Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Jedno verovatno glupo pitanje - ako posaljem zahtev za promenu paketa, da li to podrazumeva i neko dalje vezivanje ugovorom?

Inace takodje sam na Cukarici i takodje imam problema sa odredjenim sajtovima, recimo sada Google i Yahoo rade super, a Facebook jedva da otvara. Jednom su mi rekli da su imali tehnickih problema, ali malo neozbiljno da se to konstantno desava.

Jedno pitanje:sta uzeti? Mts vdsl ili Ikom?
Do sad sam koristio mts adsl i brzina nije bila konstantna. Desavali su se i prekidi. Najgore je sto sam pre 3,5 nedelje podneo zahtev za box 4 i jos uvek nije zavrseno neko prebacivanje u centrali (valjda na vdsl). Sramota. Kod mts-a je takodje lose sto kod drugara kad radi tv,internet je skoro duplo sporiji. Znaci brzina interneta zavisi od toga da li je tv upaljen?!
Raspitao sam se u ulici sta ko koristi i dosta ljudi koristi Ikom. Desavaju se i kod njih povremeni prekidi ali su zadovoljni. Pitacu sutra,zaboravio sam danas,da li se dobija wifi ruter posto internet koristim samo preko wifi-a. Posebno jer ima 5-6 uredjaja povezanih na wifi.
Jako mi je bitno da kad radi tv da je brzina interneta ista kao i kad ne radi tv.
Dakle,da li da prelazim u Ikom ili da ostajem u Mts-u (VDSL) ?

Poslednja izmena:
Ja bih ti savetovao da probaš IKOM, ako im je infrastruktura u tvom delu grada dobra (a pretpostavljam da jeste ako su ti komšije zadovoljne) onda će verovatno raditi bolje od ADSL-a za koji kažeš da nisi zadovoljan kako radi. U krajnjoj liniji nemoj potpisivati ugovor odmah nego plati mesec dana pa probaj... :)

Hvala Vlado.
U Zemunu sam. Znaci ako se odlucim za Ikom,brzina interneta ce biti ista sa i bez upaljeno tv-a?

Tako je, koriste se različite frekvencije za TV kanale i za internet.

Ako se dobro sećam ovde ima par ljudi iz Zemuna koji su se javljali sa utiscima, pretraži malo temu i verujem da ćeš naći neke korisne informacije. :)

Ja sam nakon problema sa gubljenjem signala slao gomilu mailova svaki put kada se desi. U poslednjem sam čak bio malo napadan i bezobrazan što nikada nisam. Ne znam da li je slučajnost ali su u međuvremenu pojačali signal i net je Rock-solid evo već nedelju dana.

Inače sam u međuvremenu gledao ponude drugih provajdera ali Ikom je stvarno najpovoljniji sa paketima. Npr. ja imam Flat 3 ekstra: 50/2 mb, Digitalna TV + HD kanali, HBO HD paket, 18+ kanale. Sve za 2675 din. Kod SBB-a nešto slično ne može da se napakuj ispod 4000 din. A što je najgore platio bih da mi dva korisnika SBB-a iz komšiluka nisu rekli da im nije ništa stabilniji net u proseku. Telekom ne razmatram kao kompletnu paket ponudu zbog očajne TV ponude.

Tako da ako im se net opet raspadne kod IKOM-a, uzeću samo rezervni ADSL za npr. ~1600 din i mirna Danska. Generalna jeftinoća Ikoma dozvoljava da to ukupno i dalje ostane u razumnim cenovnim okvirima.

Poslednja izmena:
Ne znam kako je kod ostalih danas, ali od jutros se na B Brdu - katastrofa. Cas radi, cas ne radi... Zvao sam ih, kazu nešto popravljaju, do kad - ne zna se

Sent from my iPad using Tapatalk

na banovom brdu je uvek katastrofa sa ikomom

u startu su napravili losu infrastrukturu mreze i previse izdelili segmente, zato nam stalno i puca internet na brdu

ja sam se preselio u zarkovo, uzeo sbb i progledao

Nisam hteo da odgovaram @boggyman, da ne ispadne opet da ih samo hvalim jer mi je do sada stvarno vrh radio internet (Zvezdara). Ali evo od pre 5min. raspad sistema, paket 75/2:

5449742073.png

Mislim da ima vise od 3 godine kako koristim njihov internet i nikad nisam imao ovako losu brzinu...

edit: sve je opet ok.

