Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

idem na flat 3, mala razlika sa tel 2
300 kinti, toliko moze da se uzicka dnevno :)

Meni je svojevremeno neispravan kabl pokvario cip za boju na Spektrumu.
Moguce je, ne cesto ali se desava.
Meni je zanimljiv deo price gde kazes da je na Lap Topu sve kako treba. Onda je meni logicnije da je problem u polovnom delu koji si kupio. zato se i ne kupuju polovni nego novi delovi, em imas garanciju em sigurno radi.
Ali kako da bude problem kada sa laptopa sve normalno radi? Mozda ima smisla da je neispravan polovan deo. A nije tacno da je polovan deo uvek los izbor. Mozda je na tom tvu polomljen displej ili slicno pa su ostalo dali za delove. Bolje nego da platim novi 22.600. Kupio sam novi kabl, probacu sutra pa javljm sta se desava. Hvala na pomoci! :)

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Stigo novi racun od Ikoma, i propratni flajer. Od prvog oktobra korisnici flat5 paketa imace povecanje brzine sa 200 na 250 po istoj ceni

Mislis TEL5? Meni sa racunom za TEL3 nije nista stiglo, cudno je da povecavaju brzinu samo na TEL5...

Јел иде брзина слања бар мало горе... 10 би било сасвим у реду

Stvarno su brzine... 250, Plus novi wifi modemi [emoji106]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ako se neko seca prvi sam pisao o deljenju wifi rutera, tad nisam znao tacno kad ce biti jer su tad tek uvozili pa je neko pitao tete iz CC i one mu rekle da toga nema.
Nisam znao tada kad ce se deliti jer tad niko nije ni znao kad ce biti.
Dobro je da su krenuli uopste.

Sent from my ONEPLUS 3 using Tapatalk

Prvi je energad tvrdio [emoji23][emoji23][emoji23]

Mislis TEL5? Meni sa racunom za TEL3 nije nista stiglo, cudno je da povecavaju brzinu samo na TEL5...

Da moja greska tel5... Meni je to Flat5 izvinjavam se. Dakle tel5 ide gore na 250. I kao sto neko rece pocinju da dele i wifi rutere, mada taj ruter sigurno nece biti bolji od ovog sto sad imam, al dobro... Svakako lep gest i pohvala za njih :)

Sto se tice upload brzine ne pise nista, tako da bojim se da tu nece biti neke promene, i ako je bude bice mizerna :(

Al dobro, bilo sta sto daju a ne uzimaju, je svakako plus :guitar:

Јел иде брзина слања бар мало горе... 10 би било сасвим у реду
Cuj u redu, to bi bilo vrh, al mislim da smo dalekoo od toga, mozda dobace do 5 u najboljem slucaju 6 ako bas rese da nas caste :d

Poslednja izmena:
Prvi je energad tvrdio [emoji23][emoji23][emoji23]

Ako je ednabed prvi rekao ja se coveku izvinjavam nije namerna greska bila, u pravu si ja sam na jednom drugom forumu kojeg pratim/ucestvujem pisao o tome.
Izvinjavam se coveku jos jednom, a tebi hvala na ispravci.

Sent from my ONEPLUS 3 using Tapatalk

TEL 4 nista? Nadam se da ce svima podici brzinu.

Koji su uslovi za dobijanje WiFi rutera?

Devojka se skoro preselila u stan sa IKOM kablovskom i internetom (ne znam kako se zove paket, ali je 10mbps download) i zvali smo pre mesec dana da pitamo za WiFi ruter (jer znam da PTT i SBB daju) ali su nam rekli da to ne daju.

Dobro jutro svima. Kakva su iskustva sa IKOM kabl.internetom na Banjici? Istekao mi je ugovor sa Telekomom (ADSL). Racionalno mi izgleda da bi bolji izbor bio IKOMov paket sa fiksnim telefonom, naravno ako je internet dobar. Pozdrav

Sent from my iPad using Tapatalk
Ja sam u Beranskoj. Nije savršeno, jednom u dva-tri meseca se desi neki sitan prekid od sat-dva. Ponekad imaju neka zagušenja, ali to prođe za pola dana.

