Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Nemam ja potrebe da citam tu temu jer me ne interesuje

Pozdrav

Tako i treba, ne dozvoli da te to što te nešto ne interesuje spreči da o istoj toj temi izneseš svoje "stručno" mišljenje potkrepljeno ničim, koje naravno svi moramo prihvatiti kao apsolutno tačno.

Apsolutno... Ja sam izneo svoje mispjenje na bazi mog iskustva. Dal ces ti da prihvatis ili neces, ne bi verovao koliko me ne zanima

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Ali covece, ti pricas za adsl a hdmi i ja ti pricamo da je situacija drukcija na vdsl.
Bravo @Vl@da strucno si mu objasnio ja tu ne bih nista dodavao, kao da si mene pitao sta bi napisao.
Cuj trol pa tebi svi koji ne misle(pogresno) kao ti su trolovi.
Ja sam najdrugarskije pokusao da te upoznam sa situacijom i da ti objasnim da gresis, ti se sprdas i ponasas kao neko ko je 89-to godiste, a ja sam "malko" stariji.
Zaboravi, "hvala na konstruktivnom" dijalogu.
Pozdrav.

My Samsung S6 sent this

Ajde vas dvojica Telekomovaca lepo se vratite u telekom vdsl temu, i pustite nas Ikomovce da se "mucimo" sa nasim krs netom, a vi uzivajte u najboljem netu u Srbiji.
Pozdrav

Sta drugo reci, kad ne mozes argumentima nista, onda primenis to sto si napisao.
Pozdrav...

My Samsung S6 sent this

Gde sam ja napisao da je Ikom bolji ili gori, kao i Telekom.
Ne brate, ne citas hdmi je rekao da je vdsl najstabilniji net i objasnio zasto ja ti potvrdio to, a ti sad kazes da si argumentovao da je Ikom bolji.
Ko ti to trazio, izgubio si se malo u postovima.
Kazem, ne brukaj se vise sto vise odgovaras, vise tones dole, ja te ostavljam jer vidim o cemu se radi, a hdmi ili ko vec nek se maje sa tobom, ja necu gubiti vreme vise...
Pozdrav....

My Samsung S6 sent this

0ef75bef7ca27549b9ad49130103bdeb.jpg

Reseno.

kod mene u rakovici kod osnovne skole nikola tesla ikom za sad radi odlicno paket od 100mb izvlacim 94mb i konekcija je stabilna. pobegao od adsl-a,ne daj boze nikome :) ako je centrala krs.

@Duca89 zanemariću većinu gluposti i pokušaja duhovitosti iz tvoje poruke i odgovoriću ti samo na jednu stvar:

svaki put se iznerviram kad u Ikom temi udju da mi postuju ljudi koji nemaju veze sa istim i nema nikakve veze sa Ikomom. I onda naprave gomilu off-a bez potrebe

Ja kod kuće imam IKOM internet (50/2) uz mts ADSL (50/2) koji sam uzeo kao backup za situacije kada IKOM baguje, a ispostavilo se da radi mnogo bolje i stabilnije od IKOM-a.

Izvinjavam se što spamujem tvoju IKOM temu, ali po mom mišljenju je relativno korisna informacija za druge IKOM korisnike koji se muče sa izbagovanim netom to da meni mrtvi MTS ADSL (ni ja ih ne volim nešto preterano) u svim aspektima radi bolje od IKOM KABLOVSKOG interneta.

(boldovao sam bitne delove da ti malo pomognem na šta treba da se fokusiraš)

Poenta je u tome da nigde ništa nije crno belo. Kao što mnogim ljudima sa ove teme IKOM radi savršeno, tako i mts ADSL negde radi odlično, a neko sa ove teme ko se takođe muči sa IKOM "internetom" i njihovim bahatim odnosom prema korisnicima po tebi uopšte ne bi ni trebalo da razmišlja o prelasku na ADSL zato što je "na bazi tvog iskustva mts ADSL krš" i to odmah naprasno postaje činjenica koju treba prihvatiti zdravo za gotovo.

to da meni mrtvi MTS ADSL (ni ja ih ne volim nešto preterano) u svim aspektima radi bolje od IKOM KABLOVSKOG interneta.