5449798015.png

Poslednja izmena:
Kakav je ruter koji se dobija iz Ikom-a za 1500din na koriscenje? Do sad sam koristio Huawei HG531 V1 iz Mts-a. Na njega je uvek nakaceno 4-7 uredjaja i radio je bez problema,24h. Kuca 4 sprata,svuda ima dometa. Da li ce tako ruter iz Ikom-a moci raditi?

Prilicno sam siguran da niko ovde na ovoj temi nema taj ruter. Ruter su tek od skoro krenuli da dele, i u pitanju je neki dlink, dir300 koliko me secanje sluzi, okreni nekoliko stranica unazad i procitaj sta smo pisali o ruterima uopsteno.

Nije da dele :D Pozvacu i pitacu koji je model tacno pa cu onda pitati kakav je.

Nisam upoznat da li ga dele za dzabe ili ne, ja samo znam da se pre 10-15 stranica pojavila informacija da krecu da dele i rutere, na kraju smo saznali (kada je neko resio da pozove CC) da se ruteri dele samo novim korisnicima. Ako je tacno da je potrebno platiti jednokratno 1500din. za koriscenje, ja samo mogu da ti dam savet da mozes da dodas 1000din. i da kupis bolji ruter od tog sto dele + ostaje u tvom vlasnistvu.

Izgleda da nisam nesto razumeo. Zvao sam ih opet i rekli su mi da ne znaju koji je model rutera u pitanju (moram sutra zvati pa ce mi ovi iz prodaje reci tacno) i da se samo instalacija rutera placa 1500din a ne sam uredjaj-ruter. Ruter se dobija na koriscenje.
Ako je tako,sta ima tu toliko tesko da ne znam sam povezati?

Nema sanse da ti taj Dlink (ako njega dele) pokriva kucu 4 sprata.

Pokriva. Podrum,prizemlje (ovde se nalazi),prvi sprat i potkrovlje. Oko 100 m2 kuca ima u osnovi. Sad sam isao na potkrovlje uradim speed test i u pocetku je krenulo sa 4,5 ali je izvukao do 8,2. U prizemlju je oko 8,5 konstantno.

Ovaj sto ikom deli, ne taj huawei ?

Aaaa,za huawei sam rekao. Provericu sutra koji je tacno model i da li se on placa ili instalacija uredjaja. Ako se placa instalacija rutera,da li mogu to sam uraditi ili je komplikovano cim naplacuju?

Ne mogu da verujem da još drže pakete od 1 mb neta.
Bio bi red da stave bar 2 ili 5 mega min net paketa,stvarno nemam reči.

Sta ocekujes za 350 din?
(posto osnovna pretplata kosta 1150 din a sa internetom 1500 din)
Doplatis jos 500 i imas 10x brzi net.

Stvarno nemam reci sta ljudi ocekuju za vrednost jednog quattro sladoleda i to na akcijskoj ceni :)

Poslednja izmena:
Penzionerima je bitan svaki dinar i nije im potreban brzi net niti hladan sladoled.
I za penzionera je malo 1 mb neta,slepci mogu za iste pare da daju bar 2 mb neta,o tome se radi,o jajarluku.

Poslednja izmena:
Od njih se dobija modem. Ukoliko hocu,mogu da trazim i wifi ruter. On se dobija na koriscenje a placa se tehnicarima 1500 din za povezivanje.
Model rutera koji se dobija je D-link dir-600. Malo sam potrazio na netu i cini mi se da ne moze da zadovolji moje potrebe. Kao sto sam gore napisao,huawei od mts-a koji sada koristim je opsluzivao 7 istovremeno povezanih korisnika,i to u kuci na 4 sprata. Da li mi mozete dati predlog koji ruter da uzmem da radi bar kao ovaj huawei?
iMilan je spominjao neki za 2500din. Kad bi se do te cifre mogao kupiti,bilo bi najbolje.