Sve u svemu, nebo i zemlja u odnosu na sve ADSL varijante koje sam ranije imao. Brzina je 70-72mb konstantno, osim kod tih zagušenja.

Takođe, imaju solidnu podršku. Ako je nešto fizički u pitanju, izađu na teren u roku od 2 dana.

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Dali je neko pitao Ikom ili dobio neko obavestenje hoce li povecavati brzinu i davati ruter za Tel3 nije fer da drugi dobiju a mi nista

najvise je nefer sto nema opcija da za neku min doplatu imamo sk u hd

najvise je nefer sto nema opcija da za neku min doplatu imamo sk u hd

A mislis da IKOM namerno to ne zeli da ponudi?
Nije ti palo na pamet da SBB ne da?

Da li znas da IKOM nije imao SK sve do pojave Arene i da se Arena nije pojavila verovatno ga nikad ne bi ni dobili.
To je posledica cuvenog rata izmedju SBB i IKOM-a kad je SBB pokusao da kupi IKOM.

Ja sam u Beranskoj. Nije savršeno, jednom u dva-tri meseca se desi neki sitan prekid od sat-dva. Ponekad imaju neka zagušenja, ali to prođe za pola dana.

Sve u svemu, nebo i zemlja u odnosu na sve ADSL varijante koje sam ranije imao. Brzina je 70-72mb konstantno, osim kod tih zagušenja.

Takođe, imaju solidnu podršku. Ako je nešto fizički u pitanju, izađu na teren u roku od 2 dana.

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Hvala puno na odgovoru. Ja sam u crvenim soliterima, kod okretnice tramvaja. Nadam se da će i meni IKOM dobro raditi. Pozdrav

Hvala puno na odgovoru. Ja sam u crvenim soliterima, kod okretnice tramvaja. Nadam se da će i meni IKOM dobro raditi. Pozdrav

Ja sam na 50m od tebe, imam TEL 4 paket, izvlacim neki 118mb/s download, generalno sam zadovoljan internetom. U odnosu na ADSL je avion :)

Ljudi nesto se cudno desava kod mene sa onim Cisco EPC3208 modemom. Imao sam neki BELKIN ruter vezan na njega, cesto se desavalo da ping skoci na 7,000-10,000ms sto ne da nije dobro nego nije normalno. Pozovem ja tehnicare, oni pinguju moj ruter i stvarno ping stize do 10k. Restartuju modem, restartujem ja ruter ma posle 10 minuta opet ista prica. Kazu oni meni na kraju da je problem u mom ruteru. Setim se da imam jedan TP-Link mislim da je TL-VG3630. Skinem ovaj BELKIN stavim TP-Link, posle 2-3h opet ista prica.

Da li se nekome slicno desavalo? Jedino sto mi pada na pamet je da televizor pravi problem (CRT) posto je ispod TV-a ruter, mada bio je tu i pre ikoma sasvim normalno je radio. Onaj Thompson modem isto je radio nisu se desavale ovakve stvari.

Znam da je već bilo reči o prodaji Ikoma SBB-u, ali evo još malo neproverenih informacija sa SBB foruma:
http://forum.sbb.rs/viewtopic.php?f=82&t=2258&start=5920#p254380

Išli po čvorištima / razvodnim kutijama, SBBovi ljudi i upoređivali stanje u knjigama sa stanjem "na terenu", pa sam im pokazivao koji su u zgradi kablovi njihovi a koji IKOMovi (hteli greškom da seku komšiju misleći da je kabl njihov, a on kod IKOM-a ;)) , pa rekoše da je sada i IKOM SBBov, i da će - da l do kraja godine ili za godinu dana, ne sećam se, da se završi "prelazni period". Jedino ako su - ne znam zašto bi, ali moguće je - sve izmislili.