I kakve to veze ima sa IKOM-om?
Ovo je prvo spamovanje teme a drugo i opasna tvrdnja jer kako sam kazes "meni" i onda tako navuces nekog da te poslusa, pukne lovu i predje a "njemu" ne bude tako. I sta onda? Ti ces mu refundirati novac zbog pogresne informacije?
Ovo nije tema da se savetuje, preporucuje i slicno neko drugi nego da se prica o IKOM-u i kako resiti probleme u okviru samog IKOM-a.
Koga zanima neka alternativa ide na temu o toj alternativi i tamo se informise.

To sta radis je otprilike kao i kad na temi o recimo nekom francuskom automobilu dodje neki "golfas" i kaze, batali to, vagen je auto.

Poslednja izmena:
Ja stvarno ne kapiram, da li ljudi više ne čitaju cele postove nego samo pronađu prvu rečenicu na koju imaju nešto "pametno" da kažu i ostalo ignorišu...

Lepo kažeš, napisao sam da meni bolje radi ADSL nego IKOM, a u drugom delu posta napisao sam baš ono što i ti - nekom će raditi bolje a nekom neće.

Ovo jeste tema o IKOM-u ali nešto nisam primetio da je otkad pratim temu (a to je sigurno poslednjih stotinak strana ako ne i više) neko dobio ili dao bilo kakvu konstruktivnu informaciju vezano za probleme sa njihovim internetom, sve se svodi na "meni od sinoć opet baguje net" i "meni radi bez problema već godinama", i tako u krug. Ne mislim da je nedostatak korisnih informacija zato što ljude boli uvo i neće da podele nešto sa drugima, nego zato što mi kao korisnici tu ništa ne možemo osim da mi kojima net loše radi razmotrimo alternative ukoliko ih ima.

Zbog ovoga sam smatrao da će nekome možda biti zanimljivo da pročita utiske osobe koja već par meseci paralelno koristi oba provajdera, ali ako je ova tema rezervisana samo za meni radi - meni ne radi, onda se izvinjavam i neću više bilo šta pisati.

A inače, ta "lova" koju neko "pukne" je između 1500 i 2000 din koliko košta jedan mesec ADSL-a bez ugovora zavisno od paketa...

Ja stvarno ne kapiram, da li ljudi više ne čitaju cele postove nego samo pronađu prvu rečenicu na koju imaju nešto "pametno" da kažu i ostalo ignorišu....

Da, ali ti nikome ne pomazes time sto preporucujes VDSL. Ljudi imaju problem na IKOM-u. Da zele nesto drugo bili bi tamo.
Realno IKOM ma kakav bio je u celom paketu (televizija + internet) daleko povoljniji i bolji od Telekomove ponude.
Citam i ne kapiram. Kad je IKOM toliko los a VDSL toliko dobar sta ces jos na IKOM-u? Sto ne raskines ugovor?
Evo djordje je raskinuo ugovor i zavrsio pricu. Tako rade smekeri. Malo pricaju ali rade. A ti? Pljuckas, savetujes druge da predju a i dalje koristis. To je ipak dokaz da u dubini duse nemas toliko poverenja u Telekom :)
I mislim da je bilo dosta ovog off-a

Poslednja izmena:
E vidiš, u ovome je problem:

Realno IKOM ma kakav bio je u celom paketu (televizija + internet) daleko povoljniji i bolji od Telekomove ponude.

Na osnovu čega je bolji? To si ti odlučio? Ili možda @Duca89? Ili je to neki aksiom koji je tačan sam po sebi? Nema veze što IKOM net puca svaki dan i što im kablovska baguje, mts je svakako još gori?

Po ceni su svakako tu negde, kada potpišeš ugovor u mts-u za ASDL i TV sa popustima koje dobiješ prvih nekoliko meseci cena te izađe oko 2600din, koliko je i paket koji plaćam IKOM-u.

Kada ćete da shvatite da kvalitet usluge nekog provajdera prvenstveno zavisi od kvaliteta infrastrukture u tom stanu/zgradi/kraju/opštini, i da to što je negde mts ADSL užas ne znači da je svuda tako. Isto važi i za IKOM. Ne ulazim u generalno ophođenje obe firme prema korisnicima pošto su tu užasni i jedni i drugi.