Penzionerima je bitan svaki dinar i nije im potreban brzi net niti hladan sladoled.
I za penzionera je malo 1 mb neta,slepci mogu za iste pare da daju bar 2 mb neta,o tome se radi,o jajarluku.

Sta ce penzioneru vise od 1mb? Po cemu je to malo?
To je sasvim pristojan protok za surf. A taj paket i sluzi za to.
Ja sam na net isao sa modemom 33k i bio sam presrecan jer je bio hardverski i super je "vukao" sa neta.
Nije to jajarluk nego koliko para toliko muzike.
Dobijas mesec dana koriscenje neta u flatu bez ogranicenja za 350din.
Nadji mi to na nekom drugom mestu.
Makar i 1mb a kamoli 2 koliko trazis.

Covek u svemu moze naci manu, samo je pitanje koliko je realan i sta ocekuje za koliko novca.

Poslednja izmena:
Sta ce penzioneru vise od 1mb? Po cemu je to malo?
To je sasvim pristojan protok za surf. A taj paket i sluzi za to.
Ja sam na net isao sa modemom 33k i bio sam presrecan jer je bio hardverski i super je "vukao" sa neta.
Nije to jajarluk nego koliko para toliko muzike.
Dobijas mesec dana koriscenje neta u flatu bez ogranicenja za 350din.
Nadji mi to na nekom drugom mestu.
Makar i 1mb a kamoli 2 koliko trazis.

Covek u svemu moze naci manu, samo je pitanje koliko je realan i sta ocekuje za koliko novca.
Ikomu se mesečno ostavlja 1625 dinara,ne znam zašto stalno spominješ nekih 350 dinara i još pominješ flat kada su svi provajderi na fletu.Za 1625 dinara dati 1mb je čist bezobrazluk.
Ne može penzioner ni youtube valjano da pogleda.
Ne postoji ama baš niti jedan jedini ekonomski razlog da za isti novac(net+tv+digitalna) ponude 2 ili 5 mb-a.

Poslednja izmena:
Upravo sam zvao winwin da se raspitam za oba rutera. Covek mi je ljubazno odgovorio da mi nece ni jedan od ova dva odgovarati,da mi treba daleko ozbiljniji ruter za 4 sprata. Na kraju cu pitati mts da mi prodaju huawei koji sam koristio do sad :D

Ikomu se mesečno ostavlja 1625 dinara,ne znam zašto stalno spominješ nekih 350 dinara i još pominješ flat kada su svi provajderi na fletu.Za 1625 dinara dati 1mb je čist bezobrazluk.
Ne može penzioner ni youtube valjano da pogleda.
Ne postoji ama baš niti jedan jedini ekonomski razlog da za isti novac(net+tv+digitalna) ponude 2 ili 5 mb-a.

Nemam sta vise da pricam sa ljudima koji teraju svoju pricu a tudje postove citaju povrsno.
U uvodnom postu nase price sam objasnio otkud 350din.

Ti bi verovatno vise voleo da na IKOM-u ne postoji taj paket za ljude koji nisu zahtevni korisnici i vise bi voleo kao recimo SBB da startuju sa internet + tv ponudom od 3000 din ?
Nas covek stvarno nikad zadovoljan.
Das mu prst, hoce celu saku. Kao oni prosjaci u kaficima kad im das 10 din odmah te napadnu sto nisi dao 50.

Mora da radiš kod njih i da bi iz tvog novčanika tražili pare da se poveća sa 1 na pišljivih 2 mega.
Pošto niko ne želi da se oseća kao slepac i da mu neko daje prst kako kažeš,od sutra će ostati bez 1625 dinara jer će dva penzionera podeliti jedan net.

Poslednja izmena:
Kako si bistar. Tek si sad skapirao da radim za IKOM? :)

O Boze, kakvih sve likova ima ovde.

Znas koliko me, ono, bas, bas zbog tvog odlaska sa IKOM-a? :)
Nego me nervira takav sistem razmisljanja. Podsecas me na one koji kupe najjeftinij moguci aranzman za neko putovanje i onda po forumima za putovanja krenu da pljuju kako agencija nista ne valja jer su apartmani mali, nema kade, nema komarnika. Mislim stvarno.

Nazad
Vrh Dno