Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

najverovatnije imas bufferbloat.
nabavi kvalitetniji ruter.

Poslednja izmena:
Da li ima sanse da ovi stručnjaci puste makar engleski titl na BBC earth...?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne mogu da puste kada subtitlovi za taj kanal nisu dostupni na satelitu...

Samo jedno kratko pitanje. Samsung LE32A656 ima DVB-C, moze li da radi digitalna preko CI Modula ili mora glupavi Echolite STB ?

^^
Naravno da može.

Sent from my iPhone using Tapatalk

A da li mogu ja da uzmem moju Conax karticu i ubacim kod drugara u TV, imamo iste pakete, hoce li to da sljaka?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Ja imam dve kartice (različiti paketi) i tri TVa u kući, mogu bilo koju karticu da ubacim u bilo koji TV.

Može u bilo koji tv na bilo kojoj adresi, naravno gde je Ikom kablovska.

Hvala na odgovorima. Samo jos nesto u vezi TVa. Da li on moze da pusta televiziju putem CI modula, iako podrzava samo MPEG-2, a ne i MPEG-4?

Nema to veze s kablovskom, mpeg 2 i 4 se odnosi na terestrijalnu digitalnu. Za kablovsku je potrebno da tv ima dvb-c tjuner, a ako ima ci slot, onda i ima navedeni tjuner.

Sinoc oko 21h na Banjici nestalo TV signala (samim tim i tel i internet), prijavljen kvar, rekose da imaju dosta prijava odatle i da ce ekipa izaci na teren da sredi. I dalje nista...ccc

Nema to veze s kablovskom, mpeg 2 i 4 se odnosi na terestrijalnu digitalnu. Za kablovsku je potrebno da tv ima dvb-c tjuner, a ako ima ci slot, onda i ima navedeni tjuner.

nesto si pobrkao, digitalna je digitalna, svejedno dal je zemaljska kablovska ili satelitska, ako nema mpeg4 TV nece moci da gleda mpeg4 kanale bez STB-a.
jedino ako su svi kanali mpeg2 u sta sumnjam, pogotovo za HD.
inace, postoje (stari) televizori sa CI slotom i samo dvb-t tjunerom...

Poslednja izmena:
Mislim da su na kablovskoj svi u mpeg2. A mislio sam i na novije televizore, ti sa samo DVB-T i ci slotom su bili pre Hrista.

Sent from my Redmi 3S

Dakle niste sigurni da li na ikomu pustaju sa mpeg2 ili mpeg4?

skidam neshto sa stima sada i ide 3.0 mb/s jel to znaci da su tel 2 digli sa 25 na 30 ?

Trenutno stanje IKOM interneta u Kumodražu
Paket je FLAT 3

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    51.5 KB · Pregleda: 163
Jos malo pa 1/1:D

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Voždovac, kod Saobraćajnog fakulteta. Flat 5

2df1f34bf90db4a05c119f2f78b78dfa.jpg

Prica je sledeca. Samsung TV LE32A656, ispravan sam odneo kod matoraca pre tri godine. Pre dve godine su uzeli digitalnu i posto TV ne podrzava DVB-C(ipak) dobili su Echolite HDC-2210. Sve je bilo okej do pre 3 meseca, kad je poceo TV da zeza. Neke bele tackice, horizontalne linije, pucanje zvuka. Proverio sam i druge HDMI portove, na svima se isto desavalo. Dok sa laptopa toga nije bilo. Zvali su teh.podrsku koja je dosla donela drugi STB proverila sve i konstatovala da je problem do TVa. Oni su nastavili da koriste TV, dok jednog dana nije hteo da se ukljuci. Odnet je u servis gde su rekli da je maticna ploca crkla i da je nova sa zamenom 22.600RSD. Nabavljena je nova polovna, dosao sam kod njih da je probam na istom STBu, posle nepunih 10min pocele su opet bele tackice. Ponovo na isti port nakacio sam laptop i smetnji nije bilo. Znaci zdravorazumski razmisljajuci problem je do STBa. Sta sada raditi sa IKOM-om? Da li ja njih mogu da tuzim nekako, jer nista drugo nije moglo da pokvari TV sem njihovog "ispravnog" STBa. Skupljam informacije pre nego sto ih nazovem da vidim sta treba da radim. Sta vi predlazete?

Promeni hdmi kabl, ako je menjan box onda sigurno nije do njega.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Nije ostavljen je stari jer je "okej" sa hdmi kablom istim tim radi skroz okej na laptopu

Imao sam sličan problem sa jednim hdmi kablom. Samo kada je jedan dvd povezan preko njega pojavljivale su se nasumične bele tačke po tv-u. Sa drugim kablom je sve bilo ok. Takođe, taj kabl na drugim uređajima nije pravio smetnje.

Hmm, interesantno ali da li je moguce da je kabl mogao da pokvari TV? Pokusacu sa zamenom kabla da pokusam

Ako i sa drugim kablom bude isto, proveri izlazni napon na hdmi izlazu boxa.

Dobro jutro svima. Kakva su iskustva sa IKOM kabl.internetom na Banjici? Istekao mi je ugovor sa Telekomom (ADSL). Racionalno mi izgleda da bi bolji izbor bio IKOMov paket sa fiksnim telefonom, naravno ako je internet dobar. Pozdrav

Sent from my iPad using Tapatalk

Hmm, interesantno ali da li je moguce da je kabl mogao da pokvari TV? Pokusacu sa zamenom kabla da pokusam

A mozes taj kabl i stb da probas kod nekoga na drugom tv-u.
Sto se tice kvara, mozda nema veze jedno s drugim, jednostavno je ploca odsluzila svoje.

Meni je svojevremeno neispravan kabl pokvario cip za boju na Spektrumu.
Moguce je, ne cesto ali se desava.
Meni je zanimljiv deo price gde kazes da je na Lap Topu sve kako treba. Onda je meni logicnije da je problem u polovnom delu koji si kupio. zato se i ne kupuju polovni nego novi delovi, em imas garanciju em sigurno radi.

Vrh Dno