Dokle više ta pilićarska logika, ako meni nešto nije valjalo onda nikome ne valja?

"JA sam njihove usluge koristio i MENI to nije radilo kako treba tako da 100% NIKOME neće raditi kako treba". Ako ovde ne uviđate propust u zaključivanju onda nema svrhe dalje diskutovati...

Citam i ne kapiram. Kad je IKOM toliko los a VDSL toliko dobar sta ces jos na IKOM-u? Sto ne raskines ugovor?
Evo djordje je raskinuo ugovor i zavrsio pricu. Tako rade smekeri. Malo pricaju ali rade. A ti? Pljuckas, savetujes druge da predju a i dalje koristis. To je ipak dokaz da u dubini duse nemas toliko poverenja u VDSL :)
I mislim da je bilo dosta ovog off-a

Naravno da nemam poverenja u ADSL, nemam poverenja ni u jednog našeg provajdera. Ne raskidam ugovor zato što mi internet kod kuće treba zbog posla, i trenutno mi odgovara da imam dve različite konekcije, pa makar druga bio IKOM. Šta ću kad nisam šmeker...

Slažem se da je dosta, definitivno se isključujem iz diskusije.

Ikom je napravio takve pakete ,da bukvalno ne pomisliš da pređeš na telekom.Jedini opstanak ikoma leži u totalnoj nesposobnosto telekoma da ponudi daleko smislenije pakete.Glavni moto telekoma je kako po svaku cenu oteti od korisnika pretplatu za fiksni telefon.
Drugi moto je kako ubediti penzionere da im je potrebno 10/1 neta ,po ludačkoj ceni ako pogledaš razlike u ceni između paketa.Za njih ne postoje penzioneri(recimo paketi od 1 do 5 mega )
Takođe telekom ima i svoju metodu kako po svaku cenu oterati penzionera od svog Iptv-a ,dajući im listu kanala koju nije moguće promeniti.
Ikom ,kakav takav bar ima smislenije pakete.
Kome je kvalitet neta na prvom mestu,VDSL je opcija broj jedan.
Kome je kvalitet kanala(HD)na prvom mestu ,tu je D3 ili D3i.
Ikom svakako ima i svojih prednosti.

Poslednja izmena:
Meni je tv lepo radio, nisam imao prekide cesto. Bolji je od iptv-a. Net mi je pucao cesto, na kratko ali cesto. Komsija mi se kacio ukupno 7 puta, svaki put dodju, raskace ga sa kablovske i nece da tuze. Aj sto nece da tuze nego ni ormaric nece da obezbede, moze dete sa pet dinara da ga otvori. Ja sam najlepse iskustvo imao sa beogridom, jedan prema jedan, strasan net. Doduse ogranicen na maloj teritoriji.

ti izgleda imas problem sa komsijom, a ne sa provajderom ?

ti izgleda imas problem sa komsijom, a ne sa provajderom ?
Provajder je u obavezi da obezbedi normalan prikljucak. A kad vec pitas nisam zbog toga samo raskinuo. Kad mi se nakaci komsija gubim net skroz i to traje nekih par sati dok ne dodje tehnicka podrska. Ono sto meni smeta je ocajan net na Cukarici, desavalo se po par dana da samo google servisi rade.

Pises kao da je sasvim normalno da ti se komsija nakaci na kabl.
Mislim da si problem trebao da resavas sa komsijom.
Ne ocekujes valjda da provajder patrolira pored svojih ormarica ?
Kvalitet signala je ono o cemu treba da se razmislja kada si SAMO ti prikljucen.
Da li si mozda ti dozvolio komsiji da se prikljuci ?
Pretpostavljam da nisi.
Trebao si da ga tuzis, obzirom da ti se periodicno "kaci" na prikljucak. Ali ne provajderu, vec sudu.
Znaci fotografises stanje, pozoves svedoke, dokumentujes situaciju pre i posle.

Kazes desavalo se da rade samo google servisi ? Pa razmisli malo, da li je to moguce ? Vrlo tesko.
Mozda da me neko demantuje.
Ne tvrdim da je na Cukarici net dobar/los kao sto ni ne tvrdim da je IKOM dobar/los provajder.
Samo iznosim svoj stav.

