STAFFORDDOG
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 16.11.2011
- Poena
- 160
Ljudi pozdrav svima sa Golfa,Banovo b.
Ovako,vec godinama sam na Orion netu a kablovska mi je Ikom.
Sada imam zelju da to sve objedinim ali samo cu vam u nekoliko recenica da napisem nesto pa me posavetujte sta da radim.
Dok mi je i-net bio SezamPro sve je bilo super ali od kada su se udruzili u Orion sve je nekako postalo traljavo i na guranje.
Pre dve godine sam imao problema sa konekcijom,pucala veza,upola manja brzina neta od paketa koji posedujem... jedva sam dokazao da nije do mene 'kvar"
i onda su mi poslali decka iz poste na Cukarici i majstor se zaista uverio u moje reci. Onda je majstor iz mog stana zvao svog kolegu da na mom tel. broji promeni parice i stavi nove -
od tada je sve super,ful spid i nema prekida. Ali svemu lepom dodje kraj,vec mesec dana ponovo se desavaju prekidi veze ovo ono a nece da priznaju da je "do njih"
DOSTA MI JE VISE TOGA.
Sada dolazimo na Ikom, hocu da otkazem Orion i da predjem na Ikom Flat 3 ili 4 i da tako imam kablovskiu obicnu,hd i net ... onaj telefon me ne zanima puno.
Pitanja:
Imam svoj adsl router TP LINK 8840 koji mi se pokazo kao super stabilan pa ne znam mogu li ga koristiti i za kablovski net?
Da li dobijam od njih nekih dobar router na koristenje,mozda neki wifi?
Citajuci vase postove vidim da cesto dolazi do nekih prekida interneta,da li je to cesta pojava ili zanemarljiva cinjenica?
Da li je pametno moje razmisljanje da promenim int. provajdera?
Hvala svima na odgovorima.
1) Ne mozes koristiti adsl ruter.
2) Od njih dobijas samo modem, nikakav ruter.
3) To uglavnom zavisi od slucaja do slucaja. Generalno super radi, ali se moze desiti da budes baksuz. Najbolje da proveris kod nekog komsije koji ima IKOM kako njemu radi.
4) SBB i IKOM su svakako bolja opcija od adsl-a, tako da ko ima mogucnosti bolje mu je da ide na kabl. Ali treba uzeti u obzir stavku 3) i proveriti kako zeljeni kabolvski provajder radi u komsiluku.
Pricao sam sa dvoje mladjih komsija i slucajno obojica imaju flat 2 paket od pre 2/3 meseca.
U globalu su prezadovoljni. Jedan je sve povezao na WiFi pa mu je u kuci sve umrezeno a ovaj drugi sve umrezio kablovima.
Prvi mi kaze da se desi da pukne konekcija (retko al` desi se) ali i on sam kaze da je to mozda zbog WiFi
a drugi kaze da je samo jednom jedne subote posle 01h ostao bez neta i nije ga bilo do nekih 05h ostalo sve przi bez problema.