Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Promeni modem.

Ma modem je 100 %. Samo nek odnese, dace mu drugi i gotovo.

Ok, hvala na savetima. Stabilizovalo se večeras pa ćemo videti. Inače radilo mi je sve bez problema skoro mesec dana, od kad sam prešao na Ikom tako da verujem da je linija ok. Ako opet počne da brlja nosim da mi zamene.

Imam velikih problema sa pristupom od nedelje ujutru. Modem se zaglupljuje nekoliko puta dnevno (bude zaglupljen ujutru kad ustanem, reset, uveče kad dođem s posla opet zaglupljen i moram da ga resetujem nekoliko puta u toku večeri). Kad ostvari konekciju protok očaj; od nedelje do danas u večernjim časovima nisam mogao da otvorim čak ni google.com. Sinoć je kao radilo posle ponoći, a pre toga modem nije hteo ni da uspostavi link. Jutros je opet bio zaglupljen.

Takođe, često mi se dešava da ruter neće da pokupi IP adresu od modema posle reseta. Menjao sam ruter, ne pomaže.

Da li još neko ima sličnih problema na Čukarici?
Ako si na nekoj od sledećih adresa ili u blizini: Obalskih radnika 21, 23 ili 25 (cela lamela na ćošku), onda si imao iste probleme kao i ja. Zvao sam juče u 8h ortaka iz ikom-a da pogleda i rekao mi je da nijedan modem u 23 i 25 ne radi dok u 21 jedva daju znake života. Simptomi su bili očigledni i kroz kvalitet slike na tv-u, 15min super slika, net radi a onda nesto kvrcne, slika u snegu a modem se resetuje i tako u krug nekoliko dana. Poslali su ekipu, zamenili problemtični pojačivač i sad je signal super. SNR: 40+dB, RSS: 7~8 dBmV :smash:

Ja sam sa Banjice i imam slicne probleme, kao vi...
Vec par dana mi modem zakucava...
Samo kod mene je situacija takva da ili radi kako treba (Flat 5) ili ne radi nikako...
Modem uopste ne moze da se nakaci na mrezu... Ujutru ima signala, pa u toku dana se izgubi, pa dodje na 15s, pa opet nestane... Dok uvece radi ok... Zvao sam ih juce, rekli su mi da ce poslati ekipu...
Imam neki osecaj da im je cela ova frka nastala od kad su krenule ove tropske temperature... Mogli bi da razmisle da ubace jos koju klimu u prostoriju gde su im serveri... :)

Pa ljudi kazu da su crkavali pojacivaci u lokalnom cvoristu, oni su najcesce po zgradama, na krovu ili u podrumu.

Ako si na nekoj od sledećih adresa ili u blizini: Obalskih radnika 21, 23 ili 25 (cela lamela na ćošku), onda si imao iste probleme kao i ja. Zvao sam juče u 8h ortaka iz ikom-a da pogleda i rekao mi je da nijedan modem u 23 i 25 ne radi dok u 21 jedva daju znake života. Simptomi su bili očigledni i kroz kvalitet slike na tv-u, 15min super slika, net radi a onda nesto kvrcne, slika u snegu a modem se resetuje i tako u krug nekoliko dana. Poslali su ekipu, zamenili problemtični pojačivač i sad je signal super. SNR: 40+dB, RSS: 7~8 dBmV :smash:

Ja sam u prvoj lameli (braon cigla). Sredilo se sada, SNR: 39 dB, RSS: -6,5 dBmV. Izgleda da danas nije bilo prekida. Ja imam digitalnu TV pa nisam primetio probleme sa TV signalom. Videćemo...