Ja sam korisnik IKOM-a u bloku 70a vec jedno 7-8 godina, flat4.
Problema ima periodicno ( recimo par puta mesecno, ukupno po sat-dva, prekidi ) ali ja nisam korisnik koji se oslanja na samo jednog provajdera. Imam i bekap link,adsl, mnogo manje brzine ( za posao koji radim vise nego dovoljno ).

Takodje, odlicna stvar je sto imas alternativu. Presao si kod drugog provajdera. Isto sam i ja davno uradio. Prvo sam bio na ADSL, posle Radijus vektor i sada IKOM.
Dobio sam ponudu i od Beogrida pre pola godine ali je jos uvek nisam prihvatio. Za sada mi ovo radi posao.
Eto, imam srece da ima nekoliko provajdera u okolini.

Zeleo sam da cujete i moje misljenje po pitanju IKOM-a obzirom da je tema postala pomalo, rekao bih, antiIKOM-ovska.
E da, ne radim i nisam nikako povezan sa njima ( osim mesecnog racuna ).

mislim da mreza (ukljucujuci taj ormaric) pripada Ikomu i oni treba da 'patroliraju' odnosno odrzavaju, sto im je i placeno. korisnik odgovara samo za ono u svom stanu.

U pravu si.
Ali koliko sam shvatio, komsija se vec nekoliko puta "kacio" odmah posle intervencije tehnicara.
Kao da zeli da mu napakosti.
Ja to tako vidim.

Ja sam to video isključivo kao želju da džaba koristi net pošto ga ovi ne tuže već ga samo otkače i zašto mu se onda ne bi moglo da proba opet i opet i opet...

Tu ne vidim nikakvu pakost komšiji već samo ličnu korist.

Kako može da koristi net na divlje? Zar ne uključuju i isključuju iz centrale?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

To i meni nije jasno, svaki korisnik ima svoj modem i preko mac adrese se identifikuje taj jedan korisnik.

Ma ne koristi on net, nego samo TV a drugima pravi smetnje za net

Kako može da pravi smetnje? On samo prima signal, isto kao i vi. Vama je isto sve, plaćao on ili ne. Jedinu štetu može da ima IKOM kad ne naplati pretplatu.

verovatno se kaci nastavcima, ne direktno iz kutije ...tako je bilo kod mene, oni iseku, a on nastavlja budzdi i meni los ping prvo, pa onda pocne da prekida

Neces nista resiti sa konstantnim zivkanjem. Ili komsiju ljubazno zamoli da krade sa druge linije jos bolje od drugog operatera. A ako vec 'nemoz sa budalom, onda mu razvuci liniju do razvodne kutije i teraj ga...

U pravu si.
Ali koliko sam shvatio, komsija se vec nekoliko puta "kacio" odmah posle intervencije tehnicara.
Kao da zeli da mu napakosti.
Ja to tako vidim.
Kaci se zbog televizije. I zato sto zna da ga niko nece dirati vec samo iseci ukoliko provali. Ormaric se nalazi na trecem spratu i spusta kablove do prvog gde se ja nalazim tako da ja ne znam koji se od komsija kaci, a oni nisu hteli da to istraze jer kako kaz gube vreme. Pisali su par puta da se stavi katanac na ormaric ali za te stvari odlucuje nek iznad pa je ormaric ostao otvoren.
Kako može da koristi net na divlje? Zar ne uključuju i isključuju iz centrale?

Ne net nego televiziju.
Kako može da pravi smetnje? On samo prima signal, isto kao i vi. Vama je isto sve, plaćao on ili ne. Jedinu štetu može da ima IKOM kad ne naplati pretplatu.

Prikaci se sa spliterom i smanji mi signal duplo, mereno i provereno.
Meni ovo deluje da si ti imao problem sa http dok ti je https dobro radio.
To je najcesce problem setovanja proxija i cackanja oko toga.
Ne, ikom je imao problem, imaju ga jos doduse samo malo redje.

Ја бих одавно купио катанац и откачио комшију. Једном давно ми се десило да ми је нестао сигнал (а ормарић тада био отворен) па сам отишао да видим ... комшија који иначе не плаћа па су га искључили ладно превезао свој кабл уместо мог. ;) Само смо мало попричали и није то поновио. А и ускоро је СББ ставио свој катанац.

Nazad
Vrh Dno