Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Pozdrav
Imam ikom flat 4 paket i na speedtestu nikada ne prelazim 14 mbita a flat 4 je 20 mbita
Jel ovo normalno ili da ih zovem oma

Jesu li ti promenili modem? Ne znam koliko stari moze da razvije, ali za flat4 mora da se menja modem. Meni se javili, doci ce ovih dana (dok se izorganizuju).

Pozdrav!
MrBigJump.gif

zammenili modem i sa starim sam imao identicnu brzinu,restartovo modem ,direktno se nakacio .... ipak cu ih zvati
hvala

Da li jos neko ima problema sa koriscenjem mikrofona na Flat 2 paketu? U poslednjih mesec dana kada pricam na Skypu/TeamSpeaku ljudi se zale da zvucim kao robot i da je glas iseckan. Pretpostavljam da je problem do malog uploada od 0.1 ali me buni sto nisam imao ranije problema a i ovaj se ne ispoljava uvek. Pokusao sam sa 2 mikrofona, sa prednjim i zadnjim ulazima ali i dalje je isto.

Poslednja izmena:
Samo za zvuk doboljno ti je i 128kbps pa i kad pricas sa dvoje sagovornika (za vise njih nisam siguran), ali ne verujem da je problem do ikom-a. Ja koristim upload booster i sa svojih 640kbps sam juce jedva cuo, a kamoli video rodbinu u Americi preko skajpa. Posto mi ostali servisi rade bez problema, pretpostavljam da je nesto do njihove mreze.

Up je nikakav na svim paketima, meni je na Flat 5 i 50mbita dl-a up svega 1Mbit, dakle odnos je 50:1 :d :D

Poslednja izmena:
Prešao sam prošlog meseca sa ORION adsl-a na IKOM kablovski internet, na paket flat 5 od 50/1 Mb i nadao sam se da sam za duže vreme miran, jer svi ovde hvalite njihov net, međutim ovo je katastrofa. Prvih par dana je nekako i radilo, ali već dvadesetak dana mi jedva učitava stranice, stalno prekida, kada odem na speedtest, svaki put su mi različiti rezultati od dva- tri do 45 Mb, i to učitava par minuta naročito upload koji ume da bude i 0,10 Mb. Takođe i dok na speedtestu meri protok ogromne su varijacije. Zaista mi se više smučilo, na adsl-u sam bio šest godina i nikad nisam imao problema a paket od 6/1 Mb mi je radio savršeno. Ne znam šta da radim, da li da zovem tehničku podršku jer iz iskustva sa kablovskom tv znam da su očajni. Inače dobio sam Thomson modem i kupio sam i priključio Belkin N300 Wifi ruter. Najgore je to što sam vezan ugovorom na 12 meseci inače bih se odmah vratio na adsl. Voleo bih ako bi mi neko dao neki savet.
Pogledajte prilog 93899 Pogledajte prilog 93901 Pogledajte prilog 93902

Poslednja izmena:
za početak, prikopčaj modem direktno na komp, bez rutera, pa vidi da li ima razlike (ako već nisi).
moguće da je problem u ruteru.

Pa zovi tehničku podršku naravno, šta drugo može neko da ti da kao savet? Očigledno nije normalna situacija.

Meni je ruter pravio takve probleme. Ugasi FW ako ruter ima i proveri za taj N300 koji je WAN-to-LAN throughput.
Ali najbolje kako ti je preporuceno direkt u komp pa ako pravi probleme tehnicku i to je to.

upload ti je sad normalan, a i ping je malo bolji.
inače, speed test i nije neko pouzdano merilo.
promeni server na speed testu, pa probaj ponovo.
a najbolje bi bilo da probaš neki torent sa nekog pouzdanog privatnog trackera, pa onda da vidiš kakav je download.
meni se čini da je ipak problem u ruteru.