Ako je tačno, ono što mene brine je što je SBB još u martu počeo sa CG NAT-om.
Ja sam inače na Ikomu, ali sam trenutno na SBB-u, i danas primetim da su mi svi portovi zatvoreni. Do danas je sve bilo okej.
Proverim u ruteru i vidim da mi je u WAN polju neka privatna adresa, a u firefoxu na "whatismyip" mi pokazuje drugu SBB IP adresu.
Proguglam i vidim da SBB i Telekom to sada praktikuju pravdajući se nedostatkom IP4 adresa. Kod Telekoma ako tražiš, vrate te na javnu, a kod SBB-a, jedini način je da se plaća oko 600 din mesečno za javnu IP.
Ako su oni zaista kupili Ikom, verovatno se i nama crno piše što se tiče javnih adresa, a i zbog nekih drugih stvari.

Znam da je sve ovo rekla-kazala, ali možda nekog zanima, a ima kakve-takve veze i sa Ikomom. :D

Znam da je već bilo reči o prodaji Ikoma SBB-u, ali evo još malo neproverenih informacija sa SBB foruma:
http://forum.sbb.rs/viewtopic.php?f=82&t=2258&start=5920#p254380

Ako je tačno, ono što mene brine je što je SBB još u martu počeo sa CG NAT-om.
Ja sam inače na Ikomu, ali sam trenutno na SBB-u, i danas primetim da su mi svi portovi zatvoreni. Do danas je sve bilo okej.
Proverim u ruteru i vidim da mi je u WAN polju neka privatna adresa, a u firefoxu na "whatismyip" mi pokazuje drugu SBB IP adresu.
Proguglam i vidim da SBB i Telekom to sada praktikuju pravdajući se nedostatkom IP4 adresa. Kod Telekoma ako tražiš, vrate te na javnu, a kod SBB-a, jedini način je da se plaća oko 600 din mesečno za javnu IP.
Ako su oni zaista kupili Ikom, verovatno se i nama crno piše što se tiče javnih adresa, a i zbog nekih drugih stvari.

Znam da je sve ovo rekla-kazala, ali možda nekog zanima, a ima kakve-takve veze i sa Ikomom. :D

Ovo sa IKOM i SBB ako se ovoliko prica o tome, znaci da ima tu necega. Prethotne firme koje je SBB kupovao su bile pod njihovim krilom po godinu/dve, a tek onda su sredjivali sve papire.

Ovako,mrežni sam -skoro-početnik pa se ne razumem mnogo oko rutera. Problem je ovaj: ubrzan mi je internet na flat 2 paketu, ali meni je i dalje brzina downloada 1,5 maximum,iako bi trebalo da bude 10! Na speedtestu je koliko treba ,nešto manje od 10,a ping mi je 8ms.Kod IKOM-a mi kažu da im piše da je protok 10. Neki savet za rešenje ovog problema-treba li nešto da menjam u podešavanjima? Thomson je modem.

čim ti je na speedtestu 10, sa ikomove strane je sve u redu.
nisi napisao da li koristiš svoj ruter ili se direkt kačiš preko ikomovog modema? ako koristiš, tu je problem najverovatnije.
isto tako, ako je neki javni tracker i sl., teško da ćeš moći da skidaš maksimalnom brzinom.

meni ovaj fajl sa nvidia sajta skida maksimalnom brzinom, pa proveri i tako:
http://www.nvidia.com/content/Drive...t-international-whql.exe&lang=us&type=GeForce

Preko IKOM-ovog modema koji su mi dali i lično povezali. Ne treba meni maximum,meni treba da imam makar neko povećanje-jer mi je isto kao pre bilo kakve promene. Svi drajveri,update-i sa npr Blizzard,nvidia, baš sve mi je kao ranije. Čak sam i "mašinu" promenio.

Poslednja izmena:
Čudno je da si probao sa dva različita kompa, na oba smanjena brzina, a speedtest pokazuje 10.

Je l' imaš neki firewall ili antivirus na tim kompovima?

Reastartuj i modem, ako već nisi.

1,5 megabajta ili megabita?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Comodo firewall,Avira antivirus,modem restartovan nekoliko puta,1,5 mbita brzina,a treba 10 da bude

Nazad
Vrh Dno