Jel moguce bilo kako promeniti IP , modem mi je vezan za wifi ruter tp link?

moguće je.

idi u setovanja rutera, pa network/mac clone i tamo u polju WAN MAC Address promeni jedno slovo ili broj u bilo koji drugi, klikni save, restartuj i modem i ruter.
to je to.

evo slike da bude lakše:

Clipboard-1.jpg

Izgleda da se spremaju da povećaju brzinu za flat3. Sad mi se restartovao modem, konfiguracioni fajl je sad fl3_08192_0384.cfg, a stari je bio flat3_voip_moto.cfg.
Čeka se fl3_10240_0512.cfg :)

Pusteno 10/512 :)

2028990773.png

Prilozi

• 2028990773.png
    2028990773.png
    32.4 KB · Pregleda: 91
a svaka čast, izgleda da su tek sad (oko 1:50) pustili i na Čukarici... po principu šta sad siluju ovako kasno sa docsDevResetNow, kad ono "most je gotov pre roka" (1. jula)... potvrđujem da je sada fl3_10240_0512_v.cfg

takodje su uveli neku sifru admin/1k0m u nekoj enterprises SNMP grani, to je možda za te novije modeme (Thomson DOCSIS 3.0) ako uopšte dobijate negde login ekran na njima...

i izgleda da sada mogu da se dobiju 2 javne IP adrese, tj. da nakačite 2 kompa na modem i da oba dobiju javne adrese, a ne da mora preko rutera i NAT-ovanja. a 2 kompa mogu direktno barem na Motorolu npr. 1 UTP kablom, a drugi USB kablom. Ili 2 kompa na svič (ako ga imate), pa taj svič UTP-om na modem... do sada je valjda mogao samo 1 komp (ili ruter) da se kači direktno na modem, pa ako ste hteli da nakačite neki drugi komp morali ste da ištekate prvi, pa resetujete modem, pa nakačite drugi... kul!

Poslednja izmena:
Izgleda da su podigli upload na Flat 5 :)

Doduše download je iz nekog razloga trenutno bedan...

Poslednja izmena:
Ево и Flat2 су повећали, још кад би била динамичка ИП адреса, и већу аплоуд их, ал ебига не може и јаре и паре.:D

2029750205.png

evo potvrdjujem da sada mogu 2 kompa direktno preko modema.

oba imaju javne IP adrese, laptop ide preko mreznog kabla (UTP), a desktop preko USB-a.

kewl! bravo za IKOM!

@Dare87

Pa i imas dinamicku IP adresu.

Чек бре мало, ако имам динамичку она би требало да се мење сваки пут када пориступим нету, а статичка је константна што је код мене случај. Ако имам динамичу адресу зашто не могу да је променим. Ево нпр., раније док сам имао адсл убацим неке линкове у jdownloader, он сам промени адресу када треба и све преузима без прекида, а сада не може.:zgran:

Ugasi modem i ostavi ga 30tak minuta ugasenog i dobices novu IP adresu

Promeni MAC adresu na ruteru (ili na mreznoj kartici ako nemas ruter), resetuj modem i dobices novu adresu.

E bas Cuda :) Nikad gori nije bio. Radi dva minuta pa se zablokira i tako u krug . I obican net i torenti i sve. Ima li jos neko takav problem, vidim po starijim postovima da su neki imali, ali da li je sad opet pojedinacno ili masovnije ?

Isti problem. Javio se u proteklih 30 minuta i dalje se isto desava, 5 minuta radi, pa 2 minuta prekid.

Poslednja izmena:
Znaci komso, nas kraj petljaju. Sad se smirio, videcemo ga kako ce dalje.

Vidim ja da cu morati da predjem na Ikom, posto su ADSL paketi bezobrazluk. Cini mi se da je Flat4 najoptimalniji, s obzirom na odnos DL:UL i cenu, posto sam do sada za 4/512 placao 1.8k din.

Znaci komso, nas kraj petljaju. Sad se smirio, videcemo ga kako ce dalje.
Izgleda da je proradilo kako treba?
Ono sto me interesuje, primetio sam u poslednje vreme da mi ruter sam nalazi googlove DNSove (podesen je na auto), ima li takvih slucaja kod ostalih i da li mogu sam da rucno upisem ikomove umesto ovih googlovih?

Vrh Dno