Poslednja izmena:
Nije moj problem u ukupnoj brzini odnosno protoku interneta, koji prikaže speedtest. nego u nestabilnosti. Krene da otvara neku stranicu pa stane, pa opet nastavi brže ili sporije, tako mi nije bilo ni kad sam imao dial up. To se sve lepo vidi kad pokrenem test, neverovatno kako varira, a na kraju pokaže i 40 Mb, ali to merenje traje dosta dugo (i minut i više) a onaj grafikon izgleda kao da sam radio EKG. Sve mi se čini da je to zbog ovih kablova koji idu po krovovima zgrada, mada kažu da to nema veze. A možda je i ruter, ne znam zašto sam bio budala pa kupio ovaj Belkin, umesto TP link. Moraću da zovem tehničku a već me hvata muka od toga, strah me da ne puknem, jer pretpostvaljam da im je ljubaznost i znanje na nivou.
Pogledajte prilog 93915

Nije moj problem u ukupnoj brzini odnosno protoku interneta, koji prikaže speedtest. nego u nestabilnosti. Krene da otvara neku stranicu pa stane, pa opet nastavi brže ili sporije, tako mi nije bilo ni kad sam imao dial up. To se sve lepo vidi kad pokrenem test, neverovatno kako varira, a na kraju pokaže i 40 Mb, ali to merenje traje dosta dugo (i minut i više) a onaj grafikon izgleda kao da sam radio EKG. Sve mi se čini da je to zbog ovih kablova koji idu po krovovima zgrada, mada kažu da to nema veze. A možda je i ruter, ne znam zašto sam bio budala pa kupio ovaj Belkin, umesto TP link. Moraću da zovem tehničku a već me hvata muka od toga, strah me da ne puknem, jer pretpostvaljam da im je ljubaznost i znanje na nivou.
Pogledajte prilog 93915

Ja sam imao potpuno identican problem sa Belkin ruterom, probaj neko vreme da koristis preko LAN kabla, pa vidi ima li razlike. Ja sam zamenio Belkin sa Netgearom i sada radi kao sat.

Problemi sa nestabilnoscu veze su me i oterale pre par godina sa IKOMa na Telekom ADSL.
Koliko citam, ista stvar kao ranije..

Ima li bar najave HD-a?

Sve je relativno kao sto je i ponovljeno vise puta, nema pravila i ne treba generalizovati, ne postoje dobri ili losi provajderi...

Pod "HD" podrazumevas sta? Ikom jedini ima pusten nekodirani digitalni signal za koji ti je potreban samo DVB-C tjuner da bi gledao HD kanale, e sad sto mnogi kanali "izvorno" nemaju HD rezoluciju to je neka druga tema...

Poslednja izmena:
Ni jedan kanal koji emituje Ikom nije HD! Mada izvorno dosta njih emituje ovakvu rezoluciju, HBO, MTV, ESPN, Euro Sport...

Још сам морао да купујем и појачало да би канали били подношљиви за гледање. Иком је ужас.

Још сам морао да купујем и појачало да би канали били подношљиви за гледање. Иком је ужас.

Nisam cuo za taj problem do sad. Niti na forumu:). Ti si jedini. Crap luck.

slika na analognoj je uzas i to nema rasprave....na digitalnoj je OK, ali mislim da imamo losiju sliku i od IPTV i od D3

po meni im je digitalna ok, ali su stavili preveliku kompresiju. ne znam koliki im je tacno bitrate po kanalu i da li je za sve isti ili se razlikuje od kanala do kanala, ali recimo preko Kaon risivera/dekodera najvise "artefakata" u slici vidim na njihovom IKOM info kanalu, odnosno programu br. 1. oko teksta se najvise vide JPG/MPEG/StaVec "artefakti". Dok na primer na HBO je to manje primetno nego na nekim drugim kanalima, zato kazem da su mozda za neke kanale stavili manji bitrate, a za to sto se inace doplacuje (HBO) stavili jaci bitrate, pa je i slika kvalitetnija. Sve ovo za kanale na kojima je Q 100%, tako da se ne radi o slabom signalu, pa se povremeno vide "artefakti". Mozda sitnicarim, ali na LCD televizorima je vidljivo kad pridjes.

