Zvao sam tehničku podršku i tip mi je rekao da ne zna u čemu je problem i da njemu pokazuje kako mi je internet veza odlična, tako da je možda do mog rutera. Takođe mi je rekao da pošaljem mejl "administratorima" sa opisom mog problema, što sam i uradio, ali naravno nije mi niko odgovorio.
Posle toga sam rešio da promenim ruter, i u Gigatronu su mi to odmah uradili iako je prošlo dva meseca (baš sam se prijatno iznenadio), tako da sam zamenio Belkin N300 za TP Link WR741ND i još su mi vratili 2.000 din.
Rezultat svega je da mi je veza sada dosta stabilnija ali mi brzina na speedtestu ne prelazi 20Mb a kada uključim direktno modem ide i preko 50Mb. Možda nešto nisam dobro podesio, a najčudnije mi je da kada na telefonu radim test tamo ide i do 40Mb. Možda na kompu treba nešto da se podesi, ne znam.
Inače zahvaljujem svima koji su se trudili da mi pomognu da pokušam da rešim problem..
Probaj ovo:
Kucaj u browseru 192.168.100.1
Username: admin
Password: cbn
Zatim ides u configuration i pod prvim poljem "favorite downstream frequenchy" stavi 562000000, u druga dva nek ti bude samo 0. Ides restart cable modem i trebalo bi da sve bude ok...
ima li neko problema sa ikom-om na dorcolu?
tek danas primetih da mi je downlaod umesto 50mbs, samo oko 2-5, upload i ping su ok.
nisam nishta download-ovoa, a surf ide ok...ko zna od kad je to tako.
ruter i modem restartovani par puta i nishta....a korisnichki servis radi do 22h![]()
ima li neko problema sa ikom-om na dorcolu?
tek danas primetih da mi je downlaod umesto 50mbs, samo oko 2-5, upload i ping su ok.
nisam nishta download-ovoa, a surf ide ok...ko zna od kad je to tako.
ruter i modem restartovani par puta i nishta....a korisnichki servis radi do 22h![]()
Baci tracert da vidimo kako ide rutiranje
elem, meni i dalje gnjavi net uglavnom. u proseku da kazem 30% stvari radi kao normalno, ali i dalje ne punom snagom, a ostalo gnjavi heavy....samo server na mariboru na speedtestu daje da kazem normalnu brzinu downloada, ostalo je tuga i uzas, od 2-6mbs.
tipa skidam nv drivere i ide kao krene 5mbyte/s, pa padne na 2.2...torrent nece nikako preko 2.7 i tako, i jutjub pocheo da shtucka....shta kazete vi ostali? da zovem ponovo da im se nachestitam nove godine ili josh malko da im dam fore?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari