitovati.

Motorola kakvu mi dobijamo (ako je rec o SB5101E) radi kao modem i svic, a ne ruter (iako poseduje osnovne ruterske sposobnosti u softveru, tipa pravo rutiranje i NAT-ovanje, nego su to IKOM-ovci zagasili (ili oni koji im isporucuju firmware)). Ako nakacis svic iza Motorole moci ces najvise 2 kompa da direktno nakacis na FLAT3. Za vise od toga ce ti trebati ruter iza Motorole (da radi najobicniji NAT). pozz

Daaa li je jos nekome sem meni prestala da radi digitalna na tv-u direktno sa Conax modulom? Do sinoc radilo sve normalno od kako su uveli digitaliju. Sinoc su bili neki radovi jer nisam imao signal uopste, a od jutros primetih da radi na njihovom STB, a na tv-u nema sanse. Samo nadje RTS Digital.

Kod mene radi sve kako treba.

I kod mene bez problema.

Net na Ikomu zeza....sporo otvara neke strane, neke nikako ne mogu da se otvore itd....... probao u zarkovu i na dorcolu..

Isto i kod mene... Isti problem je skoro bio kada je SBBu pukao neki link...

Izbio neki problem.Već su na terenu i rešavaju problem.

Kod mene vec par sati se vuce kao mrtav, 2-3 kb u sekundi i otvara svaku 50 stranicu. Od kako je riknuo, zivnula digitalna na kojoj pola kanala nije radilo.

Dajte neki sajt koji vam ne radi ili slabo radi da probam kod mene.

Sto god da je bilo popravili su, plus digitalna radi kako treba pa je ukupno stanje bolje nego ranije.

Dobro je, zezalo je samo nekih pola sata, ali gde bas pola sada kad mi je hitno trebao net :D

I kod mene je sad sve ok. Stim sto je kod mene net bio totalno mrtav, nije radilo cak ni otvaranje stranice u pokusaju

edit: Mozda planiraju neko ubrzanje :d

Poslednja izmena:
Daaa li je jos nekome sem meni prestala da radi digitalna na tv-u direktno sa Conax modulom? Do sinoc radilo sve normalno od kako su uveli digitaliju. Sinoc su bili neki radovi jer nisam imao signal uopste, a od jutros primetih da radi na njihovom STB, a na tv-u nema sanse. Samo nadje RTS Digital.

Sljaka ko leptir, krs' ti TV :D

EDIT: da li neko zna da li je moguce dobiti 2 kartice od IKOM-a na jednom ugovoru?

Poslednja izmena:
Kada bi digli up na flatu 4 na 5-7mbita slavio bih Ikom ko krsnu slavu:)

Bilo bi pametno kad bi podigli up na svakom paketu ;)
Zbog toga sam resio da predjem sa f3 na f2+ub1... 120 kinti manje i 128 kbps vise :d ***, nema se - mora se.

[/edit] Ako Targo upadne na teritoriju, moj jedini problem ce biti da ostanem ok sa stanodavcem dok traje ugovorna obaveza :whip:

Poslednja izmena:
Sa IKOM-og sajta...
JOŠ VEĆA BRZINA PAKETA FLAT 3

Poštovani korisnici, sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da će od 1. septembra 2012. godine brzina Internet paketa FLAT 3 biti povećana na 12 Mbps.

Vaš IKOM

Za razliku od "zabrinutog komsije" IKOM relativno korektnim potezima pokusava da se "izreklamira" na lokacijama na kojima ulazi Targo. U nasim sanducicima nisu stizala "upozorenja" i sl. stvari, ali je IKOM pojacao svoju reklamu. Lepili su plakate i od skora ubacivali svoje flajere.
Evo ga taj flajer skeniran:

Nazad
Vrh Dno