Kakva je slika kod nekog ko nema Kaon, nego neki drugi risiver/dekoder?

pozz

Ako imas DVB-C tjuner ne treba ti uopste dekoder, a za pay kanale treba conax modul u koji se ubacuje kartica pa to sve zajedno u TV...jedino ikom ima tu mogucnost, ostali ne...

po meni im je digitalna ok, ali su stavili preveliku kompresiju. ne znam koliki im je tacno bitrate po kanalu i da li je za sve isti ili se razlikuje od kanala do kanala, ali recimo preko Kaon risivera/dekodera najvise "artefakata" u slici vidim na njihovom IKOM info kanalu, odnosno programu br. 1. oko teksta se najvise vide JPG/MPEG/StaVec "artefakti". Dok na primer na HBO je to manje primetno nego na nekim drugim kanalima, zato kazem da su mozda za neke kanale stavili manji bitrate, a za to sto se inace doplacuje (HBO) stavili jaci bitrate, pa je i slika kvalitetnija. Sve ovo za kanale na kojima je Q 100%, tako da se ne radi o slabom signalu, pa se povremeno vide "artefakti". Mozda sitnicarim, ali na LCD televizorima je vidljivo kad pridjes.

Nemaju oni podešenu veliku konpresiju na kanalima, već tako skidaju sa satelita, HBO je dobar jer je dobar na SAT-u, a sto se tice domaćih kanala, njih skidaju sa TOTAL TV-a, tamo je konpresija ogromna i jednostavno se dobija takva slika. Za razliku od njih SBB i Telekom imaju optiku do skoro svih naših tv kuca i zato je slika neuporedivo bolja i na IPTV-u i na D3-u!

Kakva vam je slika na Arenasport kanalima na digitalnoj? Kod mene je toliko mutna da je skoro negledljiva. Ostali kanali imaju odličnu sliku.

Kod mene mnogo bolja slika sa conaxom,nego sto je bilo sa kaon resiverom,pogotovo pay kanali !
Arena 1 je svima mutna,dok 2 3 4 su ok !!!

Danas dobio obavestenje da FLAT 3 povecavaju na 12 Mbps od prvog septembra, a pre samo dva tri meseca su povecali na 10 mbps.
Nego jel neko imao prekid interneta sinoc na Novom Beogradu ja sam u Blokovima.

Ikom dok radi, radi, kad prestane onda se tek setim zasto sam pre dve godine bezao od njih i to kod Telekoma. Ceo dan nema Neta, a u i sto vreme nestala je digitalna. Za one na kol centru to su dve odvojene stvari :mad:
Kao one su tamo negde zabelezile i mozda se neko nekada javi . Sutra moram opet da ih zovem pa dok nekome ne dosadi, jeste da oni ne garantuju protok, ali ne placam da ni da bi protok bio 1 kb u sekundi svakih 15 minuta.
Evo sad ima toliko , brze je bilo na dial up-u.

Poslednja izmena:
Pa ti predji kod Telekoma kad ti radi tako lose. Niko te pistoljem ne tera na odredjenog provajdera :)

Mnogo si Pametan. Ajde ti isplati ugovor od 12 meseci , ostalo je bar pola, a ja Prelazim kod bilo koga.

Nisam znao da si pod ugovorom, jer sam mislio da si kod njih godinama. Sad videh da si napisao da si pre dve godine bezao od njih kod Telekoma, a ja sam to pogresno razumeo da si na Ikomu vec dve godine. U svakom slucaju ako ti je pre dve godine radilo lose, nije trebalo da se vracas na Ikom. Neko osnovno pravilo za kablovske operatere je da pre prelaska na isti treba da proveris u komsiluku kako rade. Ako rade lose bezi od njih sto dalje mozes. A ti posto imas licna losa iskustva sa Ikomom od pre dve godine, stvarno ne razumem koji te djavo terao da se vracas na njih :)

Nazad
Vrh Dno